Povežite se s nama

Međimurje

Zbog pada ostao bez finala Europskog prvenstva

Objavljeno:

- dana

Filip Ude:

Sve međimurske ljubitelje gimnastike vijesti koje su stigle iz rumunjskoga grada Cluj Napoce s kvalifikacija Europskog prvenstva nisu razveselile.

Filip Ude nije uspio izboriti finale na konju s hvataljkama. I ovog puta je člana GK Marijan Zadravec Macan “konj zbacio” na sredini vježbe, na elementu Busnariju. Čakovčanin je zbog pada dobio ocjenu 13.300, što je bilo dovoljno tek za 38. mjesto. Šteta što se 31-ogodišnjaku dogodila ovakva tehnička pogreška, jer je put Rumunjske krenuo dobro raspoložen nakon niza odličnih rezultata na turnirima Svjetskoga kupa. I sam je prije EP-a izjavio da se odlično osjeća i da je pun samopouzdanja. No, još jednom se potvrdilo koliko je gimnastika zahtjevan i nepredvidiv sport. Ipak, hrvatska delegacija ima i nešto razloga za zadovoljstvo, jer je finale uspio izboriti Osječanin Robert Seligman. Njemu je za ulazak među osmoricu finalista bila dovoljna ocjena 14.433. Finale na konju s hvataljkama na rasporedu je u subotu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Kotoriba mještanima isplatila 48.000 kuna poticaja za obnovu fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Kotoriba nastavlja s isplatom poticaja za obnovu fasada osobama koje su zadovoljile uvjete prijave na općinski javni poziv. Naime, temeljem odluke Povjerenstva načelnik Općine Dario Friščić donio je treću po redu odluku o sufinanciranju obnove fasada u Općini Kotoriba kojom su dodijeljena sredstva u iznosu od po 3000 kuna.

U trećoj rundi isplate poticaje je dobilo osmero prijavljenih osoba s područja Općine Kotoriba. Mjeru koju Općina Kotoriba provodi drugu godinu zaredom do sada je iskoristilo 16 kućanstava za što je iz općinskog proračuna izdvojeno 48.000 kuna.

– Pozivamo mještane Općine Kotoriba koji obnavljaju fasade da se i dalje javljaju na natječaj za dodjelu poticaja – poručuju iz Općine.

Nastavite čitati

Međimurje

Prelog: bogatim programom započinje obilježavanje Tjedna župnog Caritasa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nedjelju, 25. rujna, započinje 27. obilježavanje Tjedna župnog Caritasa u organizaciji Župe sv. Jakoba ap.st. Prelog i župnog Caritasa. Misao vodilja ovogodišnjeg Tjedna župnog Caritasa je „Gdje ti je blago, ondje ti je srce“, a predviđen je niz zanimljivih događanja. Caritas će organizirati posjete starijim i bolesnim župljanima, a tradicionalno će se organizirati i susret sa osamdesetogodišnjacima s područja Župe sv. Jakoba, uz svetu misu zahvalnicu za 80 godina života.

Također, organizirat će se i susret s članovima i volonterima kluba „Duga“ u Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“, koji će predvoditi vlč. Leonardo Šardi, biskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Tjedan Caritasa završit će u nedjelju, 2. listopada, svečanom misom zahvalnicom za plodove zemlje uz Kruničarsko proštenje, koju će predvoditi varaždinski biskup u miru, mons. Josip Mrzljak. Za kraj Tjedna župnog Caritasa, a u okviru ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri, u Prelogu u crkvi sv. Jakoba, u nedjelju, 2. listopada, s početkom u 19 sati nastupit će irski ansambl Camerata Kilkenny. Ulaz na koncert u Prelogu je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje