Povežite se s nama

Međimurje

Čakovečkim i prigradskim ulicama zagospodarili građevinski strojevi

Objavljeno:

- dana

GRAD U “PETOJ“

S dolaskom lijepog vremena zahuktala se građevinska sezona na širem čakovečkom području.

Naime, Grad Čakovec između ostaloga financira uređenje pješačke staze na desnoj strani Ulice dr. Ante Starčevića i dopunjavanje javne rasvjete u Ulici Ivana Sokača.

Sve usklađeno

Istovremeno i Međimurje plin obavlja zamjenu dotrajalih plinovoda u Ulici žrtava fašizma i Ulici kralja Zvonimira. Nakon uređenja kolnika i lijevog nogostupa u Starčevićevoj ulici, uređuje se pješačka staza s druge strane. Radovi vrijedni 187.500 kuna odvijaju se od željezničke pruge do križanja s Ulicom kralja Zvonimira. Osim postavljanja tlakavaca, u Gradu najavljuju da će se urediti i odvodnja oborinskih voda. Ako ne bude nepredviđenih zastoja zbog vremenskih prilika, spomenuti radovi koje izvodi čakovečka “Hogra“ završit će početkom svibnja. Inače, u Ulici Ivana Sokača, na čakovečkom Jugu, u tijeku je dopunjavanje javne rasvjete. Izvoditelj – tvrtka Kabelmont iz Domašinca – postavlja četiri nova kandelabra, a vrijednost radova, koji će potrajati do mjesec dana, je oko 100 tisuća kuna. Međimurje plin će nakon spomenute zamjene plinskih instalacija u kvartu u blizini Čakovečkih mlinova svoje strojeve preseliti u ulice Lavoslava Ružičke, Ljudevita Gaja i Ruđera Boškovića. Radovi vrijedni oko dva milijuna kuna trajat će otprilike tri mjeseca, a nakon njih kolnici i nogostupi vratit će se u prvobitno stanje te urediti prekopane zelene površine.

Više zelenila

Živo je i u prigradskome naselju Štefanec, u kojem se privode kraju radovi na izgradnji kanalizacijske mreže i obnovi prometnica. Ovih dana završeno je polaganje finog sloja asfalta, a nakon toga slijedi uređenje prilaza kućama i zelenih površina. Radove su obišli čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač sa zamjenikom Mariom Medvedom i Dejan Hrastić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Štefanec. Nanovo je asfaltirano dva i pol kilometra ulica, odnosno sve one ceste koje su raskopane zbog postavljanja kanalizacijskih cijevi. Uredit će se i prilazi kućama, kao i zelene površine. Udio Grada Čakovca u ovoj investiciji je dva milijuna i 100 tisuća kuna. Podsjećamo da se kanalizacija u Štefancu gradila u sklopu projekta Aglomeracija Čakovec, koji se na cijelom području ubrzano privodi kraju. Osim redovnog održavanja i popravka prometnica na širem gradskom području, zahvaljujući planiranim investicijama u ovogodišnjem gradskom budžetu na red je došao i okoliš Sportskog doma u Mihovljanu. Uređena je podloga i asfaltiran prilaz spomenutom objektu, a uskoro će se urediti i parkirališta. Tako će 30-tak godina nakon izgradnje Dom napokon dobiti i potrebnu vanjsku infrastrukturu. Ova će investicija nakon završetka radova gradski proračun stajati 130 tisuća kuna.

U svibnju će završiti uređenje Starčevićeve ulice i kvarta kod Čakovečkih mlinova

– Sportski dom koriste Nogometni klub Sloboda Mihovljan i ŽNK Katarina Zrinski Čakovec te STK Mihovljan i Streljački klub Sloboda Mihovljan, kao i većina udruga s ovog područja. U planu je da se u blizini Doma uredi i dječje igralište s dodatnim sportskim terenima – najavljuje čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač. Dodao je da je ovih dana na zgradi Doma promijenjena stolarija te da su obnovljene i uređene svlačionice, a uredit će se i vanjski dio fasade.

Povećana sigurnost

Grad Čakovec je u međuvremenu postavljanjem svjetleće signalizacije uspio dodatno povećati sigurnost svih sudionika u prometu. Neka od opasnih mjesta, na kojima su zabilježene učestale prometne nesreće, su pješački prijelazi u Preloškoj i Zrinsko-frankopanskoj ulici. Njima svakodnevno prolaze učenici osnovnih i srednjih škola te su na tim lokacijama postavljeni solarni cestovni LED-markeri. Riječ je o svjetlima postavljenima u kolnik koja se napajaju solarnom energijom, a automatski se uključuju kad padne mrak. U Zrinsko-frankopanskoj ih je postavljeno šesnaest, a u Preloškoj ulici osam. Cijena jednoga takvog uređaja je 1.500 kuna. Također, popravljeni su i prije dvije godine postavljeni LED-signali na početku Zrinsko-frankopanske i Vukovarske ulice. Uređaji su popravljeni u garancijskom roku, na trošak izvođača. Na križanjima pak Kalničke i Ulice E. i G. Legensteina, Ulice Ivana Sokača i Ulice Putjane, Travničke i Ulice Antuna Mihanovića, Jakova Gotovca, Vukovarske i Športske ulice te na križanju Ulice Globetka, Športske i Ulice braće Granner postavljeni su solarni svjetlosni radarski znakovi. Spomenuti uređaji su postavljeni ispod prometnih znakova koji treptanjem vozače upozoravaju na dolazak na raskršće. I oni se napajaju solarnom energijom te se automatski uključuju prilikom nailaska vozila. Ova investicija stajala je 146 tisuća kuna.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Međimurje

Usred noći 27-godišnji vozač stisnuo papučicu gasa i Malom Suboticom projurio sa 133 km/h

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u razdoblju od 15. do 21. travnja 2024. godine proveli su pojačane aktivnosti iz akcije “Nadzor brzine kretanja vozila”.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 262 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

  • 142 prekršaja nepropisne brzine kretanja,
  • devet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola,
  • sedam prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,
  • pet prekršaja nepropisne uporabe svjetala u prometu,
  • sedam prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje,
  • jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila,
  • šest prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom,
  • tri prekršaja upravljanja vozilom nakon isteka važenje prometne dozvole za više od 15 dana,
  • jedna prekršaj upravljanja za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima,
  • 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te,
  • 25 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 133 km/h utvrđena je u subotu, 20. travnja, u 2:44 sati u Maloj Subotici, Glavnoj ulici (brzina ograničena na 50 km/h), kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. Odredbom članka 53. Zakona o sigurnosti prometa, vozač koji se u naselju kreće brzinom koja je za više od 50 km/h veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 1320 do 2650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana. Također, za spomenuti prekršaj predviđena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 do 12 mjeseci.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje