Povežite se s nama

Crna kronika

Ljubomora u 80-tima završila nasiljem: suprug (77) supruzi zabranjivao izlazak iz kuće kod Varaždina pa je teško ozlijedio

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 77 godin zbog počinjenih kaznenih djela nasilja u obitelji, teške tjelesne ozljede i prijetnje.

Okrivljenog 77-godišnjaka tereti se da je od travnja 2021. do svibnja 2023. godine, u mjestu kraj Varaždina, teško kršio propise o zaštiti od nasilja u obitelji tako da je zbog ljubomore učestalo fizički napadao, grubo vrijeđao i omalovažavao svoju 75-godišnju suprugu te joj zabranjivao izlazak iz kuće i korištenje telefona. Okrivljenika se tereti i da je 25. svibnja 2023., uz prijetnje smrću bio fizički nasilan prema supruzi te joj nanio tešku ozljedu (krvarenje unutar moždane ovojnice), objavio je DORH.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenog djela kojim okrivljenik prijeti.

Crna kronika

Žena na Općinskom sudu u Varaždinu lagala za svog muža, ali to nije dobro završilo za oboje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 23. veljače 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke stare 37 godina zbog počinjenog kaznenog djela davanja lažnog iskaza iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenu 49-godišnjakinju tereti da je 19. srpnja 2022., na glavnoj raspravi pred Općinskim sudom u Varaždinu, ispitana kao svjedokinja u postupku koji se vodio protiv njezinog supruga zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće, neistinito navela da je ona upravljala osobnim automobilom u trenutku nastanka prometne nesreće, iako je znala da automobilom nije upravljala ona nego njezin suprug, koji je nakon toga pravomoćnom presudom proglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Iz kancelarije poduzeća ukraden sef, šteta je više tisuća eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Između 22. i 28. veljače ove godine u Strahonincu, Poljskoj ulici, nepoznati počinitelj iz nezaključanog ormara smještenog u kancelariji privatnog poduzeća, ukrao je metalni sef u kojem su se nalazili vrijedni predmeti.

Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća eura, izvijestila je međimurska policija.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje