Povežite se s nama

U fokusu

Traže razrješenje predsjednice Vijeća

Objavljeno:

- dana

MARUŠEVEC

Politička preslagivanja počela su u Općini Maruševec. Osam od 15 vijećnika Općinskog vijeća – petorica iz HSS-a, dvojica iz HDZ-a i nezavisni Vjekoslav Bahun – podnijeli su prijedlog za razrješenje Andreje Ptiček iz SDP-a s dužnosti predsjednice Općinskog vijeća.

– Imenovana je izabrana za predsjednicu (…) kako bi na toj funkciji pomogla u realizaciji projekata Općine Maruševec putem koordinacije u nadležnim ministarstvima. Budući da se vladajuća struktura u RH promijenila, a došlo je i do preustroja vijećnika u Općinskom vijeću, predlažemo da se razriješi s dužnosti i da se provede izbor novog predsjednika Općinskog vijeća – obrazložili su prijedlog. Andreja Ptiček je iznenađena. – Zaista nisam znala da sam izabrana za predsjednicu Vijeća zbog koordinacije s nadležnim ministarstvima s obzirom da je to nadležnost izvršne vlasti, odnosno načelnika, što kolege očito ne znaju – ističe.

 

SDP proziva za trgovinu, HDZ ih podsjeća da imaju jednu vijećnicu

Za sve proziva vijećnike HDZ-a. – HDZ bez HSS ne može na lokalne izbore, pa su se odlučili na još jedno političko trgovanje bez ikakvih argumenata. Spletkama su počeli pripremati teren, jer rezultata, kvalitetnih kandidata, a ni hrabrosti za kandidiranje nemaju – poručila je. Njezine izjave iznenadile su pak vijećnika i predsjednika maruševečkog HDZ-a Dragutina Kišića.- Moram podsjetiti da je Andreja Ptiček prije tri godine, kada je na vlasti u državi bila Kukuriku koalicija, predsjednica Vijeća postala uz pomoć županijskog SDP-a koji je obećao realizaciju nekoliko vitalnih projekata za Općinu. Međutim, gotovo ništa od obećanog nije se ostvarilo – rekao je. Podsjeća i da je Ptiček 2013. na dužnost izabrana uz podršku vijećnika SDP-a, HSS-a i nezavisnih, dok je protiv bio vijećnik HNS-a. 

– Budući da je prije više od godinu dana jedna SDP-ova vijećnica prešla u nezavisne, Andreja Ptiček je danas jedina vijećnica te stranke. Počastila nas je raznim epitetima i uvredama, a istina je samo to da je izgubila podršku većine. Svi potpisnici prijedloga o razrješenju razmišljaju isključivo svojom glavom te vjerojatno imaju razloga i argumenata zašto su se odlučili na taj potez – napominje Kišić i ističe da se HDZ u Maruševcu nikada nije služio spletkarenjem, podmetanjima i prljavim igrama, što dokazuju sjednice Vijeća na kojima su konstruktivno i argumentirano sudjelovali u raspravama. Dodaje da je činjenica da su HSS i HDZ partneri na nacionalnoj razini, pa je normalno i legitimno da surađuju i u Općini Maruševec, za koju će uz pomoć saborskih zastupnika HDZ-a iz Varaždinske županije lobirati pri državnoj vlasti. 

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje