Povežite se s nama

Crna kronika

Mladić (19) na ulici pucao u zrak iz kalašnjikova

Objavljeno:

- dana

U nedjelju, 9. veljače, u 9:50 Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske zaprimio je dojavu o pucnjavi iz vatrenog oružja u Orehovici, u Sportskoj ulici.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec mjesto događaja je osigurano, a nakon pribavljanja naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražena je Mazda 6, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 22-godišnjaka te prostorije obiteljske kuće kojima se koristi 19-godišnjak. Pretragom Mazde 6, u prtljažnom prostoru pronađena je automatska puška (tzv. „kalašnjikov“) te je oduzeta od 22-godišnjaka.

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 19-godišnjak s područja grada Čakovca, počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, pošto je neovlašteno nabavio i posjedovao automatsku pušku. Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Ujedno, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je spomenuti 19-godišnjak na ulici pucao u zrak iz automatske puške te će se protiv njega podnijeti i optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (prekršajni odjel), zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana – javlja PU međimurska.

Crna kronika

Pijani motociklist ozlijeđen u Martijancu, a drugi bez vozačke u Vinici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: ilustracija

Dvije prometne nesreće dogodile su prošli vikend u kojima su stradali motociklisti.

U Varaždinskoj ulici u Martijancu u petak, 17. svibnja dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe. Žena starosti 67 godina upravljala je osobnim automobilom.

– Ona se dolaskom do raskrižja nije zaustavila na prometni znak stop-obvezno zaustavljanje,  već je vozilom ušla u raskrižje i skretala u lijevo, a da nije propustila motocikl kojim je pod utjecajem alkohola od 1,10 promila, upravljao 34-godišnjak. Tom prilikom došlo do udara prednjeg dijela motocikla u prednji desni bočni dio osobnog automobila, uslijed čega je vozač motocikla pao na kolnik – ističe PU varaždinska.

U prometnoj nesreći ozlijede su zadobili 34-godišnjak i 67-godišnjakinja. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njihove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U nedjelju, 19. svibnja, Ulici Vladimira Nazora u Vinici, dogodila se prometna nesreća također s ozlijeđenom osobom.

– Muškarac starosti 24 godine upravljao je  osobnim automobilom. On dolaskom do raskrižja s Ulicom Vladimira Nazora, koja je prometnim znakom stop-obavezno zaustavljanje označena kao cesta s prednošću prolaska, vozilom je ušao u raskrižje i skretao ulijevo, a da prethodno nije propustio motocikl, kojim je neprilagođenom brzinom kretanja vozila te prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom “a” kategorije upravljao 26-godišnjak. Tom prilikom je došlo do udara prednje strane motocikla u lijevi bočni dio osobnog automobila. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 26-godišnjak – ističe PU varaždinska.

Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod trojke u Ivancu pronađene razne droge, steroidi i oružje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u petak, 17. svibnja temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražili dom i druge prostorije kojima se koristi 55-godišnjak, 22-godišnjak i 48-godišnjakinja s prebivalištem na području Ivanca.

Prilikom pretrage pronađeno je ukupno 89 grama bijele praškaste materije nalik na drogu amfetamin, 277 komada tableta anaboličkih steroida, 4 staklene bočice anaboličkih steroida, 100 komada tableta nalik na drogu ecstasy, 2 automatske puške, 2653 komada streljiva raznog kalibra, 16 spremnika za automatsku pušku, više komada različitih dijelova oružja te novčani iznos od 1280 eura u raznim apoenima.

Također je prilikom pretrage, unutar nezaključanog ormara namijenjenog za sigurno čuvanje oružja i streljiva u vlasništvu 55-godišnjaka pronađen pištolj s pripadajućim spremnikom u kojem se nalazilo 8 komada streljiva te je u istom ormaru pronađeno i 264 komada streljiva različitog kalibra, a koje je neovlašteno posjedovao bez prijavljivanja nadležnom tijelu u zakonskom roku. Tijekom nastavka kriminalističkog istraživanja u subotu, 18. svibnja 2024. godine, u prostorijama PU varaždinske, na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga pismovne pošiljke adresirane na ime 48-godišnjakinje, kojom prilikom je od iste oduzeto ukupno 106 komada tableta droge ecstasy.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 22-godišnjak unazad nekoliko mjeseci putem interneta na kućnu adresu, na ime i prezime svoje 48-godišnje majke, naručivao različite vrste droga i anaboličkih steroida namijenjenih daljnjoj  prodaji na ilegalnom tržištu, čime je 22-godišnjak počinio kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te Neovlaštena proizvodnja i promet tvari zabranjenih u sportu” iz čl. 191.a st. 1 KZ-a. 22-godišnjak je uhićen i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske, nakon čega je 19. svibnja 2024. godine ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu te je po ispitivanju pušten na slobodu.

Policijski službenici PU varaždinske protiv 55-godišnjaka također podnose optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te nastavljaju kriminalističko istraživanje u svezi utvrđivanja svih okolnosti vezanih uz nedozvoljenu nabavu i posjedovanje automatskog oružja te veće količine streljiva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje