Povežite se s nama

Sport

Hrvatski rukometni savez poništio sezonu! Svi klubovi zadržavaju trenutne ligaške statuse

Objavljeno:

- dana

Na telefonskoj sjednici Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza, održanoj u utorak, 21. travnja, donesena je odluka o poništavanju natjecanja u svim ligama i kupu u sezoni 2019./2020. u nadležnosti i organizaciji HRS-a.

Svi klubovi zadržavaju u narednoj sezoni 2020./2021. status u onoj ligi kojoj su pripadali na početku sezone 2019./2020., što znači da nema ispadanja iz liga, ni plasmana u viši rang natjecanja. Za europska natjecanja, kao i sudjelovanje u SEHA Gazprom ligi u sezoni 2020./2021., prijavit će se klubovi koji su taj status stekli na završetku sezone 2018./2019.

– S obzirom na situaciju s COVID-19 epidemijom te restriktivnim mjerama koje je donio Stožer civilne zaštite, kojima je zabranjen ulazak u sportske objekte i grupno treniranje te neizvjesnost kada će se te mjere izmijeniti ili prestati vrijediti, nije sigurno da će se steći uvjeti za održavanje sportskih natjecanja na način da bi ista bila privedena kraju u tekućoj sezoni. Nadalje, da bi lige započele, uz ublažavanje restriktivnih mjera potrebno je svim sportašima omogućiti i potrebiti period priprema za nastavak natjecanja radi očuvanja zdravlja i sprečavanja sportskih ozljeda, za što izvjesno više nema vremena do završetka trenutačne sezone, stoga je donesena ova odluka – piše u obrazloženju Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza.

Sport

Nogometaši Novog Marofa kolo prije kraja prvaci Elitne ŽNL

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kolo prije kraja nogometaši Novog Marofa postali su prvaci Elitne ŽNL. U pretposljednjem kolu Lige za prvaka pobijedili su Mladost iz Margečana s 2:0 i osvojili naslov.

Poveli su u 65. minuti preko Broza, da bio konačnih 2:0 postavio Puškadija pogotkom u 90. minuti.

Time su Novomarofčani kolo prije kraja zadržali četiri boda prednosti ispred drugoplasiranih Nedeljančana koji su u 4. kolu Lige za prvaka svladali Polet iz Tuhovca s 2:1. Golove za Nedeljanec postigli su Sirovec i Modrić.

U Ligi za ostanak Dubravka-Zagorac u subotu, 25. svibnja svladala je Budućnost sa 6:1. U nedjelju, 26. svibnja na rasporedu je susret između Jalžabeta i cestičkog Poleta.

Nastavite čitati

Sport

Mateo Žugec brončani na Svjetskom kupu u Varni!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Hrvatski gimnastički savez

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec osvojio je broncu na Svjetskom kupu u Varni.

Varaždinac je bio silno motiviran nakon Europskog prvenstva u Riminiju vratiti se na „pravi put“. I uspio je – nakon dobrog nastupa u kvalifikacijama član GK Vindija u finalu bio je odličan. U odnosu na nastup prije dva dana Žugec je pojačao svoju vježbu za dvije desetinke, i sama izvedba bila je bolja. Zaradio je visoku ocjenu – 14.300. Žugec je nakon odrađene vježbe držao vodeću poziciju. S nje ga je skinuo Kazahstanac Nariman Kurbanov koji je opravdao ulogu glavnog favorita. Između Kurbanova i Žugeca u konačnici se ugurao Uzbekistanac Ravshan Kamiljanov.

– Nakon kvalifikacija smo odlučili da ćemo ići u finalu težu vježbu ukupne ocjene 15.800. Ušao sam smirene glave, sve mi je išlo za rukom te sam dobio završnu ocjenu 14.300 i osvojio brončanu medalju, čime sam jako zadovoljan jer sam u zadnjih godinu dana imao velikih problema i s ozljedama i mentalnom pripremom. Sve se sad počelo vraćati u normalu. Slijedi Svjetski kup u Kopru, u četvrtak su na rasporedu kvalifikacije – istaknuo je Žugec za Hrvatski gimnastički savez.

Istaknimo da je Čakovčanka Tijana Korent u finalu u preskoku osvojila 4. mjesto.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje