Povežite se s nama

Život i društvo

U Vinici obilježili rođendan prvog hrvatskog predsjednika

Objavljeno:

- dana

Danas su kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u Vinici, položili cvijeće te zapalili svijeće predstavnici UDVDR-a Varaždinske županije, predstavnici članova ostalih udruga, predstavnici članova UDVDR-a kluba Vinica, te ostalih udruga  proizašlih iz domovinskog rata, kako bi obilježili datum rođenja prvog hrvatskog predsjednika.

U sklopu ovog prvog susreta takve vrste predsjednik UDVDR-a Varaždinske županije Branko Družinić, pozdravio je sve prisutne, zahvalio na dolasku, a posebne je zahvale uputio prečasnom Valentu Posavcu, viničkom župniku, predsjedniku Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata – klub Vinica Ivanu Krajceru i načelniku općine Marijanu Kostanjevcu.       Također je pozdravio te se zahvalio na dolasku  umirovljenom generalu Željku Dvekaru, a u svom kratkom govoru osvrnuo se na značaj, ulogu i važnost prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, sve njegove zasluge u stvaranju samostalne i neovisne države, te najavio kako će ovaj datum od sada postati tradicija u Općini Vinica u kojem je i spomenik podignut.

Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, zahvalio se svim prisutnim na dolasku te u nekoliko rečenica spomenuo važne odrednice koje je dr. Franjo Tuđman kao prvi hrvatski predsjednik i kao utemeljitelj Hrvatske demokratske zajednice ugradio u strategiju Hrvatske države i stranke, na pute u EU, glavne asocijacije  i NATO.

Nakon toga obratio se i prečasni Valent Posavec koji između ostalog ističe važnost prvog hrvatskog predsjednika zahvalivši mu na njegovoj predanosti prema svojoj domovini, ali i patnji koju je podnio.  Prečasni se također zahvalio svim prisutnima na dolasku i predvodio molitvu.

– Vinica je jedina općina u Varaždinskoj županiji i regiji gdje je podignut spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a sve to zahvaljujući viničkom župniku, prečasnom Valentu Posavcu – ustvrdio je načelnik Marijan Kostanjevac.

 

Život i društvo

FOTO Primalje varaždinske Bolnice svima otvorile svoje radno mjesto te dale važne informacije o dolasku djece na svijet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u Općoj bolnici Varaždin bilo vrlo edukativno, posebno za trudnice te buduće majke i očeve.

Naime, povodom Međunarodnog dana primalja, koji se obilježava 5. svibnja, primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin pozvale su sve zainteresirane da posjete rodilište te da se upoznaju s njihovim radom.

Odaziv je bio odličan, a to i ne čudi s obzirom da je veza primalje i trudnice izuzetno važna.

Najprije je održano predavanje, a zatim i obilazak rodilište, uključujući i rađaonicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje