Povežite se s nama

Sport

Trener NK Varaždina Luka Bonačić: “Zadnje mjesto prepustiti nekom drugom”

Objavljeno:

- dana

– Vrlo jednostavno: na stolu je 51 bod i ako osvojimo sve te bodove, mi smo prvaci. Mi moramo od 51 boda zgrabiti više od Intera i Istre 1961, koji su nam izravni konkurenti u borbi za ostanak. Pokušat ćemo zadnje mjesto prepustiti nekom drugom – rekao je trener Varaždina Luka Bonačić prije početka priprema varaždinskoga nogometnog prvoligaša, koji drži posljednje, deseto mjesto 1. HNL.

Problem

Na početku priprema Varaždinci su muku mučili s trenažnim procesom. Umjetna trava nije postavljena na pomoćnom terenu, pa su puleni Luke Bonačića trenirali u Prelogu.

U utorak, 7. siječnja, zaputili su se put Međugorja, gdje se pripremaju za drugi dio sezone.
Što se igračkoga kadra tiče, Uprava se zahvalila Bjelorusu Vitaliju Lisakovichu, Crnogorcu Vladanu Adžiću i Ivanu Miličeviću, mladom reprezentativcu BiH.

Na posudbu iz Lokomotive stigla su dvojica igrača. Riječ je o povratniku Domagoju Drožđeku, koji je u dresu Varaždina u sezoni 2017./2018. bio najbolji strijelac i igrač 2. HNL, i senegalskom veznjaku Pape Assaneu.

– Imam više od 200 igrača na mobitelu, raznorazni menadžeri nude svoje igrače, a znate na što sve možemo naići. Trebaju nam bek, stoper, plej, napadač – istaknuo je Stjepan Cvek, predsjednik NK Varaždin.

U međuvremenu stigli su branič Ivan Boras (28), koji je dosad bio igrač Krškog, a u Varaždin je na probu došao i bivši igrač, također stoper, Ivan Novoselec.
Pripremama se priključio i rekonvalescent Saudijac Jamal Bajandouh, a Uprava je pronašla rješenje na poziciji lijevog beka. Iz Gorice se priključio Matija Špičić.

Riječ je o 31-godišnjaku koji je seniorsku karijeru počeo u dresu Zagreba, nakon kojeg je igrao za ukrajinsku Tavriju, pulsku Istru 1961, ruski Sibir, azerbajdžanski Inter Baku, Osijek, gruzijski Dinamo Tbilisi te poljsku Wisłu Krakov i Goricu. Varaždin će mu biti jubilarni, deseti klub u karijeri.

Stigao je i brat Dominika Glavine, Denis Glavina koji će također pojačati momčad Varaždina.

Za pripreme Varaždinci tako nemaju mnogo vremena, budući da prvi susret drugog dijela 1. HNL igraju s Hajdukom 2. veljače.

U Bosni i Hercegovini su odigrali jedan prijateljski susret, protiv Ljubuškog i slavili 3:1. U četvrtak, 16. siječnja, susreću se s Neretvancem, dok u nedjelju, 19. siječnja, igraju protiv Zrinskog.

Potom se vraćaju u barokni grad i odigrat će utakmice s Međimurjem te slovenskim prvoligašem Murom.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje