Povežite se s nama

Međimurje

Zbog Svete Nedjelje u Ludbregu vlada pozitivna atmosfera

Objavljeno:

- dana

USUSRET

– Sveta Nedjelja od iznimne je važnosti zbog velikog broja hodočasnika i vjernika iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Važno nam je da cijela manifestacija protekne u dobrome duhu i miru – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Uz gradonačelnika i njegovu zamjenicu Veru Jadanić te predstavnike Grada Ludbrega i Varaždinske županije, na radnom sastanku kojim su počele pripreme za ovu manifestaciju su bili Josip Leko, predsjednik Hrvatskog sabora, te mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup.

– Hrvatski sabor je pokrovitelj, Crkva je ona koja organizira svete mise i ispovijedi, a Grad je ovdje da pruži usluge, jer ljudi su tjelesna i duhovna dimenzija. Oni dolaze ponajprije zbog tog duhovnog, ali opet tu su ljudske potrebe koje imaju, pa je tu prigoda da si nešto jeftinije kupe što im treba za svakodnevni život. Ovdje se može doživjeti jedna dobra atmosfera koja nam je danas toliko potrebna jer imamo previše crnila – rekao je mons. Mrzljak.

Nakon sastanka gosti su obišli Pastoralni centar u Ludbregu koji je otvoren prošle godine u rujnu. Na 2.200 četvornih metara uređeno je 20 soba za boravak, nekoliko dvorana različite veličine te drugih sadržaja koji služe za potrebe Župe i Svetišta.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje