Povežite se s nama

Međimurje

Čak 110 manifestacija u 22 dana diljem Međimurja

Objavljeno:

- dana

REKORD DANA ŽUPANIJE

Ovogodišnje obilježavanje Dana Međimurske županije zahvaljujući novom konceptu donosi 110 manifestacija koje će se u 22 dana, od 18. travnja do 9. svibnja, odvijati diljem Međimurja.

Naime, Županija je putem javnog poziva svim Međimurkama i Međimurcima dala priliku da se u osmišljavanje programa uključe svojim idejama, ambicijama i kreativnošću.
 – Uključili smo svaki dio našeg Međimurja, sve općine i gradove, udruge, KUD-ove, mlade, klubove… Zahvaljujem i čestitam svim suorganizatorima i sudionicima manifestacije, kojih će biti više od 10 tisuća – naglasio je međimurski župan Matija Posavec prilikom predstavljanja manifestacije u sklopu koje će se ujedno obilježiti 6. Spomendan na Zrinske i Frankopane. Dosad najbogatiji Dani Županije otvoreni su u utorak izložbom fotografija posvećenih Zrinskoj gardi, a zaključuju se 9. svibnja Danom Europe. Osmišljen je i novi vizual manifestacije, a njezin doseg zasigurno će u značajnoj mjeri doprinijeti promociji gospodarstva, tradicije i turizma kraja između Drave i Mure.

– Ova najveća obljetnice za sve nas Međimurce i ove će se godine održati uz visoko pokroviteljstvo Hrvatskoga sabora i njegovog predsjednika – rekao je Posavec i naglasio da je konferencija za medije s razlogom održana u palači Zrinskih. Pojasnio je da je lokacija odabrana s ciljem kako bi se odaslala snažna poruka o nužnosti očuvanja ovoga kompleksa, uz poruku da smo Županija Zrinskih i grad Zrinskih. Proslava će kulminirati 28. travnja svečanom sjednicom Skupštine Međimurske županije uz dodjelu najveće nagrade – Zrinski, za postignuća zaslužnima, te one za životno djelo. Inače, na zatvaranju Dana Županije u nedjelju, 7. svibnja, građane i posjetitelje uz besplatnu degustaciju vina očekuje i spektakularni vatromet!

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Selnica za umirovljenike pripremila poklon bonove, ali potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike sa svog područja povodom Uskrsa pripremila poklon bonove.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno je ispuniti obrazac koji se nalazi na internetskoj stranici Općine Selnica i priložiti zadnji odrezak od mirovine. Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 500 eura.

Dokumentacija se prikuplja od 26. veljače do 11. ožujka 2024. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail [email protected] ili se ostavlja u sandučiću koji je postavljen kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati.

Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije, poručili su iz Općine Selnica. U slučaju potrebe možete nazvati i Općinu na broj telefona 861-344.

Podjela bonova održat će se 14. i 21. ožujka u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani otvorenih vrata Centra dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani dr. Rudolfa Steinera, povodom obilježavanja njegovog 163. rođendana, će se održati u utorak, 27. veljače, s početkom u 18 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Program događanja obuhvaća predavanje Indijskog veleposlanika Nj. E. Raja Kumara Srivastave i ravnateljice Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijane Posavec, na temu Biodinamika i Ayurveda.

Također, biti će otvorena izložba radova mladih umjetnika iz Graditeljske škole Čakovec, a na kraju večeri slijedi rođendanska torta.

Detaljan raspored događanja možete pronaći u nastavku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje