Povežite se s nama

Međimurje

Čak 110 manifestacija u 22 dana diljem Međimurja

Objavljeno:

- dana

REKORD DANA ŽUPANIJE

Ovogodišnje obilježavanje Dana Međimurske županije zahvaljujući novom konceptu donosi 110 manifestacija koje će se u 22 dana, od 18. travnja do 9. svibnja, odvijati diljem Međimurja.

Naime, Županija je putem javnog poziva svim Međimurkama i Međimurcima dala priliku da se u osmišljavanje programa uključe svojim idejama, ambicijama i kreativnošću.
 – Uključili smo svaki dio našeg Međimurja, sve općine i gradove, udruge, KUD-ove, mlade, klubove… Zahvaljujem i čestitam svim suorganizatorima i sudionicima manifestacije, kojih će biti više od 10 tisuća – naglasio je međimurski župan Matija Posavec prilikom predstavljanja manifestacije u sklopu koje će se ujedno obilježiti 6. Spomendan na Zrinske i Frankopane. Dosad najbogatiji Dani Županije otvoreni su u utorak izložbom fotografija posvećenih Zrinskoj gardi, a zaključuju se 9. svibnja Danom Europe. Osmišljen je i novi vizual manifestacije, a njezin doseg zasigurno će u značajnoj mjeri doprinijeti promociji gospodarstva, tradicije i turizma kraja između Drave i Mure.

– Ova najveća obljetnice za sve nas Međimurce i ove će se godine održati uz visoko pokroviteljstvo Hrvatskoga sabora i njegovog predsjednika – rekao je Posavec i naglasio da je konferencija za medije s razlogom održana u palači Zrinskih. Pojasnio je da je lokacija odabrana s ciljem kako bi se odaslala snažna poruka o nužnosti očuvanja ovoga kompleksa, uz poruku da smo Županija Zrinskih i grad Zrinskih. Proslava će kulminirati 28. travnja svečanom sjednicom Skupštine Međimurske županije uz dodjelu najveće nagrade – Zrinski, za postignuća zaslužnima, te one za životno djelo. Inače, na zatvaranju Dana Županije u nedjelju, 7. svibnja, građane i posjetitelje uz besplatnu degustaciju vina očekuje i spektakularni vatromet!

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje