Povežite se s nama

Međimurje

Filmska ekipa iz Đureka snimila svoj dramatičan prvijenac “Kip smrti 2016.”

Objavljeno:

- dana

DJEČJA KREATIVNOST

Tko kaže da se djeca više ne znaju igrati i da samo bulje u igrice?! Grupica osnovnoškolaca svoje je ljetne praznike provela igrajući se u parku u varaždinskom kvartu Đurek te su došli na ideju o snimanju kratkog filma.

Nekoliko su tjedana mobitelom snimali i lovili prave kadrove, smišljali dramatične filmske peripetije i potom sve montirali u priču pomoću aplikacije koju su našli na internetu.

Svoj filmski prvijenac objavili su prije nekoliko tjedana na Youtubu pod nazivom Kip smrti 2016 i zasad imaju pedesetak prikaza.

Ovu kreativnu dječju ekipu čine Anđelina, Ema, Luka, Leona, Fran i Max. Kako nam pričaju, Leona i Luka su došli na ideju o snimanju filma, a ostali su se odmah pridružili.

“Prvo smo mislili snimiti film koji bi se zvao Fejlovi smrti, ali smo ga na kraju nazvali Kip smrti. U filmu dvojica prijatelja igraju nogomet i njihova lopta slučajno dođe do kipa smrti koji oživi i počne ih proganjati. Dečki se bore s kipom, dvojica stradaju, a Fran jedini ostaje živ i zove u pomoć svoju rođakinju. Njezin pas Zara na kraju uspjeva otjerati kip smrti koji pada na pod”, ispričali su nam sadržaj filmića. 

Leona je bila mozak akcije, sve je snimila mobitelom, montirala kadrove u film i postavila ga na Youtube. Koristila je i efekte s gromom te su neke scene snimali i više puta dok nisu bili zadovoljni rezultatom, a prije filma Leona je na Youtubu objavila i trailer.

“Imao sam malo tremu kod prvog snimanja, zaboravio sam tekst pa smo snimali ponovno”, ispričao nam je Fran, koji na kraju filma neočekivano nestaje “jer ga je kip nekako privukao”, pa možemo očekivati i nastavak priče.

A kako izgleda njihov petominutni filmić, pogledajte na Youtubu:

 

 

Izvor:
Foto: Maja Grbić Alimanović

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje