Povežite se s nama

Život i društvo

Veliki brat Victus dobio je mlađu, atraktivnu sestru Viki

Objavljeno:

- dana

OTVORENJE

Zatvaranje niza malih trgovina nije omelo supermarket Victus da učini upravo obrnuto – otvori svoju prvu “kvartovsku trgovinu”. Victus se ne boji za svoju Viki, kako je nazvana “mlađa sestra” velikog supermarketa u shopping centru Lumini. Jer, Victus se već dokazao kvalitetnim asortimanom. – Ovo je prvi market u Varaždinu i Hrvatskoj, ali sigurno ne i posljednji.

Planiramo otvoriti još 10-15 marketa u četiri županije, govori voditeljica marketinga Tea Novak, izmičući se brojnim kupcima koji su prvog dana došli ocijeniti novu trgovinu na površini od 250 kvadrata s oko 3,5 tisuće artikala. S obzirom na to da je razgledavanje završilo punim košaricama, očigledno je da Victus nije pogriješio ovim poslovnim potezom. Viki ih je kao pravi gostoljubivi domaćin počastio domjenkom s proizvodima iz vlastitog asortimana. – Baš su nas lijepo iznenadili. Dućan s kvalitetnim proizvodima je uvijek dobrodošao. Mirovina mi jest mala, ali ipak ne toliko da si ne bih mogla priuštiti kvalitetnu prehranu. Našla sam svoj dućan i nemam ga namjeru mijenjati, rekla nam je umirovljenica Marija iz susjedne zgrade u Supilovoj.

Prvo-kvaliteta

Za razliku od Victusa, u Vikiju su pojedini artikli striktno od jednog proizvođača – primjerice, pekarnica je isključivo Ekosova. Poslovna politika Victusa nije ići na jeftiniju cijenu na “račun” kvalitete. – Naše smo kupce naviknuli na visoke standarde po prihvatljivim cijenama, što su prepoznali i prihvatili. Uostalom, konstantni rast stalnih kupaca dokazuje da smo na dobrom putu. Da nije tako, ne bismo ni otvarali nove trgovine, kaže voditeljica.

 

Pojedini artikli striktno od jednog proizvođača – primjerice, pekarnica je isključivo Ekosova

Market Viki orijentiran je na susjede, na sve stalne kupce Victusa i one koji će to tek postati. Tko ubuduće želi bilo što iz asortimana omiljene mu trgovine, a nema vremena otići do Luminija, stvari iz asortimana supermarketa od sada može kupiti u dućanu “iza ugla”. – Imamo zaista dobre i vjerne kupce. Odlučili smo im doći u susjedstvo, veli Tea Novak. Isto kao što će kupci iz supermarketa u Luminiju moći u nedostatku vremena skoknuti do svog dućana u svakom trenutku, tako će zasigurno i oni koji će se tek upoznati s prodavaonicom skoknuti i do velikog supermarketa u Luminiju po kompletni špeceraj. Dobra poslovna politika, kojom će se svi imati priliku upoznati s Victusom i Vikijem.

Preglednost

Victus je, osim po svježini proizvoda i kvaliteti, poznat po još najmanje dvije stvari – interijeru i odjelu zdrave prehrane. Unutarnji dizajn Victusa, pa tako i Vikija, suvremeno je uređeni interijer čistih linija – proizvodi su na drvenim, a ne na aluminijskim policama i, što je najvažnije – preglednost je odlična. Victus, dakle i Viki, nisu pribjegli marketinškim trikovima da se mora prekopati cijeli market kako bi se našao traženi proizvod. Veliki natpisi i dobra preglednost već s ulaza upućuju kupca k traženom proizvodu. I ondje se zasigurno kupci neće sudarati dok prolaze trgovinom, jer na 250 kvadrata u Vikiju nisu štedjeli na prostoru za normalnu prohodnost kupaca.
Kupac neka se ne iznenadi ako ga u pekarnici posluži isti djelatnik ili mu na blagajni račun izda poznato lice iz Victusa. Zaposlenici će se, naime, u cilju stjecanja iskustva rada u maloj trgovini u susjedstvu, za razliku od velikog supermarketu, rotirati. – U marketu je odnos kupac-prodavač potpuno drukčiji od onoga u supermarketu. Svi su željni tog jednog domaćeg odnosa, u kojemu će prodavač znati koji, primjerice, kruh kupujete. U supermarketu se takve stvari ne očekuju. Vjerujte, možda zvuči banalno, ali to je kupcima zaista bitno. Ne osjećaju se totalno otuđeni. Mnogi od njih žive sami i naši prodavači su možda jedine osobe s kojima progovore koju riječ na dan, rekla nam je Tea Novak.

Sudeći prema otvorenju i veselom druženju kupaca koji su se, iako možda žive u istom kvartu godinama, tek sada upoznali, Viki je na pravom putu da, uz market s kvalitetnim proizvodima po pristupačnim cijenama, postane i svojevrsnim mjestom druženja. Mala, bezazlena trač partija i košarica puna kvalitetnih proizvoda – vrijeme za čas prođe. Spoj ugodnog s korisnim.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Učenici iz Varaždinske županije sudjelovali na državnom LiDraNo-u

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Vinkovcima okupili su se LiDraNovci, ljubitelji lijepe hrvatske riječi, literarnog, novinarskog, dramskog i radijskog stvaralaštva iz cijele Hrvatske.

Državni LiDraNo za osnovnoškolce trajao je od 22. do 24. travnja, a Varaždinska županija imala je svoje predstavnike u svim izrazima. Iva Farkaš iz I. osnovne škole Varaždin i Vid Brajković iz OŠ Petrijanec, predstavili su svoje uratke na okruglom stolu za literarne radove.

Njihove su mentorice Marija Hublin i Željka Rabuzin. U kategoriji dramskog stvaralaštva svoj su pojedinačni scenski nastup izvele Ema Štrlek iz OŠ Vidovec i Tonka Tkalec iz II. osnovne škole Varaždin. Do državne razine smotre pratile su ih i usmjeravale mentorice Kristinka Štefan i Maja Šmic.

U novinarskom izrazu imali smo najviše predstavnika. Poziv na državni LiDraNo svojim je samostalnim novinarskim radom izborio Aleksandar Fic iz OŠ Novi Marof sa svojom mentoricom Sunčicom Križan Kadi. Varaždinska županija imala je čak 2 školska lista na državnoj razini, to su Klen iz OŠ Klenovnik te Šemica iz OŠ Šemovec, a redakcije su u Vinkovcima predstavljale urednice Marta Rogina i Nina Ajhler sa svojim mentoricama, Marijom Konjević i Valentinom Barulek Boltižar.

U kategoriji radijskog stvaralaštva emisijom Utapanje županiju su predstavljali David Telebar i Ante Kovačić iz OŠ Petrijanec, njihova je mentorica Željka Rabuzin. Učenici iz naše županije na svim su okruglim stolovima pohvaljeni od strane državnih povjerenstava koja čine eminentni stručnjaci i umjetnici iz područja stvaralaštva koje procjenjuju i vrednuju na ovoj razini smotre, koja sve do završnice ima natjecateljski karakter.

Učenici su potaknuti na daljnje stvaranje jer se iz njihovih uradaka iščitava visoka motiviranost i kreativnost, a to je ono, što uz, naravno, ljubav prema hrvatskome jeziku, svaki LiDraNovac mora imati. Za svoj rad priznanje i zahvalu primile su i njihove mentorice kojima se na zatvaranju smotre upravo riječju hvala, obratila glavna tajnica smotre LiDraNo i viša savjetnica iz Agencije za odgoj i obrazovanje, dr. sc. Marijana Češi.

Učenici su imali priliku predstaviti se u jednoj od najljepših knjižnica Hrvatske, nastupati u Kazalištu Joze Ivakića, prošetati starom jezgrom i kušati slavonske slastice. Kad požele se ravnice, neki će se od njih sigurno vratiti u Vinkovce jer široka je duša slavonska u gradu Josipa Runjanina, Ivana i Josipa Kozarca, bana Šokčevića i mnogih drugih poznatih Vinkovčana.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO U općini Cestica mraz “obrao“ vinograde, spas se traži s prihranom mladica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Niske temperature i mraz koji je posljednjeg vikenda, u noći sa subote na nedjelju i s nedjelje na ponedjeljak, 21. i 22. travnja, zahvatio područje općine Cestica učinio je velike štete u voćnjacima i vinogradima te povrtlarskim kulturama.

>>FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Prema riječima Marijana Županića, predsjednika Udruge vinogradara i podrumara Sveti Martin Cestica, podaci o nastalim štetama su još uvijek prikupljaju, a  najviše su stradali vinogradi na nižim nadmorskim visinama.

Nažalost, na pojedinim lokacijama cestičkog vinogradarskog područja od mraza stradali su kompletni vinogradi. Preporuka je prihraniti mladice koje su djelomično zahvaćene mrazom aminokiselinama, a osušene maknuti da se formiraju novi izbojci.

Kako to izgleda na terenu pšogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje