Povežite se s nama

Sport

Ivan Nevistić: Nema kukanja, protiv Osijeka izvući ono najbolje

Objavljeno:

- dana

Slegli su se dojmovi Varaždinaca nakon remija (2:2) protiv Gorice u 25. kolu 1. HNL. Goričani su do remija stigli golom iz kaznenog udarca u posljednjim sekundama susreta.

– Nakon prospavane noći uvijek volim izvući pozitivu iz svega. Naši postupci u zadnjoj minuti nisu primjereni. Od bespotrebnoga centaršuta Drožđeka 25 sekundi prije kraja susreta do bezveznog faula Stolnika na igraču koji s tom loptom nije mogao ništa. No, opet s druge strane dostigli smo Inter i nismo poraženi od ekipe koja nas je dva puta pobjeđivala ove sezone- rekao je Samir Toplak, trener Varaždina.

Pozitivan je i vratar Ivan Nevistić.

– Nije lako jer dva boda bi nam mnogo značila. No, nema plakanja ni kukanja. Izaći ćemo još jači iz toga i sigurno će nam se to vratiti u sljedećim utakmicama – dodao je Nevistić.

Mnogo vremena za odmor Nevistić i škvadra nemaju jer im u subotu, 7. ožujka slijedi susret protiv Osijeka. Ovosezonski susreti Varaždina i Osječana završili su 2:2 i 1:1.

– Oni imaju velike ambicije, ali ne ide ih baš ove godine. Mi se borimo za život i svaku utakmicu idemo na bod ili tri. Vjerujem da možemo izvući najbolje – istaknuo je Nevistić.

U susretu protiv Osječana trener Toplak ne može računati na kartonirane Benka, Kolarića i Mamića.

– Nema panike. Vraća nam se Đurasek, Špičić će pokriti lijevi bok, a alternativu Benku još tražimo. Osijek je izuzetno kvalitetna ekipa koja protiv velikih pokazuju momčadsku igru, ali protiv slabijih sve rješava na individualnu kvalitetu. Oni ti daju prostora igrati i sigurno ćemo imati tamo šanse – zaključio je Toplak.

Sport

Izbornik Zovko prijavio sastav za Davis Cup susret protiv Litve u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izbornik hrvatske reprezentacije Velimir Zovko u utorak je prijavio sastav za predstojeći susret Prve skupine Davis Cupa protiv Litve, koji je na rasporedu 13. i 14. rujna u Varaždinu.

Na popisu su Duje Ajduković (134. na pojedinačnoj ATP listi), Borna Gojo (204.), Matej Dodig (303.), Mate Pavić (7. u paru) i Nikola Mektić (28.), a uz njih će na treninzima biti i Mili Poljičak (409.).

– Ovo je trenutno najbolji sastav koji se odazvao pozivu za reprezentaciju. Status prvog igrača prema rang listi imat će Duje Ajduković, koji je u posljednjih godinu dana ostvario veliki napredak, a jako nas raduje što je i sada u izvrsnoj formi. Osvajanje ATP Challengera u Manacoru prošlog tjedna odličan je rezultat. Gojo je nakon problema s ozljedom zdravstveno bolje, trenira, igrao je nedavno i turnire, a što se tiče nastupa u reprezentaciji raspoložen je kao i uvijek. Matej Dodig je posljednjih mjeseci jako napredovao, dobro je počeo s nastupom na ovotjednom ATP Challengeru u Istanbulu i ovo će mu biti jako dobro iskustvo. Što se tiče para mislim da ne treba ponavljati za što su sposobni Nikola Mektić i Mate Pavić. Obojici ide odlično i u New Yorku na US Openu – ističe Zovko za Hrvatski teniski savez.

U službenoj nominaciji ima mjesta za petoricu igrača, ali će u Varaždinu na treninzima biti i Mili Poljičak.

Nastavite čitati

Sport

Leonu Belcaru desetak minuta u pobjedi mladih Vatrenih protiv Farskih otoka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska U-21 reprezentacija pobijedila je Farske otoke 2:1 u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Golove su zabili Marin Ljubičić i Franjo Ivanović, oba iz penala. Veznjak Varaždina Leon Belcar u igru je ušao u 79. minuti zamijenivši Antu Crnca.

Hrvatska sljedeću utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo igra protiv Portugala u ponedjeljak, 9. rujna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje