Nikola je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog silovanja djevojke u svojem automobilu, a Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu uložilo je žalbu na presudu držeći da je kazna preblaga, piše Podravski.

– Nikola je u cijelosti negirao bilo kakav kontakt s djevojkom, a posebno činjenicu da ju je prevozio u svom vozilu. No, kako je žrtva zapamtila registarsku oznaku, marku i boju osobnog vozila, te kad su djelatnici policije počeli provoditi izvide, promijenio je svoje navode. Osim toga, pranjem vozila pokušao je uništiti tragove. Okrivljeni je u cijelosti negirao počinjenje djela, svaljujući svu odgovornost na oštećenicu. Dakle, Nikola se ponašao nekritički i ispoljio je emocionalnu hladnoću – navode županijski tužitelji u žalbi.

Kobne noći Nikola je nesretnu djevojku zaskočio u svojem automobilu pokušavajući joj nasilno skinuti odjeću, ali u tome nije uspio. U presudi stoji kako “nije došlo do klasičnog spolnog odnosa, već je okrivljenik realizirao radnju koja je izjednačena sa spolnim odnosom”. Držao ju je u automobilu više sati.

– Iako je sud uzeo u obzir činjenice da je žena trpjela psihičke posljedice i traumu, ni to se nije vrednovalo s dovoljnom težinom, a posebno stoga što žrtva ima posttraumatske smetnje i poremećaje, odnosno noćne more s ružnim snovima, depresivnog je raspoloženja, rastresena i dekoncentrirana – zaključuju u Županijskom državnom odvjetništvu.

Izvor: Podravski

Komentari

Komentara