Povežite se s nama

U fokusu

Prosvjed podrške kurikularnoj reformi u srijedu i na varaždinskom Korzu

Objavljeno:

- dana

UKLJUČIO SE I VARAŽDIN

Prosvjed podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi pod nazivom “Hrvatska može bolje” koji će se održati diljem Hrvatske, u srijedu 1. lipnja održat će se i u Varaždinu, na Korzu u 18 sati.

– Zvalo nas je jako puno građana koji ne mogu ići na centralni skup u Zagreb, a žele dati podršku kurikularnoj reformi. Smatramo da je ovo prevažna tema u cijeloj državi i da se mora čuti glas građana, roditelja, ali i zaposlenih u školama. Želimo pokazati cijeloj Hrvatskoj da glas Varaždina nije jednak glasu jednog Varaždinca – gospodina Ladislava Ilčića –  jednog od najžešćih protivnika kurikularne reforme kakvu je provodila skupina od 500 ljudi predvođenih dr. Borisom Jokićem – ističe dožupan Alen Kišić (SDP), koji zajedno s učiteljicom Dubravkom Novak sudjeluje u organizaciji varaždisnkog prosvjeda.

Bolje obrazovanje i budućnost

Navodi da njegovo sudjelovanje u organizaciji nema nikakve veze s njegovim političkim djelovanjem, nego se aktivirao kao predavač na veleučilištu, kao suprug profesorice koja radi u školi, a najviše kao roditelj čije dijete ide u osnovnu školu.

– Želim da moja djeca imaju bolje obrazovanje, samim time i bolju budućnost i zato dižemo glas protiv ovakve degradacije struke, degradacije 500-ak vrhunskih stručnjaka koji su bili jamstvo da ćemo imati bolje obrazovanje – napisao je Kišić te pozvao Varaždince da dođu na Korzo.

Prosvjed će se održati nakon što je Kišić u petak prozvao saborskog zastupnika Hrasta-a Ladislava Ilčića i to upravo zbog kurikularne reforme.

– Neka Ilčić prestane sramotiti Varaždin – poručio mu je Kišić i dodao kako je Varaždin i Varaždinska županija zbog njegove nazadnjačke politike opet u prvom planu.

Na to je reagirao Ilčić.

– Gospodin Kišić još uvijek koristi staru komunističku retoriku u kojoj je Partija napredna, a svi drugi nazadni. No, nalazimo se u suvremenom demokratskom društvu u kojem su različita mišljenja  moguća, čak i poželjna – uzvratio mu je saborski zastupnik Hrast-a i rekao da reforma, srećom, ide dalje.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

FOTO Stiglo je prvih šest borbenih aviona Rafale, čuvat će i varaždinsko nebo te grmjeti na aeromitingu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Hrvatsku je danas sletjelo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

Nove zaštitnike hrvatskog zračnog prostora iz Bordeauxa su u Zagreb preletjeli piloti Hrvatske vojske, koji su prošli obuku u Francuskoj. 

Na svečanosti prihvata prve skupine višenamjenskih borbenih aviona Rafale u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni Pukovnik Marko Živković je, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade ministra obrane Anušića, ministra gospodarstva Habijana, i druge dužnosnike, bio župan Anđelko Stričak. 

– Upravo je nabava Rafala odluka koju bih posebno istaknuo tijekom obnašanja dužnosti zastupnika Hrvatskoga sabora u protekla tri mandata. Naime, Odlukom Vlade RH sam u srpnju 2019. godine bio imenovan u Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona. Da je njihova nabava bila neophodna, najbolje nam govore geopolitičke krize diljem svijeta. Vjerujem da svi uviđamo da moramo brinuti o sigurnosti, a isto tako vjerujem da svi uviđamo blagodati svih euroatlanskih asocijacija čiji smo članovi. Osim što Hrvatska vojska zadržava sposobnost zaštite zračnog prostora, nabavom borbenih aviona Rafale dodatno jača status među saveznicima – istaknuo je župan Stričak.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Predsjednik Kriznog stožera Hrvatske voćarske zajednice (HVZ) Željko Ledinski upozorio je kako veliki problem voćarima predstavlja to što osiguravajuća društva nisu željela osiguravati štete od mraz za ovu godinu.

Ove fotografije su sa Žmegačevog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje