Povežite se s nama

Život i društvo

Cisco akademija Sveučilišta Sjever danas među najboljima u svijetu!

Objavljeno:

- dana

CISCO AKADEMIJA

Cisco akademija Sveučilišta Sjever proglašena je najboljom u Hrvatskoj, a njezini polazinici i instruktori su među najboljima u Hrvatskoj, ali i u svijetu! Potvrdilo je to globalno najtecanje polaznika Cisco akademija “NetRiders”.

Naime, u organizaciji Cisco Networking Akademija, svake godine se organizira globalno natjecanje polaznika Cisco akademija pod nazivom “NetRiders”, a na prošlogodišnjem, petom po redu NetRiders natjecanju, nakon višesatnih testiranja, Cisco akademija Sveučilišta Sjever, tada još Veleučilišta u Varaždinu, premoćno je osvojila ekipno prvo mjesto te prva dva pojedinačna mjesta.

Sama akademija i instruktori dosad su primili brojne nagrade i priznanja za svoj rad

Pojedinačno, prva mjesta su osvojili Ivica Vugrinec i Dalibor Slunjski, dok je Vedran Podbojec osvojio 13. mjesto. Na natjecanju su se provjeravala teoretska znanja CCNA programa i rješavali praktični zadaci u sklopu Ciscovog Packet Tracer softverskog okruženja.
Voditelj i jedan od instruktora Cisco akademije Sveučilišta Sjever, dr. sc. Ladislav Havaš, dipl. ing, proglašen je jednim od najboljih Cisco instruktora u svijetu, a priznanje za svoj rad i rezultate dobio je od potpredsjednika američke Cisco Networking Academy, 2013. godine.

Najbolji natjecatelji na natjecanju NetRiders izborili su put u SAD  u samo sjedište tvrtke Cisco

Kao dio globalnog Ciscovog projekta, najbolji natjecatelji dobili su priliku izboriti svoje mjesto na međunarodnom NetRiders natjecanju u srpnju prošle godine te tako osvojiti put u sjedište tvrtke Cisco u SAD-u.
Cisco Networking Academy je vrhunski obrazovni program s područja mrežnih i informacijskih tehnologija, koji se u Hrvatskoj provodi od 2000. godine, a trenutno ima više od dva milijuna polaznika u više od 165 zemalja diljem svijeta.
U Varaždinu je Cisco akademija prisutna već više od osam godina. Počela je s radom 2006. godine (u sklopu bivšeg Veleučilišta u Varaždinu), a danas djeluje u sklopu Sveučilišta Sjever u Varaždinu.

Akademiju su za njezin rad i za rad njezinih instruktora i ranije nagrađivale hrvatske i američke kompanije i obrazovne institucije.
Tako je 2012. godine dobila međunarodno priznanje kompanije Cisco, za svoj višegodišnji kvalitetan rad na edukaciji i usavršavanju studenata u području računalnih mreža i mrežnih tehnologija, pri čemu na Cisco Akademiji Sveučilišta Sjever naglašavaju da uspjeh duguju prije svega radom na praktičnim zadacima i problemima koje polaznici mogu pronaći u svakodnevnom radu.

ŠTO JE CISCO AKADEMIJA?

• Vrhunski obrazovni program s područja mrežnih i informacijskih tehnologija
• Trenutno ima više od dva milijuna polaznika u više od 165 zemalja svijeta
• U Hrvatskoj se provodi od 2000. godine, a u Varaždinu od 2006. godine

NAGRADE I PRIZNANJA

– Cisco Akademija Sveučilišta Sjever (nekadašnjeg Veleučilišta Varaždin) je 2012. godine dobila međunarodno priznanje kompanije Cisco za svoj višegodišnji kvalitetan rad na edukaciji i usavršavanju studenata u području računalnih mreža i mrežnih tehnologija
– Voditelj i jedan od instruktora Cisco akademije Sveučilišta Sjever, dr. sc. Ladislav Havaš, dipl. ing., proglašen je jednim od najboljih Cisco instruktora u svijetu

Postanite i vi dio Cisco akademije Sveučilišta Sjever

Cisco akademija Sveučilišta Sjever od nove akademske godine počela je s upisom novih polaznika u Cisco akademiju mrežnih tehnologija – Cisco Certified Network Associate (CCNA) Exploration program.
CCNA Exploration program, za koji su prijave u tijeku, osnovni je nastavni program koji uključuje temeljna znanja i primjene u području mrežnih tehnologija.
Program obuhvaća 280 sati, organiziranih u 4 modula po 70 sati (Network Fundamentals, Routing Protocols and Concepts, LAN Switching and Wireless, Accessing the WAN).

No, da biste postali polaznik Cisco akademije, morate biti stariji od 16 godina i poznavati engleski jezik, znati raditi na osobnom računalu te koristiti internet. Svi zainteresirani svoje prijave mogu poslati na adresu Sveučilište Sjever – Sveučilišni centar Varaždin, 104. brigade 3, Varaždin s naznakom “za Cisco akademiju”. Prijave se primaju i putem e-maila [email protected] ili [email protected].
Sve dodatne informacije možete doznati na internetskim stranicama Sveučilišta Sjever.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Slobodno počnite pripremati roštilj za Praznik rada, ali izgleda da kiša ipak neće izostati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sljedećeg tjedna u srijedu obilježavamo 1. svibnja, odnosno Praznik rada.

Već tradicionalno to je dan za druženje u prirodi, na otvorenom, a često i za pečenje roštilja ili kuhanje graha. Jedan od ključnih uvjeta za to je lijepo vrijeme.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a 1. svibnja bi na sjeveru Hrvatske uglavnom trebao biti sunčan i topao.

Proteklih dana bilo je hladno i kišovito, ali već od petka, 26. travnja, stiže sunčano vrijeme i temperatura raste. Početkom sljedećeg tjedna danju će biti i 24 °C.

Prema trenutnoj prognozi DHMZ-a na varaždinskom području na sam Praznik rada prijepodne će biti sunčano i toplo s temperaturom do 22 °C. Poslijepodne stižu oblaci, moguće je malo kiše, a nešto više kiše trebalo bi pasti poslije 20 sati.

I ostatak sljedećeg trebao bi biti pravi proljetni.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat objavio: U ovim autima uočeni su problemi, javite se trgovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državni inspektorat ovog je tjedna objavio je nekoliko obavijesti o tome da su u nekim vozilima uočene određene poteškoće i nedostatci te bi se vlasnici trebali javiti trgovcima kod kojih su kupili svoja vozila.

Osobna vozila / kombi Eos, Golf, Golf Plus, Golf Cabrio, Sharan, Passat CC, Passat, Polo, Fox, Vivo Classic, Crafter

Kada se zračni jastuk vozača aktivira, kvar u generatoru plina zračnog jastuka može dovesti do nekontroliranog napuhavanja i oslobađanja metalnih fragmenata, što može uzrokovati ozljede putnika, piše N1.

Motocikli CBR600RA/RR, CBR1000RA/RR/S1/S2, GL1800/BD/B/DA

Zbog promjene metode izrade impelera pumpe goriva, gustoća impelera je smanjena. Preveliko skupljanje tijkom procesa sušenja je razlog što se impeler iskrivljuje, pa dolazi do pucanja površinskog sloja.

Osobna vozila Honda ZR-V

Naslon za glavu na prednjem desnom sjedalu može biti deformiran i savijen prema naprijed, te ukoliko dođe do sudara neće adekvatno zaštititi putnike.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje