Povežite se s nama

Crna kronika

Naručio traktor preko interneta pa nekoliko tisuća eura otišlo u vjetar

Objavljeno:

- dana

Kobna internet kupovina

Varaždinska policija zaprimila je prijavu 45-godišnjaka koji je preko internet oglasnika dogovorio kupnju traktora koji nije dobio.

Prema policijskoj prijavi, navedeni četrdesetpetogodišnjak je putem e-mail adrese stupio u kontakt s prodavateljem traktora iz Irske. Nakon što su preko e- maila dogovoreni uvjeti kupoprodaje, navedeni je na inozemni račun uplatio iznos od nekoliko tisuća eura. Nakon izvršenih uplata,  prodavač traktora više se nije javio čime je ovaj prevareni kupac ostao bez uplaćenog novca, ali i traktora.

Iz policije navode kako poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela. 

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

V. Toplice: usred dana imao je blizu 3 promila pa je teretnim vozilom pokosio metalne stupove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 5. svibnja, oko 12.30 sati, u Ulici dr. Franje Tuđmana u Varaždinskim Toplicama došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom.

Muškarac starosti 34 godine upravljao je teretnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.83 promila, javila je PU varaždinska.

On se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake i prednjim dijelom vozila naletio je na metalne stupove koji su se nalazili na podignutom asfaltiranom nogostupu.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku Postaju Novi Marof gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Cargovcu ukrao auto, provalio u skladište i trgovinu, ali za nekoliko sati ga je našla policija te uhitila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici PU varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe i kaznene djela teške krađe, javila je varaždinska policija.

On je, kako se sumnja, 2. svibnja, u Cargovcu, u večernjim satima, otuđio osobni automobil u vlasništvu 44-godišnjaka, da bi potom na području Gredi, provalio u skladište jednog poduzeća i otuđio razni alat te u jednu trgovine iz koje je otuđio razne predmete.

On je 3. svibnja, oko 3.20 sati, u Turčinu, u kontroli prometa zaustavljen po policijskim službenicima kojom prilikom je utvrđeno da je vozilo ukradeno te da se u istome nalaze otuđeni predmeti. Uhićen je i predan pritvorskom nadzorniku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje