Povežite se s nama

Život i društvo

Zatvorenik iz kaznionice Lepoglava želi Ivanu Klasniću dati bubreg

Objavljeno:

- dana

Pismo stiglo iz zatvora

Vijest da bivšem hrvatskom reprezentativcu Ivanu Klasniću hitno treba nova transplantacija bubrega odjeknula je Hrvatskom, a činjenica da njegov idol ima vrlo teške zdravstvene probleme pogodila je Dubrovčanina Semira Đonka, zatvorenika kaznionice u Lepoglavi.

Odlučan u namjeri da donira svoj bubreg, ako bude kompatibilan s Klasnićem, javio se na sve adrese koje bi ga mogle spojiti s nogometašem. I to ne bi bila neobična priča, jer on nije prvi koji je ponudio organ Klasniću, da njegovo pismo nije stiglo iz kaznionice u Lepoglavi. Đonko je, naime, zbog krađa i prevara osuđen na zatvorsku kaznu i još četiri godine provest će iza rešetaka.

Izvor: Jutarnji.hr

Izvor:
Foto:

Život i društvo

FOTO Purgarice i purgari tradicionalno okitili božićno drvce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu Adventa u Varaždinu članovi Varaždinske građanske garde su na varaždinskom Korzu okitili purgarsko božićno drvce ukrasima koje su izradile vrijedne članice i najmlađi članovi udruge.

Purgarice su kostimirane dame koje utjelovljuju varaždinske dame, dobrotvorke i aktivistice kroz povijest, a ovom prigodom izradile su s Malim purgarima poseban nakit za ukrašavanje božićnog drvca. Na varaždinskom Korzu pridružili su im se Purgari i time započeli vrijeme posebno radosnog druženja u Adventu.

Tom prigodom pridružila im se i Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Varaždina, kojoj je ove godine pripala čast paljenja lampica na okićenoj božićnoj jelki te su joj tako članovi Varaždinske građanske garde zahvalili na odličnoj suradnji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Bosilj inicirao da se smanji cijena ulaznica za klizalište, evo koliko sada koštaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj inicirao je da se posjetiteljima klizališta Ledena čarolija smanji cijena ulaznica.

U dogovoru s direktorom Gradske tržnice Varaždin Predragom Ciglarom, kako bi se što većem broju građana i posjetitelja omogućilo uživanje u zimskim radostima klizanja, potaknulo zajedništvo i pridonijelo stvaranje nezaboravnih trenutaka Adventa u Varaždinu, donesena je odluka da se cijena ulaznica smanji s četiri na tri eura.  Ako će postojati potreba, Grad Varaždin subvencionirat će Gradskoj tržnici dio troškova.

Pozivamo sve građane da iskoriste ovu priliku i dođu na klizalište sa svojim obiteljima i prijateljima. Klizalište na Kapucinskom trgu bit će otvoreno sve do 14. siječnja 2024. godine i predstavlja središnje mjesto okupljanja tijekom zimske sezone u Varaždinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje