Povežite se s nama

Život i društvo

Zbog nenaplaćenih ovrha na prosjačkom štapu

Objavljeno:

- dana

Mirko Lesjak zatvorio obrt

Mirko Lesjak ima 62 godine. Nema nikakva primanja, nema mirovinu, ne može raditi jer je bolestan, a invalidsku mirovinu ne može dobiti.

On i njegova supruga žive od 1600 kuna mirovine koju ona dobiva. A sve je trebalo biti puno drugačije. Naime, Mirko ima više od pola milijuna kuna odrađenih radova koje je njegov (sada propali) soboslikarski obrt odradio i koji nikad nisu naplaćeni. Zbog svega što mu se događa već su mu stradali i živci. – Soboslikarski obrt otvorio sam u rujnu 1999. godine, ali kako nisam uspio naplatiti četiri veće naplate, morao sam ga zatvoriti 2008. godine.

Čak četiri posla vrijedna 640.000 kuna nikad mu nisu plaćena

Državi sam dužan 240 tisuća kuna, a ja moram naplatiti 640.000 kuna – priča nam Mirko. Radi prvog posla koji mu nisu platili pokrenuo je i spor i to prije 11 godina, koji je i dobio, no tvrdi – još nije dobio ni kune. – Ne mogu nigdje raditi jer imam 30 % invaliditeta. Zbog bolesti sam tri puta bio i na invalidskoj komisiji koja me odbila – nastavlja svoju priču. Ne može vjerovati da mu se život preokrenuo na taj način.

Ne može više raditi, a on i supruga žive od 1600 kuna mirovine

Tvrdi – trebao je imati do sada 37 godina radnog staža, a zbog svega ih ima 27.
– Zbog tih nenaplata ja sam na cesti kao posljednji pas. Sve što sam radio financirao sam sâm, a do svojih novaca unatoč sudskoj odluci ne mogu. Na kraju mi jedino ostaje tražiti odštetu od države – zaključuje.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Prodaje se parcela bivšeg Varteksa u Ivancu, početna cijena 3,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Među njima je i poziv za kupoprodaju zemljišta i zgrada bivšeg Varteksa u Ivancu.

Radi se o parceli od 10.532 metara četvornih, a početna cijena je 3,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 22. prosinca 2021. do 10 sati.

Podsjetimo, u ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Godinu dana kasnije Grad Ivanec vratio je spomenuto zemljište državi. Sada država ponovo to zemljište prodaje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija za vikend u pojačanom nadzoru svih sudionika u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje