Povežite se s nama

Međimurje

Najbolji igrači BK Međimurje predstavljali Hrvatsku na BEC-u

Objavljeno:

- dana

BADMINTON

Članovi Badminton kluba Međimurje, najbolji junior i juniorski U19 reprezentativac Hrvatske Luka Grubić te najbolji mlađi junior i mlađejuniorski U17 reprezentativac Hrvatske Borna Vadlja, uspješno su sudjelovali na Badminton Europe kampu BEC 2017 Summer School u Podčetrteku u Sloveniji.

Oni su bili jedini predstavnici iz Hrvatske na najvećemu ljetnome međunarodnom kampu Badminton Europe, na kojem je sudjelovalo 45 juniorskih igračica i igrača iz 14 zemalja Europe. Na kampu je Luka Grubić osvojio drugo mjesto u ekipnome natjecanju mješovitih ekipa.

Luka Grubić i Borna Vadlja uspješno su, kao članovi hrvatske badminton reprezentacije, odradili reprezentativne pripreme u sklopu Regionalnog kampa Badminton Europe 2017. u Sloveniji, u Mirni, na kojem su sudjelovale juniorske reprezentacije Slovenije, Srbije i Hrvatske. 

Na kampu je Luka Grubić osvojio prvo mjesto u ekipnome natjecanju mješovitih ekipa sa svojom ekipom, a Borna Vadlja četvrto mjesto sa svojom ekipom.
U BK Međimurje nastavljaju s radom s mladima i novim upisima u Klub. 

BK Međimurje Čakovec slavi 25 godina rada

Klub je osnovan 8. kolovoza 1992. godine, a osnivači su bili Zvonimir Jembrih, Radovan Petrović, Davor Križnik i Zlatko Jalšovec. Na osnivačkoj Skupštini za prvog predsjednika izabran je Zvonimir Jembrih, a za dopredsjednika Radovan Petrović, sa sjedištem Kluba u Čakovcu, Tome Masaryka 12.
Ciljevi rada Kluba bili su promocija i popularizacija badmintona u Čakovcu i Međimurju. U članstvo Hrvatskog badminton saveza primljen je iste godine.
Današnji predsjednik Kluba je Danijel Zadravec, tajnik Tomislav Grubić, a dopredsjednica Emilija Talan, a sjedište Kluba je u Čakovcu, Buzovečka 21.
Tijekom proteklih 25 godina rada kroz Klub su prošle mnoge generacije mladih igračica i igrača koji su postigli zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima,osvajali medalje i naslove na PH, igrali za reprezentaciju Hrvatske te nastupali na EP-u.
Klub je ispunio svoj zadatak – promociju badmintona u Čakovcu i Međimurju te promociju Grada i Županije u Hrvatskoj i inozemstvu. Danas svi znaju za badminton i BK Međimurje, koji je jedan od najboljih klubova u Hrvatskoj po organizaciji i sportskim uspjesima u posljednjih 15 godina.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje