Povežite se s nama

Život i društvo

Knjigama opremljene čekaonice u ordinacijama dr. Snježane Chamae i dr. Sandre Toplak-Hranić

Objavljeno:

- dana

ZAVRŠNICA AKCIJE “ČITAJ MI!”

Članovi Dječjeg gradskog vijeća i Dječjih foruma ove su se godine uključili u akciju “Čitaj mi!” koja završava ovih dana.

Akcija je započela u veljači ove godine akcijom prikupljanja slikovnica, dječjih romana i drugih dječjih knjiga. Dječji forumi su tijekom veljače na svojim školama prikupili oko 700 knjiga, više nego su očekivali, pa su, osim upotpunjavanja malih knjižnica na dva odjela Opće bolnice Varaždin – Dječje kirurgije i Pedijatrije – dio ponudili Domu zdravlja: liječnicima školske i opće medicine kako bi se stvorile male knjižnice u čekaonicama.

Knjiga ima još, javite se!

Predstavnici Dječjeg gradskog vijeća i Dječjih foruma su u utorak u pratnji ravnateljice Društva Naša djeca Varaždin Jelene Mikić obišli ambulantu dr. Snježane Chamae, med. spec. pedijatar  i dr. med. Sandre Toplak-Hranić gdje su opremili male knjižne kutiće s knjigama i slikovnicama.

Cilj akcije je poticanje čitanja knjiga, ali i čekanje kod doktora učiniti ugodnijim

Cilj akcije je poticanje čitanja, ali i učiniti čekanje kod doktora ugodnijim!

– Budući da imamo još knjiga, molimo i sve ostale pedijatre, liječnike i stomatologe da nam se jave kako bi i njima opremili malu knjižnicu u čekaonici – poručuju članovi Dječjeg gradskog vijeća i Dječjih foruma.

Inače, akciju “Čitaj mi!” potakli su UNICEF, Savez DND-a, Hrvatsko knjižničarsko društvo, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i Hrvatsko logopedsko društvo.

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Ožujak je na varaždinskom području bio iznadprosječno kišan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U većini Hrvatske je tijekom ožujka zabilježeno više oborine u odnosu na prosjek, a u Zadru je ožujak 2024. bio najkišovitiji u povijesti mjerenja na toj postaji. Samo je u istočnim predjelima količina oborine bila manja od prosjeka za ožujak, ukazuju najnoviji podaci DHMZ-a.

Prema raspodjeli percentila u ožujku 2024. godine ožujak je bio ekstremno kišan u Zadru, vrlo kišan u dijelu srednje Dalmacije (Split, Šibenik), središnje Istre (Pazin) i sjeverne Hrvatske (Varaždin i Zagreb).

Kišne prilike prevladale su u gorju (Parg, Zavižan, Gospić) te zapadnim predjelima kontinentalne Hrvatske, a u Slavoniji je bilo sušno.

Normalne količine oborine zabilježene su u središnjem dijelu kontinentalne unutrašnjosti, dijelu sjevernog primorja (Senj, Rijeka) te krajnjem jugu (Dubrovnik).

Nastavite čitati

Život i društvo

TZ Grada Varaždina jedina iz Hrvatske na Globalnoj konferenciji o održivom turizmu u Stockholmu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Turistička zajednica grada Varaždina, kao jedina turistička zajednica iz Hrvatske, sudjelovala je na Globalnoj konferenciji o održivom turizmu GSTC2024 održanoj u Stockholmu.

Petodnevna konferencija okupila je stručnjake iz cijelog svijeta s ciljem promicanja i zagovaranja održivih putovanja i turizma. Ova važna inicijativa, koju je utemeljilo i provodi Globalno vijeće za održivi turizam (GSTC), posvećena je postizanju najboljih praksi u održivom turizmu.

GSTC je neovisna i neprofitna organizacija koja predstavlja raznoliko globalno članstvo, uključujući nacionalne vlade, vodeće turističke tvrtke, hotele, turističke operatore, nevladine organizacije, zajednice i pojedince. Njihov zadatak je postizanje najboljih praksi u održivom turizmu, uz poštivanje globalnih standarda poznatih kao GSTC kriteriji.

Uoči početka konferencije održana je uspješna edukacija na kojoj su sudionici imali priliku steći potrebno znanje i alate za unapređenje praksi održivosti u turizmu, a među njima je bila i Dorotea Solomun, voditeljica EU projekata u Turističkoj zajednici grada Varaždina.

Sudionici su na konferenciji raspravljali o različitim temama kao što su EU direktiva o zelenim tvrdnjama, bleisure putovanja – spajanje poslovnih putovanja i slobodnog vremena, održivost u atrakcijama, smanjenje otpada od hrane i slično.

Turistička zajednica grada Varaždina, sudjelovanjem na ovom važnom događaju, nastavlja posvećivati pažnju unapređenju održivosti u turizmu kako bi Varaždin bio još atraktivnija destinacija za posjetitelje iz cijelog svijeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje