Povežite se s nama

Crna kronika

Zatočio je i silovao djevojku u autu kod Varaždina pa oprao vozilo

Objavljeno:

- dana

Nikola je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog silovanja djevojke u svojem automobilu, a Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu uložilo je žalbu na presudu držeći da je kazna preblaga, piše Podravski.

– Nikola je u cijelosti negirao bilo kakav kontakt s djevojkom, a posebno činjenicu da ju je prevozio u svom vozilu. No, kako je žrtva zapamtila registarsku oznaku, marku i boju osobnog vozila, te kad su djelatnici policije počeli provoditi izvide, promijenio je svoje navode. Osim toga, pranjem vozila pokušao je uništiti tragove. Okrivljeni je u cijelosti negirao počinjenje djela, svaljujući svu odgovornost na oštećenicu. Dakle, Nikola se ponašao nekritički i ispoljio je emocionalnu hladnoću – navode županijski tužitelji u žalbi.

Kobne noći Nikola je nesretnu djevojku zaskočio u svojem automobilu pokušavajući joj nasilno skinuti odjeću, ali u tome nije uspio. U presudi stoji kako “nije došlo do klasičnog spolnog odnosa, već je okrivljenik realizirao radnju koja je izjednačena sa spolnim odnosom”. Držao ju je u automobilu više sati.

– Iako je sud uzeo u obzir činjenice da je žena trpjela psihičke posljedice i traumu, ni to se nije vrednovalo s dovoljnom težinom, a posebno stoga što žrtva ima posttraumatske smetnje i poremećaje, odnosno noćne more s ružnim snovima, depresivnog je raspoloženja, rastresena i dekoncentrirana – zaključuju u Županijskom državnom odvjetništvu.

Izvor: Podravski

Crna kronika

“Lažna” rođakinja javila se muškarcu na društvenoj mreži, a on joj poslao nekoliko tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće zaprimili su kaznenu prijavu od 46-godišnjaka kojom prijavljuje kazneno djelo prijevara.

Naime, u subotu, 22. siječnja, oštećeni je putem društvene mreže zaprimio poruku od osobe za koju je mislio da se radi o njegovoj rođakinji, a kojom ga traži novčanu pomoć za kupnju uređaja za što su joj potrebni „paysafecard“ e-bonovi.

Oštećeni je kupio navedene bonove u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna, a potom joj je putem društvene mreže dostavio fotografije e-bonova kako bi potvrdila uplatu. Nakon toga je profil na društvenoj mreži bio izbrisan.

Potom je kontaktirao rođakinju te mu je ona potvrdila da se radi o lažnom profilu te je shvatio da je prevaren, istakla je PU međimurska.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.
Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: Pijanom 43-godišnjem vozaču prijeti zatvor od 120 dana i kazna do 40.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 21. siječnja, oko 20.50 sati policijski službenici mobilnog tima Policijske uprave varaždinske u Varaždinu su specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. „Presretačem“ zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 43-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.21 g/kg i u vrijeme kada mu je trajno poništena vozačka dozvola zbog prethodno prikupljenih prekršajnih bodova. Također je utvrđeno kako se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja.

S obzirom na to da se radi o višestrukom recidivisti u činjenju istovrsnih prekršaja, od počinitelja je privremeno oduzeto motorno vozilo kojim je upravljao uz prijedlog sudu za trajno oduzimanje istog.

Isti je zbog navedenih prekršaja i bojazni da će i dalje činiti prekršaje uhićen i doveden u Policijsku postaju Varaždin, gdje je zadržan do otriježnjenja.

Nakon toga je doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, uz prijedlog za izricanje kazne zatvora u trajanju do 120 dana, ali je isti nakon saslušanja od strane suca prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu pušten na slobodu.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 40.000 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje