Povežite se s nama

Međimurje

Bespovratnih 615 tisuća kuna za energetsku obnovu “Zvončića”

Objavljeno:

- dana

PROJEKT

Općina Nedelišće je za energetsku obnovu Dječjeg vrtića „Zvončić“ dobila bespovratnih 615 tisuća kuna.

Ovu vijest otkrio je općinski načelnik Darko Dania, pohvalivši se pritom kako je prijava na europski projekt realizirana isključivo vlastitim kapacitetima, bez troškova vanjskih stručnjaka i konzultanata.

Radovi uključuju uređenje pročelja, zamjenu stolarije i radove na donjem dijelu stropa

– Ugovor je potpisan s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta je 1,2 milijuna kuna. Projektom su predviđeni uređenje pročelja Dječjeg vrtića, postavljanje nove stolarije i radovi na donjem dijelu stropa. Kada sve bude realizirano, a radovi moraju biti završeni najkasnije do 28. veljače sljedeće godine, u prostorijama Dječjeg vrtića ostvarit će se ušteda energije od čak 54 posto – pojasnio je Darko Dania, načelnik Općine Nedelišća.

Inače, ovo nije prvi projekt energetske obnove na području Općine. Tijekom 2015. godine Nedelišće je s Fondom provelo projekt energetske obnove obiteljskih kuća. Tom su prilikom obnovljena 23 obiteljska doma, a ukupna vrijednost projekta bila je 1,57 milijuna kuna.

– Nakon Dječjeg vrtića nastavljamo s novim prijavama. Naime, pripremamo projekt energetske obnove zgrade općinske uprave te sportskih domova u naseljima Slakovec i Macinec – otkriva Dania.

Dječji vrtić „Zvončić“ pohađa 160 mališana koji su raspoređeni u šest odgojnih grupa. Prema brojnim pokazateljima, riječ je o jednom od najboljih dječjih vrtića u Međimurskoj županiji.

– Uvjeti u prostorima Dječjeg vrtića su uistinu vrhunski, s obzirom na to da je riječ o zgradi koja je građena upravo s tom namjenom. Naše odgojiteljice rade po najvišim standardima, što nas svrstava među najkvalitetnije predškolske odgojne ustanove – poručila je ravnateljica Danica Korunek.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ukusni kotlić i zabava uz tamburaše 18. svibnja na manifestaciji “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao uvod u Dane grada i Ljeto uz Muru i ove godine održava se manifestacija „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“, tradicionalno kuhanje kotlića 18. svibnja, a dobra zabava je zagarantirana.

Kuhanje započinje u ranim jutarnjim satima, dok će podjela delicija započeti u 11 sati na izletištu „Fusek“ u Murskom Središću, a svoje umijeće pokazat će Mjesni odbori Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec i Sitnice.

Jela će biti besplatno podijeljena posjetiteljima, a za dobru atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav „Prim“.

Nastavite čitati

Međimurje

Mraz pogodio područja Murskog Središća i Štrigove pa je proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu od mraza za Grad Mursko Središće i Općinu Štrigova, gdje je mraz u razdoblju između 19. i 22. travnja 2024. godine izazvao smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno smanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode – mraza stupa na snagu 6. svibnja 2024.

Međimurska županija ovom odlukom zadužuje općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da procjenu štete prijave županijskom povjerenstvu putem Registra šteta i to u roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo potom će izraditi zbirno izvješće o nastaloj šteti na navedenom području.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje