Povežite se s nama

Međimurje

Tamara Balent, Stjepan Hunjak, rukometašice i ribiči iz Draškovca najbolji su sportaši Preloga

Objavljeno:

- dana

Zajednica sportskih udruga Grada Preloga i Grad Prelog nagradili su najbolje sportaše, a dodijeljene su nagrade i priznanja mladim sportašima i zaslužnim sportskim djelatnicima. Dodjela nagrada održana je u srijedu, 29. siječnja, u prostoru Multimedijalne dvorane Muzeja Croata insulanus Grada Preloga.

Titulu najbolje sportašice ponijela je tenisačica Tamara Balent. Tamara trenira tenis od šeste godine u Teniskom klubu Prelog pod vodstvom trenera Damira Krčara. Već niz godina ostvaruje izvrsne rezultate na brojnim teniskim turnirima za mlađe dobne kategorije.

Biciklist Stjepan Hunjak proglašen je najboljim sportašem Preloga. Dosad je nastupao na više od 300 utrka u Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji, Crnoj Gori, Mađarskoj te Bosni i Hercegovini. Stalni je član hrvatske juniorske MTB reprezentacije Hrvatske.

Najboljom je ženskom ekipom proglašen sastav Ženskog rukometnog kluba Prelog, dok je Feeder ekipa Sportsko ribolovnog društva Smuđ iz Draškovca proglašena najboljom muškom momčadi. Ekipu čine Marko Sraga, Davor Florijanić, Nenad Lovrinčević, Krunoslav Klepač i Marko Joskić.

Priznanja za rezultate u prošloj godini primili su mladi sportaši Lucija Hozjak (atletika, stolni tenis), Luka Čonkaš (atletika), Katarina Rojko (sportski ribolov), David Bermanec (karate), Lovro Zvonarek (nogomet) i mlada ekipa Nogometnog kluba Mladost Komet. Nagrađeni su i zaslužni sportski djelatnici. Nikola Markan primio je priznanje za zasluge u razvoju karatea, Vinko Naranđa za zasluge u razvoju sportskog ribolova, Renato Balent, Damir Baranašić i Josef Balaszin za zasluge u razvoju nogometa, a Danijela Sraka za zasluge u razvoju ženskog rukometa na području Preloga. Posthumno je priznanjem za zasluge u razvoju sporta na području Grada Preloga nagrađen Draško Mihinjač.

Svečanosti su sudjelovali predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa, zamjenik međimurskog župana Josip Grivec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić i predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Bojan Ružić.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje