Povežite se s nama

U fokusu

Dvostruko više predavača na PsihoŠpanciru koji se održava dva dana u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

OTVORENA PREDAVANJA

Danas u Varaždinu počinje Drugi PsihoŠpancir, konferencija koja okuplja stručnjake s područja psihologije iz cijele Hrvatske, a ove će godine biti dvostruko više predavača nego lani.

PsihoŠpancir organizira Društvo psihologa Varaždin na čijim se internetskim stranicama može pronaći detaljan program svih predavanja i radionica – http://dpv.hr/psihospancir.

Konferencija se održava 17. i 18. veljače na Sveučilištu Sjever u Varaždinu, a u ponedjeljak, 20. veljače seli se na Međimursko veleučilište u Čakovcu. Prošle je godine na konferenciji sudjelovalo 75 predavača, a ove će ih godine biti dvostruko više.

– Posebnost ove konferencije je u tome da je otvorena za svu zainteresiranu javnost tako da svi mogu doći i čuti zanimljiva predavanja s raznih područja psihologije, od psihologije sporta i poduzetništva do dječje psihologije, tema iz neuropsihologije, seksualnog ponašanja, kliničke i zdravstvene psihologije – ističu organizatori.

Zašto plačemo, kako volimo, zašto smo pod stresom?

Psihologija za poduzetnike namijenjen je prvenstveno menadžerima, poduzetnicima i poslovnim ljudima, a sudionici će moći slušati predavanja o stresu, sindromu sagorijevanja, emocionalnoj inteligenciji, psihologiji uvjeravanja te prednostima pojedinačnog i grupnog odlučivanja. Od vrsnih stručnjaka moći ćete čuti puno životno korisnih informacija o važnosti komunikacijskih vještina, poremećajima ličnosti, specifičnostima rada s ovisnicima, psihologiji nagrade i rizicima odrastanja, transferu i kontratransferu, uporabi psihijatrijskih lijekova i sličnim temama.

Također će se govoriti o temama iz sestrinstva, a svoj će prostor dobiti i novinari koji će sudjelovati na okruglom stolu s temom – Mediji i empatija – treba li novinar biti empatičan?

– Dođite i otkrijte nešto o sebi, drugim ljudima, odgovorite na pitanja zašto plačemo, čemu se smijemo, kako volimo, zašto smo skloni ovisničkim ponašanjima, kako se nositi s tugovanjem, stresom i situacijama kada stvari u životu ne idu onako kako bismo željeli. Moći ćete čuti odgovore i saznati što je potrebno za uspješan brak, kako usavršiti svoje vještine odlučivanja, što treba, a što ne treba reći osobama koje tuguju, i još puno toga – stoji u pozivu na drugi Psihošpancir.

 

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje