Povežite se s nama

Međimurje

20. Međimurski festival „Ljubo Kuntarić“: poznata imena na pozornici u atriju Staroga grada

Objavljeno:

- dana

Ovogodišnje jubilarno 20. izdanje Međimurskog festivala „Ljubo Kuntarić“ održat će se u atriju Staroga grada u petak, 27. svibnja, s početkom u 21 sat. Jubilarno izdanje MEF-a održava se u okviru obilježavanja Dana Grada Čakovca. Popularni festival odavno je postao prepoznatljivi brend u domaćoj popularnoj glazbi, ali i izvan granica Hrvatske. Ovogodišnje izdanje donosi i neke novosti, poput glasovanja publike u atriju, na osnovi čega će se i dodijeliti Grand Prix nagrada publike.

Publici će se novim naslovima, a u pratnji festivalskog orkestra predstaviti sljedeći izvođači: Alka Vuica, Đuka Čaić, Lidija Horvat Dunjko & Damiano Roi, Kim Verson, Igor Delač, Dražen Žanko, Etno duo Goga i Željko, Darko Domijan, Zdravko Valentin, Sonja Agata Bišćan, 4Face, Patricija Juračić, Big Block, Kristina Gita Kavran, Miroslav Petrac i Glaž & prijatelji. Odabir je to umjetničkog direktora festivala Leonarda Bakse Čečija, koji je istaknuo da se isključivo vodio kvalitetom i omjerom, dajući prostor već etabliranim, ali i mladim imenima. Priliku za prezentaciju dao je i šestorici izvođača iz Međimurja koji zaslužuju promociju svog rada. To su: Đuka Čaić, Kristina Gita Kavran, Patricija Juračić, Glaž & prijatelji, 4Face te Etno duo Goga i Željko.

– Napomenimo da se priprema i spektakularni uvod u festival uz istinski međimurski štih, kao i show program tijeku glasovanja – poručuju organizatori.

Jubilarni MEF ove godine potpisuju izvršni direktor Rajko Dobošić, umjetnički direktor Leonardo Baksa Čeči, glazbeni producent Toni Eterović i tehnički direktor Robert Guterman.

Gosti festivala uz etablirani Plesni studio „Korak“ Virne Hošnjak bit će Ženska vokalna skupine „Stridonne“, Shasha Cui iz prošlogodišnjeg Supertalenta i sopranistica Marija Vidović.

Kao i svake godine, Festival se snima za potrebe HRT-a. Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se rezervirati na e-mail: [email protected].

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica bogatim programom koji počinje u nedjelju obilježava svoje dane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Selnica/Facebook

Objavljen je program obilježavanja Dana Općine Selnica.

Program je uistinu bogat, a traje od 21. travnja do 1. svibnja.

Sve počinje tradicionalnim pješačenjem u nedjelju, 21. travnja, u 13 sati.

Svečana sjednica općinskog vijeća na rasporedu je u četvrtak, 25. travnja, a istog dana je i svečana sveta misa povodom zaštitnika svetog Marka.

U OŠ Selnica 26. travnja gostuje Kerekesh Teatar, a dan kasnije, u subotu, u istu školu dolaze “Autići-Brzići”.

Nedjelja, 28. travnja, rezervirana je za kulturno umjetnički program.

Praznik rada obilježit će se od 11 sati na igralištu u Zebanec Selu, a organizator je ŠN sv. Marko.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje