Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Na Ivanje v Gorčeni proštenje: nagrada za životno djelo Zvonimiru Paheku!

Objavljeno:

- dana

Povodom obilježavanja Dana Općine Goričan u Multimedijalnoj dvorani u Goričanu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.

Sjednici su prisustvovali brojni gosti i uzvanici među kojima ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec, počasni konzul RH u Mađarskoj dr. sc. Atila Kos, član Uprave Hrvatskih autocesta Stjepan Baranašić, prof. emer. Stjepan Hranjec, potpredsjednik Skupštine MŽ Dragutin Glavina, gradonačelnici Čakovca Stjepan Kovač, Preloga Ljubomir Kolarek, Murskoga Središća Dražen Srpak, načelnici susjednih općina, ravnateljica Centra Rudolfa Steinera Dijana Posavec, članovi Općinskog vijeća, ravnatelji OŠ Goričan i DV-a Ružica, mjesni župnik, predstavnici ustanova, udruga, poduzeća i medija te ostali gosti.

Visoki ciljevi

Sjednicu je nakon intoniranja hrvatske himne otvorio predsjednik Općinskog vijeća Općine Goričan Stjepan Ribarić, koji je pohvalio rad Općinskog vijeća te govorio o planovima za budućnost. Načelnik Općine Goričan Mario Moharić u svom je obraćanju naveo da se u Općini Goričan provode brojni projekti i programi kojima se realiziraju visoko postavljeni ciljevi usmjereni povećanju životnog standarda mještana i njihova zadržavanja u Goričanu. Posebno je istaknuo kako je upravo završen projekt na autocesti, novi čvor Goričan, spoj autoceste sa starim graničnim prijelazom i samim mjestom koji je od takvog značaja za Goričan da ga slobodno može nazvati projektom desetljeća i projektom svih njegovih dosadašnjih mandata.

Kako slika uvijek govori više od riječi, prikazan je kratki video koji je dočarao i približio ono najvažnije što se napravilo na području Općine u posljednjih godinu dana. U ime donjomeđimurskih općina okupljenima se obratio gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek. Župan Matija Posavec u svom je obraćanju uputio čestitku povodom Dana Općine a počasni konzul RH u Mađarskoj dr. sc. Atila Kos s par se riječi osvrnuo na uvijek dobru međunarodnu suradnju i pohvalio provedene projekte Općine Goričan. Ministar Darko Horvat istaknuo je da je odgovornost za razvoj gospodarstva i na načelnicima manjih sredina, kako mu je drago da se u Goričanu puno radi i investira te je zaželio svim Ivanama, Ivanima i svim Goričancima sretan njihov dan.

Zaslužnima priznanja

Svečana je sjednica bila prigoda da se uspješnim i zaslužnim pojedincima i udrugama dodijele općinska priznanja. Nagrada za životno djelo dodijeljena je Zvonimiru Paheku, godišnje nagrade primili su Branko Mesarić, Miroslav Ter, Bernard Barač, Iva Vojvoda, Anja Baksa, Marija Blažek i Lea Markan, a zahvalnice su otišle u ruke Josipe Jalšovec, Andrije Detonija, Vladimira Paheka, Sofije Gudlin, Stele Horvat, Nine Horvat, Antonije Stančin, Monike Kos te Predraga Lukovnjaka. U ime ovogodišnjih laureata zahvalio se Miroslav Ter, a u kulturnom programu sudjelovali su pjevačka skupina Kulturno-umjetničkog društva Goričan, članovi Puhačkog orkestra Goričan te predškolci DV-a Ružica iz Goričana.

Foto i video

FOTO Ludbreg je ovog vikenda nezaobilazno mjesto za zaljubljenike u cvijeće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIC

U Ludbregu je prvi svibanjski vikend rezerviran za 27. po redu sajam cvijeća Flora Centrum Mundi.

Izložbeno – prodajni dio sajma cvijeća i ove se godine održava na Otoku mladost od 3. do 5. svibnja.

Ludbreški kraj prepoznat je kao dio Hrvatske u kojem cvjećarstvo ima važnu ulogu pa je zato sajam cvijeća ovog vikenda nezaobilazno mjesto za sve koji vole cvijeće ili se žele opskrbiti sadnicama za dolazeću sezonu.

Manifestaciju obično posjeti oko 30.000 ljudi, a ove bi godine ta brojka mogla biti i veća jer se održava i dodatni sadržaj – Blues festival.

U dvorcu Batthyany održava se bonsai izložba, a na Zanatskom trgu je Dječji cvjetni korzo.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Praznik rada na Dravi uz grah i druženje mnogima je omiljen

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Praznik rada kod većine je rezerviran za druženje s prijateljim i rodbinom.

Neki za ovo odabiru vlastiti dom, prirodu ili vikendicu, a drugi rado pohode organizirana duženja gradova i općina. U svako slučaju prvomajski grah ili roštilj su nezaobilazni.

Svake godine, pa tako i ove, među najvećim manifestacijama povodom Praznika rada je druženje na izletištu Drava u Varaždinu.

Grad Varaždin pripremio je besplatnih 6000 porcija graha za Varaždince, ali i izletnike iz drugih krajeva.

Dan je počeo budnicom Puhačkog orkestra KUD-a HŽ-a Varaždin ulicama Varaždina, a budnica se mogla čuti na Dravi. Bilo je i sportskih te drugih događanja, a mnogi su rado sudjelovali i u humanitranoj tomboli.

Prije podjele graha obratio se gradonačelnik Varaždina Bosilj, a veselo druženje se nastavilo uz tamburaški sastav Špancir.

Pogledajte kako je bilo…

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje