Povežite se s nama

Sport

Mlada varaždinska ekipa prošla prvi europski ispit

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Rukometaši GRK Varaždin 1930 pobijedili su talijansku ekipu A.S.D. Romagna Handball 26:16 (12:9) u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin u ovosezonskoj premijeri u EHF kupu. 

Pred nešto više od 200 gledatelja pomlađena varaždinska ekipa uspjela je izboriti pobjedu za relatino miran uzvrat za tjedan dana u Italiji i prolaz u sljedeće kolo.

Teškoće

Talijani su bolje ušli u susret i poveli u prvim minutama poveli su s dva gola prednosti. Dabrovi zatim preokreću rezultat na 5:2 ali Talijani hvataju rezultatski priključak. U igri je bilo vidljivo dosta nervoze s obje strane, čemu u prilog govori i činjenica da je bilo sedam isključenja. Bilo je i dosta tehničkih pogrešaka ali varaždinski rukometaši ipak u završnici prvog dijela ulaze koncentriraniji i na odmor odlaze sa rezultatom 12:9.
U drugom dijelu stvari polagano dolaze na svoje mjesto. Kako su minute odmicale sve više je dolazila do izrašaja veća kvaliteta varaždinskih igrača. To je bilo vidljivo i na rezultatu a i igralo s manje napetosti i grešaka. Do kraja susreta Varaždinci igraju sve bolje, te je krajnji rezultat 26:16 i deset golova prednosti odličan start za uzvrat.
– Nakon prespavane noći moram biti zadovoljan. – rekao je Trener Varaždinaca Vladimir Vujović – Istina je da smo mogli odigrati i bolje ali nedostatke ćemo riješavati. Svjestan sam da je ovo mlada ekipa i da treba puno raditi. Šanse za prolazak u drugi krug su na velike. Trebao bi se dogoditi veliki pad u igri pa da nas oni pobijede s više od deset golova razlike, ali ne treba zaboraviti da je bilo susreta u kojima su ekipe bile sigurne u prolaz i nakon toga izgubile sa 12 ili 13 golova razlike. Međutim, smatram da smo mi ipak kbvlitetnija ekipa koja si tako nešto neće dozvoliti, dodao je Vujović.

Prvenstvo

GRK Varaždin 1930 ipak je više okrenut igranju u domaćem prvenstvu, a već utakmcu 1. kola premijer lige morao je odgoditi za utorak u 19 sati, zbog igranja u EHF kupu. – Naše misli okrenute su sada utakmici s Goricom. Ne treba zaboraviti da je Gorica prošle sezone pobijedila ekipu GRK Varaždin 1930 iako je bio u znatno jačem sastavu. Takav nepovoljan raspored u prvenstvu nam baš ne ide na ruku ali mi idemo na pobjedu, najavio je Vujović.

Izvor:
Foto:

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje