Povežite se s nama

Međimurje

2. Festival medvjedića: posjetitelji Porcijunkulova razgrabili MURID-ove “medeke”!

Objavljeno:

- dana

“Budi sretna priča jednog medvjedića” je projekt Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID-a) sa svrhom senzibilizacije i osvještavanja javnosti o važnosti rane intervencije te s ciljem poticanja usvajanja poželjnih odgojnih vrijednosti kao što su dijeljenje i tolerancija, socijalna osviještenost te promicanje volonterizma.

U aktivnostima projekta potiču održivi razvoj putem ponovne upotrebe plišanih igračaka dajući im šansu da pronađu nove vlasnike.

Sretna priča

Projekt su prošle godine podržale mnoge javne i poznate osobe. Drugi po redu Festival medvjedića održao se tijekom manifestacije Porcijunkulovo 2019., od 30. srpnja do 4. kolovoza u Čakovcu. “Budi sretna priča jednog medvjedića” je ove godine dobila priznanje Grada Čakovca za Najakciju, a promotivnoj kampanji su se priključili i studenti s Međimurskog veleučilišta. Oni su uz definirane aktivnosti promovirali i društveno korisno učenje koje se počinje sve više prakticirati kao metoda učenja s višestrukim prednostima za sve uključene strane. U tijeku je i izdavanje prve MURID-ove slikovnice “Sretna priča jednog medvjedića”, uratka čakovečkoga (kant)autora Igora Bakse i varaždinske ilustratorice Ivane Geček, čija tematika je proizašla iz prošlogodišnjeg Festivala medvjedića.

Putem aktivnosti koje provode, promiču društveno odgovorno poslovanje za tvrtke i organizacije koje su se uključile u organizaciju Festivala. Iz prošlogodišnje kampanje nastao je i prvi MURID-ov Instagram influencer – medvjedić Ranko, koji glas o svemu što rade prenosi po raznim dijelovima Hrvatske i svijeta, o čemu više možete vidjeti na njegovu Instagram profilu.

Otvorenje

Na otvorenju Festivala 30. srpnja klince je zabavljao Igor Baksa. Klinci su s tetama-djelatnicama i volonterima Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu zapjevali i zaplesali uz taktove pjesmice “Kad si sretan”. Zrnca mudrosti s djecom je podijelio i medvjedić Ranko Murid.

– Festival medvjedića priča je koju smo započeli tijekom prošloga Porcijunkulova, a ove godine smo je nastavili i proširili. Osim što skupljamo financijska sredstva za rad Udruge, medvjedići za djecu imaju odgojnu vrijednost, jer darivanjem drugih pomažemo i sebi – istaknula je izvršna direktorica MURID-a Silvija Pucko.

Uz to, priča o medvjedićima ima i ekološku, reciklažnu priču jer zaboravljene igračke mogu nekome drugome izmamiti osmijeh i postati dio nove sretne priče. Otvorenje su podržali i međimurski župan Matija Posavec te čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač. Nakon otvorenja, djeca su s roditeljima “navalila” na gomile plišanih igračaka koje su MURID-ove djelatnice i volonteri s ljubavlju pripremili za njih.

Završna fešta

U nedjelju je završnom feštom djelatnika, volontera i drugih uključenih u akciju zatvoren 2. Festival medvjedića. Festival je bio iznimno uspješan, o čemu je svjedočila i ogromna gužva pred MURID-ovim šatorom. Ranko i MURID-ove tete pobrinuli su se da uključeni volonteri zaslade trud prekrasnom tortom i simboličnim nagradama te poručili da ih potražite iduće godine na istome mjestu!

Međimurje

Pribislavec: načelnik Ladić održao prijam za uspješne sportaše s područja Općine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić održao je svečani prijam za uspješne sportaše Taru Lesjak, Maura Gajnika, Ervina Šoltića i Josipa Francki Novaka.

Karatist Mauro Gajnik trenira u Karate centru Šenkovec, a državni je prvak u kategoriji učeničkih kata. Karatist Ervin Šoltić član je Karate kluba Globus i može se pohvaliti titulama državnog prvaka, svjetskog prvaka u konkurenciji boraca do 14 godina i kategoriji iznad 55 kilograma. Također, Ervin je doprvak Balkana i osvajač zlatne medalje na nedavnom Grand Prix turniru u Samoboru.

Karatistica Tara Lesjak je pak članica Karate kluba Međimurje. Može se pohvaliti zlatnim medaljama s Međimurje Opena i međunarodnog turnira u Maloj Subotici, a srebrne i brončane medalje osvajala je još na turnirima u Čakovcu, Varaždinu, Sisku te na državnom prvenstvu. Josip Francki Novak član je Hrvatskog saveza za obaranja ruku te iza sebe ima državni i europski naslov prvaka, dok na svjetskoj ljestvici zauzima visoko treće mjesto.

– Općina Pribislavec nastojat će poticati svoje izvanredne sportaše, a uz izdvajanja za sport pomažu se i sportaši pojedinci koji ostvaruju vrhunske rezultate. Iznimno sam ponosan što postoje djeca s velikom predanošću sportu te mi je izuzetno drago da mogu ugostiti takve vrhunske sportaše. Zahvalan samo da svojim postignućima promoviraju sport, ali i našu Općinu – rekao je načelnik Matija Ladić.

Nastavite čitati

Međimurje

Pridružite se ovogodišnjoj hodnji uz Muru od Trata do Ceršaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svjetski dan močvarnih staništa (2. veljače) obilježava se tradicionalnom hodnjom uz rijeku Muru koja se održava od 2000. godine. Ovogodišnju „Hodnju uz rijeku Muru 2023.“ prati slogan „Vrijeme je za obnovu vlažnih staništa!“. Sudionici će ove nedjelje, 29. siječnja, pohoditi rijeku Muru u Sloveniji, na stazi od Trata do Ceršaka.

„Međimurska priroda“ – Javna ustanova za zaštitu prirode poziva sve zainteresirane da se pridruže ovogodišnjoj „Hodnji uz Muru“.

– Prijevoz je u vlastitoj organizaciji. Za nedjelju meteorolozi najavljuju sunčano vrijeme. Odjeću i obuću potrebno je prilagoditi za boravak na otvorenom. Prijavite svoj dolazak e-porukom na [email protected] – poručuju iz „Međimurske prirode“.

Više o hodnji može se saznati na mrežnoj stranici www.medjimurska-priroda.info.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje