Povežite se s nama

Međimurje

Čak 250 rekreativki sudjelovalo na 23. Međimurskom festivalu sportske rekreacije žena

Objavljeno:

- dana

Na 23. Međimurskom festivalu sportske rekreacije žena, održanom na prostoru Sportskog centra „Gorčica“ u Šenkovcu, okupilo se rekordnih 250 rekreativki iz 23 međimurska kluba.

Organizatori Festivala su Međimurski savez sportske rekreacije “Sport za sve” uz domaćina ovogodišnjeg druženja Udrugu sportske rekreacije “Sport za sve” Šenkovec, koja ujedno obilježava 25. godina uspješnog djelovanja, te pokroviteljstvo Općine Šenkovec i Međimurske županije.

Predsjednica Udruge Šenkovec Andreja Zadravec Baranašić na samom početku pozdravila je prisutne i poželjela im dobrodošlicu u Šenkovec, dok je predsjednica Međimurskog saveza Danica Korunić pohvalila članice što su se okupile u velikom broju.
Otvorenju Festivala prisustvovao je i župan Međimurske županije Matija Posavec, koji je istaknuo aktivnosti svih udruga “Sport za sve” kao primjer udruga koje promoviraju zdrav život i druženje te okupljaju sve građane bez obzira na dobnu skupinu.

Gosti otvorenja programa bili su mala folklorna sekcija KUD-a Sv. Jelena Šenkovec i Plesni klub “Flik” Šenkovec, odnosno plesačice Anela Golubović i Marta Novak. Svojim dolaskom sportsko druženje je podržao i načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat.

Međimurski festival sportske rekreacije žena uvršten je u program obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti i kretanja. Natjecanje se odvijalo u 6 disciplina – pikado, viseća kuglana, bacanje loptice u koš, tunel, gađanje kolutima i vođenje lopte nogom. Zbrajanjem bodova po disciplinama naslov najboljih rekreativki Međimurja pripao je ekipi Murskog Središća, drugo mjesto osvojila je ekipa Male Subotice, dok je treća ekipa Strahoninca. Sve ekipe pokazale su pravi sportski duh i najvažnije od svega, provele dan u rekreaciji i druženju.

Najbolje ekipe sudjelovat će na državnom natjecanju Sportske rekreacije koje se 3. studenog održava u Šibeniku. Svima čestitke na sudjelovanju i medaljama te sretno na državnom natjecanju.

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje