Povežite se s nama

Rukomet

ŽRK Koka napravio “korak naprijed”

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Damir Premužić, izvršni direktor ŽRK Koka komentirao je sezonu u 1. HRL za žene koja je pri kraju.

– Mi nismo do kraja zadovoljni sezonom, jer smo planirali da ćemo se plasirati u ligu za prvaka. Sada igramo ligu za poredak od 7. do 10. mjesta i u ovom trenutku smo vodeći i računam da ćemo tamo i ostati. Prošlu sezonu smo završili na 8. mjestu, što bi bio pomak, a tako je i u posljednjih nekoliko godina; iz godine u godinu smo bolji. Posebno smo zadovoljni mlađim uzrasnim kategorijama. Imamo pet selekcija koje dobro rade i postižu dobre rezultate. Veseli nas što imamo sve više i više članica, jer smo jedini klub koji na ovakav način okuplja žensku populaciju. Generacija 2000./2001. plasirala se na završnicu PH u Makarskoj, na što smo posebno ponosni jer se rad i naša strategija razvoja na domaćim igračicama isplatila. Između ostalog imamo i tri juniorske reprezentativke.
Isti sastav
Jeste li počeli s pripremama za iduću sezonu?
Mi se već sada pripremamo za iduću sezonu. Jedna smo od najmlađih ekipa u ligi, imamo pet maturantica, odličnih učenica od kojih će dvoje otići u Zagreb na studij, ali će i dalje ostati u klubu. Prema trenutnoj situaciji, u sljedeću sezonu ulazimo s istim sastavom.
Planirate li pojačanja u igračkom kadru?
Što se tiče pojačanja, ne želimo poluprofesionalnu ili profesionalnu igračicu. Eventualno ako neka igračica dođe u Varaždin na studij i da se priključi u rad u klubu.
Kakav je vaš komentar vezan za opće stanje rukometa u Varaždinu?
Povijesno gledano, puno je slabije nego što je to bilo prije. Činjenica je da u Varaždinu trenutno funkcioniraju tri kluba – Varteks Di Caprio, Varaždin i mi. Ponosni smo što mi radimo transparentno i ne dovodimo klub u zablude. Znamo kakva je situacija s RK Varteks Di Caprio, iako je rukomet jedan od najvećih tradicionalnih sportova u gradu i nositelj kvalitete, smatram da je ovo samo katarza u muškom rukometu i da će se oni vratiti kroz neko vrijeme, ali kroz korektan rad.
Kakav je vaš stav prema trenutnom stanju u varaždinskom sportu općenito?
Sport u Varaždinu je interesantna priča. Sportom se bavi puno ljudi u različitim sportskim granama, što je pohvalno. Međutim, ako gledamo ono što tišti klubove nositelje kvalitete to je sufinanciranje klubova iz programa javnih potreba. Tu imamo dosta zamjerki i pitanja na koja ne dobivamo odgovore. Apsolutno nismo zadovoljni što jedan dio sredstava za 2013. godinu uopće nije raspodijeljen, to je dio potpora vrhunskom sportu koji iznosi 360.000 kn. Druga stvar je da se određena sredstva dijele bez ikakvih kriterija. Mi se zalažemo da se sav novac koji se dijeli iz programa javnih potreba dijeli isključivo po kriterijima. Jesu li kriteriji dobri, to je već drugo pitanje i o tome možemo raspravljati. Mi želimo da je rad zajednica i IO transparentan, između ostalog, ja sam predložio da se zapisnici IO objavljuju na web stranici Zajednice što je jednostavno odbijeno i smatram da to nije u redu. U konačnici radi se o javnim sredstvima i mora se znati kome su podijeljena i na temelju jasnih kriterija.
Tradicija
Ekipni sportovi općenito prolaze teške trenutke.
Smatram da su u ovom trenutku ekipni sportovi u podređenom položaju u odnosu na pojedinačne sportove, a ne bi se smjela zaboraviti dugogodišnja tradicija ekipnih sportova i da su ekipni sportovi uvijek bili nositelji kvalitete sporta u gradu. Rukomet, odbojka, nogomet tu još treba dodati kvalitetne klubove koji dugi niz godina kvalitetno rade s nizom selekcija AK Sloboda te HK Vindija. Za sve ostalo moramo razmisliti što ćemo. Mislim da je po pitanju izrade Strategije sporta grada Varaždina 2013. – 2016., što smatram da već uvelike kasni, treba definirati koji su to prioriteti, sportovi i klubovi važni za grad Varaždin, odnosno tko to predstavlja nešto na nivou RH. U konačnici svi sportski značajniji gradovi u RH imaju kroz svoje strategije točno definirane sportove i klubove od značaja za taj grad.

Izvor:
Foto:

Rukomet

Vindijini hrvači osvojili odlično drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju za mlađe seniore u Zagrebu, ekipa Vindije ukupno je osvojila drugo mjesto, s jednakim brojem bodova iza Sesvetskog Kraljevca.

U velikoj konkurenciji, od čak 53 hrvača, momci iz Vindije su osvojili po dva prva, druga i treća mjesta.

Rezultati hrvača Vindije u pojedinačnoj konkurenciji:

60 kg Mihael Bešenić 2. mjesto

63 kg Marko Đigunović 2. mjesto

67 kg Filip Frankol 1. mjesto

67 kg Nikša Makitan 3. mjesto

72 kg Alen Fodor 1. mjesto

77 kg Karlo Cirkvenčić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Jan Siročić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Sebastian Petrač bez plasmana

87 kg Ivan Ratković izgubio borbu za 3. mjesto

97 kg Leon Meštrić 3. mjesto.

Nastavite čitati

Rukomet

Europsko prvenstvo u rukometu za žene i u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

RUKOMET

U nedjelju, 31. kolovoza 2014. godine u 12 sati u Gradskoj vijećnici bit će potpisan ugovor o suradnji Hrvatskog rukometnog saveza i Grada Varaždina na organizaciji dijela Europskog prvenstva u rukometu za žene koje će biti održano u prosincu ove godine u Hrvatskoj i Mađarskoj. 

Ugovor će potpisati Sandi Šola, predsjednik HRS-a i Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina. Na potpisivanju ugovora očekuje se vodstvo HRS-a, te treneri muške i ženske reprezentacije kao i ženska rukometna reprezentacija.

 

ŽENSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA NA ŠPANCIRFESTU

Prije potpisivanja ugovora u vijećnici na Trgu kralja Tomislava  biti održana promocija samoga Prvenstva kao i planova za isto te samog grada domaćina. Na središnjem gradskom trgu, točnije, varaždinskom Korzu, od 11 do 12 sati Hrvatski rukometni savez organizira druženje hrvatskih rukometnih reprezentativki s građanima uz, dakako, prezentaciju same europske smotre.

Građani i svi rukometni navijači imat će priliku porazgovarat s najboljim hrvatskim seniorkama koje će u prosincu braniti boje Hrvatske na Europskom prvenstvu, te će se s istima moći fotografirati i dobiti željene autograme. Građanima će biti podijeljeni reklamni materijali o prvenstvu.

Samo Europsko rukometno prvenstvo na rasporedu je, pak, od 7. do 21. prosinca 2014. godine, u Hrvatskoj i Mađarskoj, točnije gradovima Zagrebu, Varaždinu i Osijeku te Györu, Debrecenu i Budimpešti.

Skupinu A, u kojoj se nalaze Mađarska, Španjolska, Rusija i Poljska, ugostit će tako Györ, skupinu B te tako i Norvešku, Dansku, Rumunjsku i Ukrajinu ugostiti će, pak, Debrecen. Varaždin će biti domaćin reprezentaciji Hrvatske, ali i Švedske, Njemačke te Nizozemske, dok će u Osijeku igrati skupina D u kojoj su se smjestile ekipe Crne Gore, Francuske, Srbije i Slovačke.

Hrvatice će u Varaždinu natjecanje po skupinama otvoriti 8. prosinca u 20.15 sati kada će zaigrati sa Švedskom, 10. prosinca suprotstavit će se u varaždinskoj Areni ekipi Njemačke u istom terminu, dok će dva dana kasnije, točnije, 12. prosinca, također u 20.15 sati, snage odmjeriti s Nizozemskom.

 

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje