Povežite se s nama

U fokusu

Traže razrješenje predsjednice Vijeća

Objavljeno:

- dana

MARUŠEVEC

Politička preslagivanja počela su u Općini Maruševec. Osam od 15 vijećnika Općinskog vijeća – petorica iz HSS-a, dvojica iz HDZ-a i nezavisni Vjekoslav Bahun – podnijeli su prijedlog za razrješenje Andreje Ptiček iz SDP-a s dužnosti predsjednice Općinskog vijeća.

– Imenovana je izabrana za predsjednicu (…) kako bi na toj funkciji pomogla u realizaciji projekata Općine Maruševec putem koordinacije u nadležnim ministarstvima. Budući da se vladajuća struktura u RH promijenila, a došlo je i do preustroja vijećnika u Općinskom vijeću, predlažemo da se razriješi s dužnosti i da se provede izbor novog predsjednika Općinskog vijeća – obrazložili su prijedlog. Andreja Ptiček je iznenađena. – Zaista nisam znala da sam izabrana za predsjednicu Vijeća zbog koordinacije s nadležnim ministarstvima s obzirom da je to nadležnost izvršne vlasti, odnosno načelnika, što kolege očito ne znaju – ističe.

 

SDP proziva za trgovinu, HDZ ih podsjeća da imaju jednu vijećnicu

Za sve proziva vijećnike HDZ-a. – HDZ bez HSS ne može na lokalne izbore, pa su se odlučili na još jedno političko trgovanje bez ikakvih argumenata. Spletkama su počeli pripremati teren, jer rezultata, kvalitetnih kandidata, a ni hrabrosti za kandidiranje nemaju – poručila je. Njezine izjave iznenadile su pak vijećnika i predsjednika maruševečkog HDZ-a Dragutina Kišića.- Moram podsjetiti da je Andreja Ptiček prije tri godine, kada je na vlasti u državi bila Kukuriku koalicija, predsjednica Vijeća postala uz pomoć županijskog SDP-a koji je obećao realizaciju nekoliko vitalnih projekata za Općinu. Međutim, gotovo ništa od obećanog nije se ostvarilo – rekao je. Podsjeća i da je Ptiček 2013. na dužnost izabrana uz podršku vijećnika SDP-a, HSS-a i nezavisnih, dok je protiv bio vijećnik HNS-a. 

– Budući da je prije više od godinu dana jedna SDP-ova vijećnica prešla u nezavisne, Andreja Ptiček je danas jedina vijećnica te stranke. Počastila nas je raznim epitetima i uvredama, a istina je samo to da je izgubila podršku većine. Svi potpisnici prijedloga o razrješenju razmišljaju isključivo svojom glavom te vjerojatno imaju razloga i argumenata zašto su se odlučili na taj potez – napominje Kišić i ističe da se HDZ u Maruševcu nikada nije služio spletkarenjem, podmetanjima i prljavim igrama, što dokazuju sjednice Vijeća na kojima su konstruktivno i argumentirano sudjelovali u raspravama. Dodaje da je činjenica da su HSS i HDZ partneri na nacionalnoj razini, pa je normalno i legitimno da surađuju i u Općini Maruševec, za koju će uz pomoć saborskih zastupnika HDZ-a iz Varaždinske županije lobirati pri državnoj vlasti. 

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Stiglo je prvih šest borbenih aviona Rafale, čuvat će i varaždinsko nebo te grmjeti na aeromitingu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Hrvatsku je danas sletjelo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

Nove zaštitnike hrvatskog zračnog prostora iz Bordeauxa su u Zagreb preletjeli piloti Hrvatske vojske, koji su prošli obuku u Francuskoj. 

Na svečanosti prihvata prve skupine višenamjenskih borbenih aviona Rafale u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni Pukovnik Marko Živković je, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade ministra obrane Anušića, ministra gospodarstva Habijana, i druge dužnosnike, bio župan Anđelko Stričak. 

– Upravo je nabava Rafala odluka koju bih posebno istaknuo tijekom obnašanja dužnosti zastupnika Hrvatskoga sabora u protekla tri mandata. Naime, Odlukom Vlade RH sam u srpnju 2019. godine bio imenovan u Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona. Da je njihova nabava bila neophodna, najbolje nam govore geopolitičke krize diljem svijeta. Vjerujem da svi uviđamo da moramo brinuti o sigurnosti, a isto tako vjerujem da svi uviđamo blagodati svih euroatlanskih asocijacija čiji smo članovi. Osim što Hrvatska vojska zadržava sposobnost zaštite zračnog prostora, nabavom borbenih aviona Rafale dodatno jača status među saveznicima – istaknuo je župan Stričak.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Predsjednik Kriznog stožera Hrvatske voćarske zajednice (HVZ) Željko Ledinski upozorio je kako veliki problem voćarima predstavlja to što osiguravajuća društva nisu željela osiguravati štete od mraz za ovu godinu.

Ove fotografije su sa Žmegačevog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje