Povežite se s nama

Međimurje

Dobili 20.000 kuna za turnir i javne tribine

Objavljeno:

- dana

DOBRA VIJEST

Jubilarni, deseti po redu memorijalni malonogometni turnir, koji će u sjećanje na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića biti održan 22. i 23. kolovoza u Jerovcu i Žarovnici, s 10.000 kuna poduprijet će Ministarstvo branitelja.

Riječ je o projektu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Ivanec, koji su prijavili na natječaj Ministarstva u programu „Psihološko i socijalno osnaživanje, te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja, hrvatskih branitelja s invaliditetom, HRVI, stradalnika i članova obitelji smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata“.

Velika pomoć

No „prošao“ je još jedan njihov projekt, i to na natječaju Ministarstva pod nazivom „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata“. – Ministarstvo nam je odobrilo 10.000 kuna za projekt „Domovinski rat – kako smo obranili Hrvatsku“, koji obuhvaća niz javnih tribina i predavanja povjesničara, znanstvenika i branitelja o najvažnijim događanjima iz Domovinskog rata. Potpisivanje ugovora u Ministarstvu branitelja najavljeno je za ovaj mjesec – izvijestili su iz ivanečkog ogranka Udruge.

 

Turnir u znak sjećanja na trojicu poginulih branitelja 22. i 23. kolovoza

Udruga dragovoljaca i veterana DR-a Varaždinske županije je na natječaje Ministarstva branitelja poslala ukupno devet programa, od čega dva iz Ivanca, a svi su odobreni.
– Ova će sredstva, uz ona dobivena iz gradskog proračuna, zatim donacija i sponzorstava, te uz veliki angažman vodstva i članova, braniteljskim udrugama s područja Grada Ivanca uvelike olakšati provedbu planiranih aktivnosti u ovoj godini – ističu iz ivanečkog ogranka.

Spomen-obilježje

Nositelji dvaju programa koje će poduprijeti Ministarstvo branitelja su predsjednik ivanečkog ogranka Udruge Ljudvek Cikač, a voditelji pojedinih aktivnosti Vladimir Debeljak, Zvonko Galić, Kristijan Vusić, Željko Đurin, Dražen Geček i Vjekoslav Špac.

To nije bilo prvi put da je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Ivanec dobila sredstva iz Ministarstva branitelja. – U suradnji s Gradom Ivancem smo se 2009. godine natjecali za sufinanciranje Spomen-obilježja poginulim braniteljima koji se nalazi u centru Ivanca te je za tu namjenu gradskom proračunu „priskrbljeno“ čak 160.000 kuna – zaključili su.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje