U organizaciji Županijske lige protiv raka Čakovec i ove će se godine obilježiti Svjetski dan bolesnika, koji je prije vise od 20 godina utemeljio Sveti Otac Ivan Pavao II., a Županijska liga protiv raka Čakovec ga obilježava od 2000. godine.

Uoči Svjetskog dana bolesnika, u ponedjeljak, 11. veljače, u 13 sati članovi predsjedništva i predstavnici Klubova oboljelih od raka Županijske lige protiv raka Čakovec posjetit će nekoliko odjela Županijske bolnice Čakovec te prigodnim darovima darovati bolesnike.

U 14 sati u kapeli Županijske bolnice Čakovec služiti će se sveta misa za sve bolesnike, a služit će je dušebrižnik Stjepan Janković.

Povodom Svjetskoga dana bolesnika, osobe koje su i same iskusile što znači suočiti se s dijagnozom maligne bolesti te s različitim situacijama prilikom liječenja i rehabilitacije, svojim pozitivnim iskustvom mogu pružiti vrlo važnu psihološku potporu u cilju što bržeg i uspješnijeg ozdravljenja novooboljelih osoba.

Uz simbolične poklone i prigodnu potporu, obilježavanjem Svjetskog dana bolesnika žele novooboljele osobe, članove njihovih obitelji i cjelokupnu javnost informirati o djelovanju Klubova oboljelih od raka u Međimurskoj županiji. Žele što veći broj osoba motivirati na aktivno uključivanje u klubove, u kojima putem uzajamne pomoći mogu dobiti psihološku potporu od strane osoba u sličnoj situaciji i sa sličnim iskustvima, potporu zdravstvenih djelatnika, informacije o mogućnostima ostvarivanja svojih prava iz zdravstvene i socijalne zaštite, a organiziraju se i edukativna predavanja te neformalna družanja, sve s ciljem što aktivnijeg uključivanja u proces liječenja te što uspješnijeg povratka u svoju obiteljsku i radnu sredinu te cjelokupnu zajednicu.

Komentari

Komentara