Podijeli
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
E-mail
Početna Aktualno Sevšek: Nedopustivo je da zaostajemo s plaćama za ostatkom Hrvatske, to ćemo odmah promijeniti

VLADO SEVŠEK GOST EMISIJE VTV-A

Sevšek: Nedopustivo je da zaostajemo s plaćama za ostatkom Hrvatske, to ćemo odmah promijeniti

Vlado Sevšek, kandidat za gradonačelnika Varaždina kojeg podupire Liga za Varaždin,  danas je gostovao u emisiji “Izbori 2017.“ Varaždinske televizije. Tom prigodom predstavio je glavne točke svog programa koje se odnose na otvaranje novih radnih mjesta, veće plaće, te učinkovitu Gradsku upravu. 

Kandidat za gradonačelnika Vlado Sevšek i njegova nezavisna lista kandidata za Gradsko vijeće nalaze se pod rednim brojevima 7 i 11, a govoreći o programu „Varaždin na kvadrat“ istaknuo je da su se dotakli svih sfera važnih za bolji standard građana.  

Mi točno znamo kako investitore dovesti u Varaždin

- Krenuli smo od dječjih vrtića, obrazovanja, tehnoloških parkova, poduzetništva, sporta, a razmišljamo i o zdravstvu i znamo kako u tom segmentu možemo pomoći. Znamo kako ćemo privući investitore, kako će gospodarstvenici koji rade u Varaždinu ostati ovdje raditi. Varaždin ima mnogo poslovnih prostora koje treba dati ljudima i za jednu kunu, samo da se vrati život u središte grada – osvrnuo se Sevšek na neke od projekata iz programa.  

No, u fokusu je ipak - gospodarstvo.

- Imamo vrlo detaljno razrađene projekte kako dovesti investitore u Varaždin, no prvo moramo riješiti bale, ruglo koje se nalazi na ulazu u Varaždin što ćemo sigurno riješiti. Kada to ostvarimo, „očistit“ ćemo tu lokaciju i dovesti investitore na taj prostor. Moram reći da ima investitora koji su jako zainteresirani, ali im trenutno nemamo što ponuditi. Mi smo već najavljivali 700 milijuna kuna ulaganja u gospodarstvo, no moram reći da smo - s obzriom na sve projekte koje planiramo -  još i previše skromni i da će to biti puno više od toga – istaknuo je Sevšek u emisiji VTV-a.  

Dotaknuo se i gorućeg problema – bala u Brezju. 

- Uvjerni smo da je mehaničko-biološka obrada otpada rješenje za taj problem i kad dođemo u poziciju da odlučujemo o tome, mi ćemo na tome inzistirati – rekao je čelnik udruge Liga za Varaždin.

Jedan od prijedloga je ukidanje naknada gradskim vijećnicima. Sevšek ističe da bi se na taj način uštedjelo pet milijuna kuna.  U Ligi za Varaždin taj novac planiraju potrošiti na umirovljenike, studente i nezaposlene.  

Problemi će se rješavati bez grča u želucu

- Upravo tim kategorijama stanovništva omogućit ćemo besplatan gradski prijevoz, a jednoj kategoriji umirovljenika da imaju i besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje. Također, pobrinut ćemo se da sufinanciramo vrtiće mladim obiteljima – rekao je Sevšek i dodao kako će promijeniti upravljanje Gradom da bi gradska vlast postala transparentnija i pristupačna građanima.

- To je prvi korak koji moramo napraviti. Svi građani koji trebaju uslugu u gradskim službama moraju biti uvjeren da će svoj problem riještiti u najkraćem mogućem roku, a gradski službenik to će odraditi sa smješkom na licu. Građani svoje probleme više neće morati rješavati sa grčem u želucu – poručio je Sevšek.

Poznati varaždinski odvjetnik ustvrdio je da je nedopustivo da Varaždin zaostaje za ostatkom Hrvatske po pitanju prosječnih plaća. 

- Prosječna neto plaća u Varaždinu je nešto malo više od 4.000 kuna, dok je u Hrvatskoj oko 5.700 kuna. Pitam vas je li to normalno? Mislim da nije. Mi to moramo i želimo promijeniti i mi ćemo to učiniti jer znamo kako – najavio je Sevšek i poručio da Varaždin konačno mora postati grad zadovoljnih građana. 

- Moja vizija Varaždina je da bude istinski srednjoeuropski grad, grad nasmiješenih lica, mladih ljudi, grad sveučilišta u kojem će poduzenici ulagati. Varaždin mora postati siguran grad koji će nuditi brojne sadržaje za svakoga. Mi imamo Barokne večeri, Špancirfest, a tu je i Glazbena škola i sve to moramo osnažiti – najavio je Sevšek.

Mi točno znamo što treba napraviti

Govoreći o očekivanjima na predstojećim izborima Sevšek tvrdi da konkurencije nema.

- Kampanja je dosad bila korektna i volio bih da tako ostane i narednih dana. Mislim da konkurencije nemam, a protukandidatima sve najbolje, dao im Bog zdravlja – rekao je Sevšek čiji nastup možete pogledati i u ponedjeljak u 22 sata u programu Varaždinske televizije.

Na kraju je još jednom poručio zašto  glasati za njega i njegovu nezavisnu listu kandidata koje se nalaze pod rednim brojevima 7 i 11:

- Pozivam Varaždince da daju glas za mene i moje suradnike zato jer smo mi drugačiji, nismo pohlepni, nećemo zapošljavati svoju rodbinu i odgovorno ćemo trošiti javni novac. Za razliku od ostalih kandidata, sve što govorimo to ćemo i napraviti. Ostali kandidati se već godinama bave politikom, svaki put kad su bili izbori obećavali su svašta, no što su napravili? Na što je potrošen novac u zadnjih pet godina iz gradskog proračuna? To je glavni razlog zašto treba glasati za mene i moje najbliže suradnike. Mi smo ozbiljni i poduzetni, nećemo igrati igrice i mi smo se već dokazali. Ako građani nama daju povjerenje, siguran sam da je s nama budućnost Varaždina blistava – zaključio je Sevšek.

Ispiši članak

Komentari

učitavam komentare...
Varaždin (prije 20h 26min)

Subota
18.11.2017
-1°C   2°C

Varaždin (upravo objavljeno)

Nedjelja
19.11.2017
-3°C   5°C

Varaždin (upravo objavljeno)

Ponedeljak
20.11.2017
-3°C   9°C

Varaždin (upravo objavljeno)

Utorak
21.11.2017
2°C   7°C

Valuta Kupovni Srednji Prodajni
EUR 7.536363 7.559036 7.581674
CHF 6.494013 6.513555 6.533087
USD 6.450781 6.470189 6.48963
Valuta Kupovni Srednji Prodajni
GBP 8.484859 8.510421 8.535919
JPY 5.693464 5.710598 5.727705
CAD 5.089887 5.105219 5.120537

Prijava