Povežite se s nama

Život i društvo

Obilježen Dan sestrinstva u Općoj bolnici Varaždin: Sestre su srce i duša ove bolnice

Objavljeno:

- dana

VARAŽDINSKA BOLNICA

„Sestre doživljavamo kao dio tima, mi jedni bez drugih ne možemo. Smatram da su sestre srce i duša ove bolnice. One će razumjeti pacijenta i biti uz njega kad mu je najteže, no one nisu tu samo radi te emotivne sfere,  nego doprinose i kvaliteti pružanja zdravstvenih usluga“.

Rekla je to u četvrtak  na obilježavanju Dana sestrinstva  v.d. ravnateljice varaždinske Opće bolnice dr. Sanja Zember. U toj zdravstvenoj ustanovi radi 750 medicinskih sestara, od čega 520 u Varaždinu, a ostale u Novom Marofu i Klenovniku.

– Bitno smo poboljšali kvalifikacijsku strukturu medicinskih sestara. Povećali smo broj prvostupnica sestrinstva, odnosno sestara sa završenim stručnim studijem sestrinstva za više od 30. Visokoobrazovanih medicinskih sestara u Varaždinu je 16, tri su u Klenovniku i dvije u Novom Marofu – naglasila je Nevenka Ivek, glavna sestra Bolnice.

Veliki izazovi

Napomenula je i kako su, kada počinju školovanje, medicinske sestre i tehničari svjesni toga da će cijeli život morati učiti, jer medicina, kao i zdravstvena njega, nisu statične i stalno treba pratiti novosti.

– Pred medicinskom sestrom vrlo su veliki izazovi. Napretka medicine nema bez napretka zdravstvene njege, jer ne možete liječiti pacijenta na najsuvremeniji način ako vas u tome ne prate medicinske sestre i tehničari – rekla je Ivek.

Novi suradnici

Dan sestrinstva obilježen je prigodnom izložbom u holu zgrade Interne, a dr. Zember tu je priliku iskoristila i kako bi predstavila svoje nove suradnike, pomoćnika za sestrinstvo Damira Poljaka i pomoćnicu za kvalitetu dr. Spomenku Kiđemet–Piskač.

Nevenka Ivek, pak, s mjesta glavne sestre Bolnice odlazi na mjesto sestre za kvalitetu.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje