Povežite se s nama

Međimurje

U ponedjeljak započinje gradnja sedmog kružnog toka u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Zaobilaznici prema Savskoj Vesi

U ponedjeljak započinju radovi na rekonstrukciji križanja na južnoj čakovečkoj obilaznici prema Savskoj Vesi, na kojem se prema policijskoj statistici događa najviše prometnih nezgoda na području Grada Čakovca.

Ugovorena vrijednost radova je 4,25 milijuna kuna. Osim pretvaranja semaforiziranog križanja u kružni tok, obnovit će se i instalacije, rekonstruirati javna rasvjeta te postaviti nova horizontalna i vertikalna signalizacija.

Ovaj, sedmi po redu čakovečki kružni tok imat će i tri desna skretača. Zbog nedostatka prostora, nije se mogao napraviti i četvrti, pa će putnici koji iz smjera Savske Vesi skreću prema Ivanovcu morat ući u rotor. Radovi bi trebali završiti do kraja godine ukoliko to dopuste vremenske prilike. Tijekom trajanja radova pomet preko ovog križanja odvijat će se otežano, pod posebnom prometnom regulacijom.

Izvor:
Foto: Ilustracija

Međimurje

Prijavite se za sudjelovanje na radionicama pletenja cekera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Lokalna akcijska grupa „Međimurski doli i bregi“ uskoro započinje s održavanjem praktičnih radionica pletenja cekera, odnosno cekara i drugih uporabnih predmeta od komušine.

Kako bi mogli isplanirati broj radionica i termine njihova održavanja, iz LAG-a pozivaju sve zainteresirane da se prijave putem e-maila [email protected] ili pozivom na broj 098 / 932 3599. Radionice će voditi iskusne cekerašice iz udruga s područja Općine Nedelišće, a za sudionike je osiguran sav potreban materijal i pribor za praktičan rad. Radionice će se održavati u popodnevno vrijeme u trajanju do tri sata prema epidemiološkim mjerama.

Ciklus edukativnih radionica „Cekari – tradicija na moderan način“ organizira LAG „Međimurski doli i bregi“ u okviru provedbe projekta suradnje LAG-ova „Turizmom razvijamo područje“, a koji je financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Mjera 19 LEADER, Podmjera 19.3 „Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a“.

Nastavite čitati

Međimurje

LAG „Mura-Drava“: Goričanu i Orehovici za projekte dodijeljeno 660.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija /Studio Vipro

Upravni odbor Lokalne akcijske grupe “Mura-Drava” je sukladno raspoloživim sredstvima donio dvije odluke o odabiru projekata za mjeru 2P1-M1 „Razvoj i modernizacija društvene infrastrukture“ iz Lokalne razvojne strategije.

Tako će se iz Programa ruralnog razvoja koji uključuje ulaganja u poboljšanje temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, financirati projekti u općinama Goričan i Orehovica, a ukupni iznos dodijeljene potpore je 660.000 kuna. Općina Goričan je dobila potporu u iznosu od 330.000 kuna koje će se utrošiti za projekt uređenja zelenog parka s pozornicom. Isti iznos otišao je i na adresu Općine Orehovica, a novac će biti uložen u izgradnju parkirališta i pješačke staze sa sustavom oborinske odvodnje kod groblja u naselju Orehovica.

Nastavite čitati