Povežite se s nama

Međimurje

Žene iz Kotoribe posjetile Tropski vrt

Objavljeno:

- dana

VESELO

Članice Društva žena iz Kotoribe, koje su se iskazale svojim aktivnostima na ovogodišnjim „Danima Kotoribe“, posjetile su u subotu, 21. listopada, Sloveniju.

Tamo su uživale u ljepotama Tropskog vrta u Dobrovniku, koji se nalazi nedaleko od Lendave.
– U Sloveniji smo provele prekrasno popodne. Sa smješkom smo se smjestile u autobus, a skoro svaka članica Društva nosila je kući orhideju za uspomenu – rekla je predsjednica Društva Smiljana Zorko Ujlaki.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

Kada će se sanirati putovi u Globetki korišteni pri izgradnji dalekovoda?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto čitateljice

Mještanka Dunjkovca obratila nam se s pitanjem o sanaciji putova u Globetki između Dunjkovca, Nedelišća i Čakovca.

– Hoće li itko sanirati devastirane putove u Globetki nakon postavljanja dalekovoda? Doista su u katastrofalnome stanju, a vole ih ljubitelji prirode, šetači, vlasnici ne mogu do svojih parcela… – piše Dunjkovčanka.

Općinski načelnik Darko Dania uputio nas je na tvrtku HOPS (Hrvatski operator prijenosnog sustava) koja je zadužena za izgradnju spomenutoga dalekovoda.

Dinamika ovisi i o vremenskim uvjetima

– Izgradnjom voda DV 110 kV Nedeljanec – Lenti u TS 110/35 kV Čakovec dobit će se još jedan pravac za opskrbu električnom energijom međimurske regije koja bilježi kontinuirani rast konzuma, kao i rasterećenje postojećeg DV 110 kV Nedeljanec – Čakovec.

Ugovorom za izgradnju uvoda DV 110 kV Nedeljanec – Lenti u TS 110/35 kV Čakovec predviđena je sanacija postojećih puteva koji su korišteni za vrijeme izgradnje dalekovoda. Po završetku svih radova na predmetnom dalekovodu, koji su u završnoj fazi, pristupit će se sanaciji korištenih putova.

Početak sanacije predviđen je u drugom tjednu ožujka 2021., a dinamika i završetak radova izravno ovise o vremenskim uvjetima s obzirom na to da se radovi na sanaciji ne mogu izvoditi pri velikoj zasićenosti tla vodom, odnosno za vrijeme visokih razina podzemne vode – kažu iz tvrtke HOPS.

Nastavite čitati

Međimurje

Koronavirus: u Međimurju evidentirana 24 nova slučaja zaraze, oporavilo se 15 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirane su 192 osobe, od čega je evidentirano 20 pozitivnih slučajeva na COVID-19 u Međimurskoj županiji, priopćio je 3. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 15 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 129. 

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzet 42.221 uzorak, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Obavljenim testiranjima s Ag brzim testovima evidentirana su 2 pozitivna slučaja, a na temelju kliničke slike COVID-19 dijagnosticiran je kod još 2 osobe.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitaliziran 41 pacijent pozitivan na COVID-19, od toga je 1 pacijent hospitaliziran unutar 24 sata, dok su otpuštena 3 pacijenta.

U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje. Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail [email protected]

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati