Povežite se s nama

Međimurje

Županija, Prelog i 10 općina dobili 2,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

PROJEKTI

Predstavnici Međimurske županije, Grada Preloga i deset međimurskih općina prisustvovali su potpisivanju ugovora o sufinanciranju projekata po Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške regionalnom razvoju s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Riječ je o drugom krugu potpisivanja ugovora, jer je Ministarstvo osiguralo dodatnih 50 milijuna kuna kako bi se pomogla provedba još 151 projekta s rezervnih lista te potpun završetak i stavljanje u funkciju 75 projekata kojima su u prvom krugu, zbog limitiranih sredstava, dodijeljena manja sredstva od traženih.

Međimurska županija tako je dobila 700 tisuća kuna za nastavak izgradnje školske sportske dvorane Osnovne škole Strahoninec. 

Općini Orehovica pripalo je 250 tisuća kuna za energetsku učinkovitu javnu rasvjetu na području Općine, dok 200 tisuća kuna ide za izgradnju javne rasvjete u gospodarsko-stambenoj zoni “C” u Pribislavcu. Dodatnih 120 tisuća kuna stiže u Svetu Mariju za rekonstrukciju i dogradnju Dječjeg vrtića “Kockavica”, a 200 tisuća kuna dobio je Vratišinec za rekonstrukciju ulice Ograda. Zadovoljni su i u Općini Dekanovec, koja je dobila 100 tisuća kuna za rekonstrukciju dijela Prvomajske ulice u Dekanovcu, a jednak iznos dobio je i Prelog za izgradnju ulice u Čehovcu, dok je Donja Dubrava za javnu rasvjetu u Koprivničkoj ulici dobila 200 tisuća kuna.

Općini Goričan odobreno je sufinanciranje u iznosu od 100 tisuća kuna za rekonstrukciju javne rasvjete, Štrigovi 100 tisuća kuna za izgradnju staze na groblju, Donjem Vidovcu 200 tisuća kuna za izgradnju priključne ceste u poslovnoj zoni, a Gornjemu Mihaljevcu 100 tisuća kuna za sanaciju cesta kroz naselja Općine.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Tim koji pobjeđuje se ne mijenja: HDZ i HSS i dalje zajedno u Prelogu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

– Sve što smo obećali smo ispunili te nema razloga da zajedno još jednom ne zatražimo novi mandat – istaknuli su uglas Ljubomir Kolarek i Zdravko Kvakan, gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Grada Preloga.

Rezultat je to potpisanoga Sporazuma između HDZ-a i HSS-a Grada Preloga. U srijedu, 17. veljače, Sporazum o predizbornoj koaliciji i postizbornoj suradnji potpisali su sadašnji gradonačelnik Ljubomir Kolarek uime HDZ-a i predsjednik gradskog ogranka HSS-a Petar Novak uime te stranke. Kandidat za gradonačelnika bit će Ljubomir Kolarek, a za zamjenika gradonačelnika Zdravko Kvakan.

Potpis sporazuma o suradnji u sljedećem mandatu samo je nastavak odlične suradnje između gradskih ogranaka dviju stranaka koji se očituje brojnim uspješnim projektima koji su itekako podigli kvalitetu života u Prelogu.

DCIM100MEDIADJI_0013.JPG

Postavljeni su i novi ciljevi u razvoju Preloga: daljnje uređenje gospodarskih zona, kako bi Prelog nastavio svoj prepoznatljivi gospodarski razvoj, uređenje centra Preloga, Trga Franje Tuđmana sa pristupnim prometnicama, izgradnja zaobilaznice Grada Preloga, dovršetak aglomeracija na cijelom području Grada Prelog, što uključuje Aglomeraciju Dubrava, ali i početak Aglomeracije Podbrest, čime bi se konačno riješio dugotrajni problem izgradnje kanalizacije u „starim“ ulicama Preloga, proširenje Dječjeg vrtića u Draškovcu, dovršetak uređenja sportskih parkova na području cijelog Grada Preloga, u svim naseljima, izgradnja pješačko-biciklističkih staza između naselja gdje to još nije uređeno, suradnja u preuzimanju osnivačkih prava nad osnovnim školama na području Preloga, širokopojasni Internet u svim naseljima, daljnja izgradnja komunalne infrastrukture, praćenje rada sportskih i kulturnih udruga s područja cijelog Preloga, praćenje rada vatrogasnih društava zbog sigurnosti stanovnika i gospodarskih subjekata od požara i svih drugih elementarnih nepogoda.

U direktnom kontaktu s građanima osluhnut će i njihova mišljenja te ih uključiti u svoj izborni program.

– Radili smo u prošlih osam godina, zajedničkim snagama, na razvoju svih mjesta Preloga. Nismo gledali uvijek stranačke boje, već smo pokušavali okupiti sve ljude koji žele pomoći. Mislim da se rezultati vide. Planova je puno, energije i volje ne manjka. Imamo još mnogo toga za napraviti za dobrobit svakog stanovnika Preloga. Prelog danas ima sve preduvjete da postane istinski centar ovog dijela Međimurja – ističe saborski zastupnik i gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Nastavite čitati

Međimurje

Zadnjega dana veljače između Mure i Drave 19 novozaraženih koronavirusom, na respiratoru dva pacijenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 255 osoba, od čega je evidentirano 19 pozitivnih slučajeva na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji, što je 7,45% pozitivnih u odnosu na broj testiranja.

U protekla 24 sata oporavilo se 11 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 119. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 41.847 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 44 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19. U protekla 24 sata hospitalizirano je sedam pacijenata, a otpušten jedan pacijent. Na invazivnoj respiraciji nalaze se 2 COVID-pozitivna pacijenta. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U nedjelju, 28. veljače, sedmodnevna incidencija u Međimurskoj županiji iznosi 77 pozitivnih na 100.000 stanovnika (u odnosu na 65 prošle nedjelje), odnosno 91 pozitivan ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi (u odnosu na 75 prošle nedjelje). 14-dnevna incidencija i dalje je u padu te s današnjim danom iznosi 142 pozitivnih na 100.000 stanovnika (u odnosu na 145 prošle nedjelje), odnosno 166 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi (u odnosu na 173 prošle nedjelje).

U proteklih 7 dana PCR metodom testirane su 1044 osobe, od čega ih je 85 pozitivnih, te je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja 8,1%.

Nastavite čitati