Povežite se s nama

Život i društvo

Domaćinima drugo i peto mjesto!

Objavljeno:

- dana

ELEKTROSTROJARSKA ŠKOLA

kole Varaždin osvojili su drugo i peto mjesto na Državnome natjecanju učenika srednjih škola iz obrazovnog sektora grafička tehnologija i audiovizualne tehnologije. Natjecanje je održano u četvrtak i petak, a domaćin mu je bila upravo Elektrostrojarska škola Varaždin.

U disciplini multimedija učenici Elektrostrojarske škole Patrik Šavor i Nikola Vnučec (mentorica Sunčana Habek) osvojili su drugo mjesto. Prvo mjesto osvojili su učenici Grafičke škole u Zagrebu Marko Duspara i Jan Štih (mentor Silvijo Jasenković), a treće učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok Martin Kovačić i Alen Kralj (mentorica Sabina Mikelić).

 

Veliku pažnju pridodajemo izvrsnosti, istaknuo je Kos

U disciplini grafička tehnologija učenica Elektrostrojarske škole Patricija Jezl (mentor Milivoj Vražić) osvojila je peto mjesto. Prvo mjesto pripalo je Marinu Nižiću (mentorica Borka Širola) iz Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka, drugo mjesto osvojila je Klara Ljevar (mentor Aljoša Lijić) iz Grafičke škole u Zagrebu, a treće mjesto Petra Dadić (mentorica Martina Perić) iz Prirodoslovno-grafičke škole Zadar. Na Državnome natjecanju, kojem je tema bila “Uloga i važnost tradicije u suvremenom svijetu”, sudjelovalo je sedam ekipa u disciplini multimedija te pet natjecatelja u disciplini grafička tehnologija. 

Puno uspjeha svim natjecateljima na početku je poželio  ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin Igor Kos, koji im je i predstavio školu-domaćina.
– Elektrostrojarska škola je jedna od najvećih u Hrvatskoj s 1200 učenika i 160 zaposlenih i nastavom u jednoj smjeni. Tehnička smo škola, a ono što je važno je da imamo jako puno praktičnog rada u radionicama. Radimo na europskim projektima, a posebno smo ponosni na centre izvrsnosti. Kod nas u školi djeluju centri izvrsnosti za hrvatski jezik, fiziku i nove tehnologije – istaknuo je ravnatelj Kos.

Rezultat rada u centrima izvrsnosti su i natjecatelji iz Elektrostrojarske škole koji sudjeluju na ovome natjecanju.
– Veliku pažnju pridodajemo izvrsnosti i to je ono što nas razlikuje od ostalih škola. Izvrsnost je izuzetno važna i ona jamči uspjeh – istaknuo je Kos.
Dobrodošlicu natjecateljima je poželio i dožupan Alen Kišić, koji je istaknuo da je Elektrostrojarska škola odskočila upravo u segmentu grafičke i audiovizualne tehnologije.
– Škola je posebna i po tome što ima svoju televiziju. Moram reći da su nam bili vrhunska logistička podrška u upravo završenoj kampanji “Odaberi svoju školu” – rekao je Kišić. Na otvorenju natjecanja bio je i gradonačelnik Goran Habuš te brojni gospodarstvenici.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Primalje Županijske bolnice Čakovec dale odgovore na sva pitanja u vezi poroda i babinja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Županijska bolnica Čakovec/Facebook

Na Međunarodni dan primalja, 5. svibnja, se u Županijskoj bolnici Čakovec već tradicionalno održavaju Dani otvorenih vrata u Službi za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju.

Buduće roditelje provelo se kroz Odjele kako bi iz prve ruke mogli saznati odgovore na sva pitanja u vezi poroda i babinja.

Pozdravnu riječ održao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović, dr. med., pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Valerija Korent, mag. med. techn. te glavna primalja Karmen Cecarko, mag. obs. koja je zajedno sa svojim kolegicama provela sve prisutne kroz prostore Odjela, ali i održala kratku edukaciju te odgovarala na pitanja koja su zainteresirani postavljali. Također, svim prisutnima podijeljeni su informativni letci i prigodni pokloni.

Cilj Međunarodnog dana primalja podizanje svijesti o ulozi primalje u zajednici, ključnoj ulozi prilikom rađanja djeteta, skrbi za majku i novorođenče. Zadatak primalja je biti uz ženu i olakšati joj trenutke u kojima je najosjetljivija, bodriti ju i dati joj savjete u daljnjoj brizi oko djeteta, a da u toj zahtjevnoj zadaći uspijevaju, svjedoče tisuće majki koje nikada ne zaboravljaju ime i lice primalja koje su bile uz njih.Primalje poštuju život i učinkovito doprinose unapređenju kvalitete i humanizaciji zdravstvene zaštite. Cijeli svoj radni vijek primalje posvećuju pomaganju ženama u njihovim najtežim, najizazovnijim, a istovremeno i najsretnijim trenucima u njihovom životu i životu njihovih obitelji.

To se vidjelo iz priloženog jer je odaziv bio velik te se ŽB Čakovec ovim putem zahvaljuje svim prisutnima što su došli i zajedno s primaljama proslavili njihov dan.

Nastavite čitati

Život i društvo

Očistite bicikle i podmažite lance jer u subotu se u Sračincu održava biciklijada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Biciklijada općine Sračinec
Foto: Ilustracija

Općina Sračinec, Osnovna škola Sračinec i Ženska inicijativa HNS-a Podružnice Sračinec organiziraju biciklijadu povodom Dana obitelji za sve mještane općine Sračinec i ostale zainteresirane.

Djeca obavezno moraju biti u pratnji roditelja.

Biciklijada će se održati u subotu, 11. svibnja, s početkom u 10 sati kod Doma kulture Sračinec.

Završetak je planiran kod kućica na rijeci Dravi uz besplatno osvježenje, hranu i prigodno druženje.

– Očistite bicikle i podmažite lance, jer u subotu vas čeka vožnja! Pridružite nam se! – poziv je organizatora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje