Povežite se s nama

Crna kronika

Evo što je policija razjasnila o napadu na konobara u kafiću u Kotoribi

Objavljeno:

- dana

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 24-godišnjak s područja Općine Kotoriba počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju na štetu 42-godišnjaka te će protiv njega podnijeti kaznena prijava, nadležnom državnom odvjetniku.

Nadalje, vezano za fizički sukob i tjelesne ozljede koje su zadobili 32-godišnjak i 42-godišnjak podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, javlja PU međimurska.

Tijekom kriminalističkog istraživanja 42-godišnjak je podnio kaznenu prijavu zbog kaznenoga djela prijetnje protiv 28-godišnjaka s područja Općine Donji Vidovec. Naime, u kaznenoj prijavi je naveo da mu je u nedjelju, 19. siječnja, oko 00:45, nakon događaja u ugostiteljskom objektu, kada je zatražio medicinsku pomoć, u prostorijama ispostave Zavoda za hitnu medicinu u Kotoribi, 28-godišnjak na ulazu stao pred njega prijeteći mu ubojstvom.

Budući da se 42-godišnjak uplašio za svoj život iz džepa jakne izvadio je raspršivač dozvoljenih neškodljivih tvari „Pfeffer“ te ga raspršio prema 28-godišnjaku i 32-godišnjaku. Kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo prijetnja se nastavlja. Obvezni prekršajni nalog izdan je 42-godišnjaku, zbog počinjenog prekršaja iz članka 29. stavak 5. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja te je oduzet raspršivač.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem također se sumnja da su javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način narušavali 32-godišnjak i 24-godišnjak s područja Općine Kotoriba tako što su vikali i galamili, pogrdnim riječima vrijeđali goste i konobara te su gostima sa stola uzimali cigarete.

Protiv dvojca se podnosi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskoga suda.

Policija podsjeća da su u nedjelju, 19. siječnja oko pola 1 sat, u Kotoribi, Ulici Stjepana Radića, u ugostiteljskom objektu, u tučnjavi troje muškaraca, 42-godišnjaka, 32-godišnjaka i 24-godišnjaka, lakše ozlijeđene dvije osobe (42-godišnjak i 32-godišnjak). Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da su 32-godišnjak i 24-godišnjak ušli u lokal te od 42-godišnjeg uposlenika tražili piće za van, a što je uposlenik odbio. Nakon toga je 32-godišnjak šakom udario uposlenika u glavu, započela je tučnjava u koju se uključio i 24-godišnjak.

U prostoru šanka je 24-godišnjak uzeo pepeljaru i više puta udario uposlenika po glavi. Da bi se obranio uposlenik je u jednom trenutku sa šanka uzeo nepoznati oštar predmet te njime mahnuo prema 32-godišnjaku i ubo ga u tijelo, nakon čega su napadači napustili lokal.

Kasnije je 32-godišnjak u pratnji nekoliko nepoznatih osoba zatražio liječničku pomoć u Kotoribi, gdje je došao i napadnuti uposlenik lokala zatražiti pomoć. Tih nekoliko osoba je nasrnulo na uposlenika te on se branio uporabom papar spreja kako bi odbio napad.

Crna kronika

U Cargovcu ukrao auto, provalio u skladište i trgovinu, ali za nekoliko sati ga je našla policija te uhitila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici PU varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe i kaznene djela teške krađe, javila je varaždinska policija.

On je, kako se sumnja, 2. svibnja, u Cargovcu, u večernjim satima, otuđio osobni automobil u vlasništvu 44-godišnjaka, da bi potom na području Gredi, provalio u skladište jednog poduzeća i otuđio razni alat te u jednu trgovine iz koje je otuđio razne predmete.

On je 3. svibnja, oko 3.20 sati, u Turčinu, u kontroli prometa zaustavljen po policijskim službenicima kojom prilikom je utvrđeno da je vozilo ukradeno te da se u istome nalaze otuđeni predmeti. Uhićen je i predan pritvorskom nadzorniku.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozačica je u Novom Marofu s 2.64 promila izazvala prometnu nesreću tri automobila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 5. svibnja, oko 20.20 sati, u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu, ozlijeđena je jedna osoba.

Žena starosti 34 godine upravljala je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2.64 promila, javila je PU varaždinska.

Ona prilikom vožnje u slijedu između vozila nije držala potreban razmak i udarila je u zadnji dio osobnog automobila s kojim je ispred nje upravljao 61-godišnjak, a koji je usporio vožnju poradi skretanja udesno na parkirališni prostor. Od udara vozilo 61-godišnjaka odbačeno je u stražnju stranu parkiranog osobnog automobila.

U prometnoj nesreći ozlijeđena je 34-godišnjakinja. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje