Povežite se s nama

Međimurje

Čak 110 manifestacija u 22 dana diljem Međimurja

Objavljeno:

- dana

REKORD DANA ŽUPANIJE

Ovogodišnje obilježavanje Dana Međimurske županije zahvaljujući novom konceptu donosi 110 manifestacija koje će se u 22 dana, od 18. travnja do 9. svibnja, odvijati diljem Međimurja.

Naime, Županija je putem javnog poziva svim Međimurkama i Međimurcima dala priliku da se u osmišljavanje programa uključe svojim idejama, ambicijama i kreativnošću.
 – Uključili smo svaki dio našeg Međimurja, sve općine i gradove, udruge, KUD-ove, mlade, klubove… Zahvaljujem i čestitam svim suorganizatorima i sudionicima manifestacije, kojih će biti više od 10 tisuća – naglasio je međimurski župan Matija Posavec prilikom predstavljanja manifestacije u sklopu koje će se ujedno obilježiti 6. Spomendan na Zrinske i Frankopane. Dosad najbogatiji Dani Županije otvoreni su u utorak izložbom fotografija posvećenih Zrinskoj gardi, a zaključuju se 9. svibnja Danom Europe. Osmišljen je i novi vizual manifestacije, a njezin doseg zasigurno će u značajnoj mjeri doprinijeti promociji gospodarstva, tradicije i turizma kraja između Drave i Mure.

– Ova najveća obljetnice za sve nas Međimurce i ove će se godine održati uz visoko pokroviteljstvo Hrvatskoga sabora i njegovog predsjednika – rekao je Posavec i naglasio da je konferencija za medije s razlogom održana u palači Zrinskih. Pojasnio je da je lokacija odabrana s ciljem kako bi se odaslala snažna poruka o nužnosti očuvanja ovoga kompleksa, uz poruku da smo Županija Zrinskih i grad Zrinskih. Proslava će kulminirati 28. travnja svečanom sjednicom Skupštine Međimurske županije uz dodjelu najveće nagrade – Zrinski, za postignuća zaslužnima, te one za životno djelo. Inače, na zatvaranju Dana Županije u nedjelju, 7. svibnja, građane i posjetitelje uz besplatnu degustaciju vina očekuje i spektakularni vatromet!

Izvor:
Foto:

Kultura

Art Forest vas zove u Nedelišće: umjetnici, prijavite se do 16. svibnja!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom prvog lipanjskog vikenda, točnije 5. i 6. lipnja, prvi put će se svim zainteresiranima predstaviti Art forest, umjetnički festival u organizaciji skupine umjetnika i zaljubljenika u umjetnost pod nazivom “Artisto” i Turističke zajednice Općine Nedelišće.

Lovački dom Nedelišće pretvorit će se u privremenu galeriju na otvorenom za izložbu slika, ambijentalne instalacije, izvedbene radove, te predavanja i performanse. Cilj ovog dvodnevnog festivala je spojiti umjetnost i prirodu te potaknuti pojedinca na šetnju kroz neobičan obraz šume, u kontekstu suvremene umjetničke prakse, zasnivajući se na razmjeni iskustava, suradnji umjetnika i radu unutar lokalne zajednice.

– Očekuju vas umjetnički performansi, predavanja, raznorazne besplatne radionice i dječje radionice, a imat ćete priliku sudjelovati i u interaktivnom oslikavanju velikog platna, te još mnogo toga. Više detalja slijedi uskoro…

Ovim putem pozivamo sve umjetnike koji žele sudjelovati na našem Art forest festivalu da nam se slobodno jave! – kažu iz Turističke zajednice Općine Nedelišće.

POVEZNICA ZA PRIJAVU

Prijave se primaju zaključno s 16. svibnjem u 23.59.

– Veselimo se vašem odazivu! – poručuju iz TZO Nedelišće.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom, na respiratoru su dva pacijenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 212 uzoraka, od čega su evidentirana 32 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 15,09 posto pozitivnih od broja testiranih, javio je 20. travnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 87 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 546.

Tijekom vikenda brzim Ag testovima testirano je ukupno 539 osoba, od čega je evidentirano 9 pozitivnih slučajeva, na temelju kliničke slike 2 pozitivna slučaja, a iz drugih županija javljeno je o 4 pozitivna slučaja.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 50.042 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 64 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 11 pacijenata, otpuštena su 2 pacijenta, dok su 2 pacijenta na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Prema mjestu prebivališta u periodu od 12.04.2021. do 18.04.2021. godine, 168 je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 13 na području grada Mursko Središća, 42 na području grada Preloga, 14 na području općine Belica, 2 općine Dekanovec, 5 općine Domašinec, 21 općine Donja Dubrava, 29 općine Donji Kraljevec, 8 općine Donji Vidovec, 18 općine Goričan, 12 općine Gornji Mihaljevec, 19 općine Kotoriba, 23 općine Mala Subotica, 73 općine Nedelišće, 9 općine Orehovica, 6 općine Podturen, 13 općine Pribislavec, 8 općine Selnica, 21 općine Strahoninec, 17 općine  Sveta Marija, 29 općine Sveti Juraj na Bregu, 10 općine Sveti Martin na Muri, 3 općine Vratišinec, 9 općine Šenkovec i 7 općine Štrigova.

Nastavite čitati