Povežite se s nama

Crna kronika

Zatočio je i silovao djevojku u autu kod Varaždina pa oprao vozilo

Objavljeno:

- dana

Nikola je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog silovanja djevojke u svojem automobilu, a Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu uložilo je žalbu na presudu držeći da je kazna preblaga, piše Podravski.

– Nikola je u cijelosti negirao bilo kakav kontakt s djevojkom, a posebno činjenicu da ju je prevozio u svom vozilu. No, kako je žrtva zapamtila registarsku oznaku, marku i boju osobnog vozila, te kad su djelatnici policije počeli provoditi izvide, promijenio je svoje navode. Osim toga, pranjem vozila pokušao je uništiti tragove. Okrivljeni je u cijelosti negirao počinjenje djela, svaljujući svu odgovornost na oštećenicu. Dakle, Nikola se ponašao nekritički i ispoljio je emocionalnu hladnoću – navode županijski tužitelji u žalbi.

Kobne noći Nikola je nesretnu djevojku zaskočio u svojem automobilu pokušavajući joj nasilno skinuti odjeću, ali u tome nije uspio. U presudi stoji kako “nije došlo do klasičnog spolnog odnosa, već je okrivljenik realizirao radnju koja je izjednačena sa spolnim odnosom”. Držao ju je u automobilu više sati.

– Iako je sud uzeo u obzir činjenice da je žena trpjela psihičke posljedice i traumu, ni to se nije vrednovalo s dovoljnom težinom, a posebno stoga što žrtva ima posttraumatske smetnje i poremećaje, odnosno noćne more s ružnim snovima, depresivnog je raspoloženja, rastresena i dekoncentrirana – zaključuju u Županijskom državnom odvjetništvu.

Izvor: Podravski

Crna kronika

Trostrukom ubojici odobren otpust iz Lepoglave, ŽDO podnijelo žalbu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je odobren uvjetni otpust osuđeniku koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku

Riječ je, piše Večernji list, o Antunu Gudelju koji je 2008. u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije, te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića.

Gudelj izdržava kaznu u Kaznionici Lepoglava i još nije pušten na slobodu. To će biti tek ako se odbije žalba državnog odvjetnika.

– Žalba je podnesena jer Državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust jer ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora, te da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu – stoji na DORH-u.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijani mladić (21) autom sletio u jarak kod Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 26. siječnja oko 22.30 sati u Žarovnici, ozlijeđen je 21-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,87 promila županijskom cestom.

– Dolaskom u nepregledni lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom u desno van kolnika u cestovni jarak – ističe PU varaždinska.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje