Povežite se s nama

U fokusu

Mila mu je gradonačelnička fotelja: Habuš moli premijera Milanovića da mu pomogne riješiti bale

Objavljeno:

- dana

POSLANO PISMO

– Danas, 22. listopada je gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš uputio pismo predsjedniku Vlade RH, gospodinu Zoranu Milanoviću u kojemu traži uključivanje Vlade, odnosno premijera u rješavanje dugogodišnjeg i velikog varaždinskog problema. U pismu ga u osnovnim crtama upoznaje s genezom i poviješću problema u vezi sanacije odlagališta „Brezje“ u Varaždinu, pružajući i informaciju o svim koracima koje je Grad Varaždin poduzimao i poduzima još od 2012. godine – izvijestili su iz Grada Varaždina.

Pismo je poslano uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća, na kojoj se očekuje očitovanje Ministarstva zaštite okoliša o tome je li Grad doista pogriješio još 2013. godine kada je raspisao koncesijski natječaj za zbrinjavanje bala umjesto “običnog natječaja”, a uz to je, umjesto obrade otpada, koncesiju dodijelio samo za odlaganje bala u Općini Davor.

Grad traži arbitražu prije izbora!

Da to nije moguće, Ministarstvo se izjasnilo još u svibnju 2014., pa nije za očekivati da će sada Gradu odgovoriti da je sve u redu i promijeniti mišljenje.

Unatoč tome, Habuš sada moli premijera Milanovića da arbitrira između Grada i Ministarstva, odnosno između ministra iz svoje stranke, SDP-a te gradonačelnika iz HNS-a, SDP-ovog koalicijskog partnera i to svega dva tjedna prije parlamentarnih izbora!

– S obzirom da svi uloženi napori nisu urodili željenim plodom, gradonačelnik poziva predsjednika Vlade da svojim autoritetom izvrši utjecaj, točnije arbitrira između Grada i nadležnih institucija (resornog Ministarstva i Fonda) na način da se po potrebi oformi jedan neovisan tim pravnih stručnjaka koji bi razmotrili cjelokupnu materiju i u konačnici iznijeli svoj zaključak. Ujedno se navodi kako je Grad Varaždin sa svoje strane spreman poštivati zaključak takvog pravnog tima, kakav god da taj zaključak bio, te i nadalje poduzimati sve što je u njegovoj ingerenciji ne bi li Fond u konačnici sufinancirao sanaciju odlagališta „Brezja“ i tako jednom zauvijek riješio gorući problem s kojim se ovaj Grad i njegovi građani bore već više od deset godina – izvijestili su iz Grada Varaždina.

Idemo skupa na izbore, ali ne možemo surađivati?!

Habuš je u utorak na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća najavio da će se “boriti zadnjim atomima snage” da riješi pitanje baliranog otpada do kraja ove godine.

Naime, u suprotnom mu prijeti odlazak iz Gradske vijećnice budući da su mu svi vijećnici (izuzev onih iz njegove stranke te SDP-a) poručili da podnese ostavku ne riješi li bale, čime su mu dali do znanja da njegov proračun za 2016. neće podržati, što bi značilo raspisivanje prijevremenih izbora.

S obzirom na to, jasniji je ovaj Habušev potez kojim zapravo “ruši” temelje koalicije između SDP-a i HNS-a, jer šalje poruku da ove dvije stranke idu zajedno na izbore, ali ne mogu surađivati.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje