“Budi sretna priča jednog medvjedića” je projekt Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID-a) sa svrhom senzibilizacije i osvještavanja javnosti o važnosti rane intervencije te s ciljem poticanja usvajanja poželjnih odgojnih vrijednosti kao što su dijeljenje i tolerancija, socijalna osviještenost te promicanje volonterizma.

U aktivnostima projekta potiču održivi razvoj putem ponovne upotrebe plišanih igračaka dajući im šansu da pronađu nove vlasnike.

Sretna priča

Projekt su prošle godine podržale mnoge javne i poznate osobe. Drugi po redu Festival medvjedića održao se tijekom manifestacije Porcijunkulovo 2019., od 30. srpnja do 4. kolovoza u Čakovcu. “Budi sretna priča jednog medvjedića” je ove godine dobila priznanje Grada Čakovca za Najakciju, a promotivnoj kampanji su se priključili i studenti s Međimurskog veleučilišta. Oni su uz definirane aktivnosti promovirali i društveno korisno učenje koje se počinje sve više prakticirati kao metoda učenja s višestrukim prednostima za sve uključene strane. U tijeku je i izdavanje prve MURID-ove slikovnice “Sretna priča jednog medvjedića”, uratka čakovečkoga (kant)autora Igora Bakse i varaždinske ilustratorice Ivane Geček, čija tematika je proizašla iz prošlogodišnjeg Festivala medvjedića.

Putem aktivnosti koje provode, promiču društveno odgovorno poslovanje za tvrtke i organizacije koje su se uključile u organizaciju Festivala. Iz prošlogodišnje kampanje nastao je i prvi MURID-ov Instagram influencer – medvjedić Ranko, koji glas o svemu što rade prenosi po raznim dijelovima Hrvatske i svijeta, o čemu više možete vidjeti na njegovu Instagram profilu.

Otvorenje

Na otvorenju Festivala 30. srpnja klince je zabavljao Igor Baksa. Klinci su s tetama-djelatnicama i volonterima Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu zapjevali i zaplesali uz taktove pjesmice “Kad si sretan”. Zrnca mudrosti s djecom je podijelio i medvjedić Ranko Murid.

– Festival medvjedića priča je koju smo započeli tijekom prošloga Porcijunkulova, a ove godine smo je nastavili i proširili. Osim što skupljamo financijska sredstva za rad Udruge, medvjedići za djecu imaju odgojnu vrijednost, jer darivanjem drugih pomažemo i sebi – istaknula je izvršna direktorica MURID-a Silvija Pucko.

Uz to, priča o medvjedićima ima i ekološku, reciklažnu priču jer zaboravljene igračke mogu nekome drugome izmamiti osmijeh i postati dio nove sretne priče. Otvorenje su podržali i međimurski župan Matija Posavec te čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač. Nakon otvorenja, djeca su s roditeljima “navalila” na gomile plišanih igračaka koje su MURID-ove djelatnice i volonteri s ljubavlju pripremili za njih.

Završna fešta

U nedjelju je završnom feštom djelatnika, volontera i drugih uključenih u akciju zatvoren 2. Festival medvjedića. Festival je bio iznimno uspješan, o čemu je svjedočila i ogromna gužva pred MURID-ovim šatorom. Ranko i MURID-ove tete pobrinuli su se da uključeni volonteri zaslade trud prekrasnom tortom i simboličnim nagradama te poručili da ih potražite iduće godine na istome mjestu!

Komentari

Komentara