Povežite se s nama

Sport

Mladi Varaždinci pomeli konkurenciju – osvojili pet medalja u konkurenciji 925 karatista iz deset zemalja

Objavljeno:

- dana

Karate, 20. Međimurje open

Članovi Karate kluba Varaždin novu sezonu su započeli osvajanjem pet medalja – dvije zlatne i tri bronce –  na vrlo jakom međunarodnom karate turniru “20. Međimurje open”, održanom u Čakovcu.

Na turniru je nastupilo nastupilo  957 natjecatelja iz deset zemalja.

Do najsjajnije medalje stigli su Dorian Kalajdžija u kategoriji mlađi kadeti do 52 kilograma i  i Leona Gulija u kategoriji učenica do 44 kg.

Brončanu medalju u kategoriji učenici iznad 46 kilograma osvojio je Tibor Kovačić dok je bronca u kategoriji kadeta iznad 57 kilograma pripala je Alenu Zagorcu. Treću brončanu medalju osvojila je je Rija Lukman u kategoriji učenica do 32 kg. Treba napomenuti da su Alen i Rija po prvi puta nastupili na nekom od turnira što ovaj njihov uspjeh čini još većim.

Mlade varaždinske borce vodio je trener kluba i novi izbornik hrvatske seniorske reprezentacije Esad Garibović i njegov sin, i jedan od ponajboljih mladih svjetskih karatista u svojoj kategoriji, Enes Garibović. Enesa već sutra u Zagrebu očekuje izborni turnir za Svjetsko prvenstvo u karateu koje će se krajem listopada održati u austrijskom Linzu. 

 

Izvor:
Foto:

Sport

Teo Škvorc osvojio četiri zlata, a Nikola Kosec tri zlata i srebro u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Zadru je u subotu, 18. svibnja održano Otvoreno prvenstvo u paraplivanju, a boje Čakovečkog plivačkog kluba branilo je petero plivača.

Na međunarodnom paraplivačkom natjecanju sudjelovalo je 165 plivača iz 17 klubova iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Natjecatelji su plivali u otvorenoj kategoriji. Prva tri natjecatelja u svakoj klasi bila su nagrađena medaljama.

Teo Škvorc osvojio je zlata na 50 metara slobodno, 100 metara slobodno, 200 metara slobodno i 50 metara leđno. Nikola Kosec bio je zlatni na 50 metara delfin, 50 metara slobodno, 100 metara leđno, dok je srebro osvojio u disciplini 50 metara prsno. Jakša Mislović osvojio je zlato u disciplini 50 metara prsno, dok je bio srebrni na 50 metara slobodno, 100 metara slobodno i 50 metara leđno. Mirna Roginek stigla je do srebra u disciplini 50 metara prsno i bronce u disciplini 100 metara prsno.

Nastavite čitati

Sport

Dvojica nogometaša Varaždina na popisu za prijateljske utakmice U-21 reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izbornik Dragan Skočić objavio je popis igrača U-21 reprezentacije za prijateljske susrete koji slijede u lipnju.

Na popisu su se našla dvojica nogometaša Varaždina. Riječ je o Luki Škaričiću te Karlu Lusavcu. Poziv je dobio i nogometaš iz Nedeljanca koji brani boje Lokomotive Ivan Canjuga.

U-21 reprezentacija okuplja se 4. lipnja u 12:00 sati u Zagrebu, a prvu prijateljsku utakmicu igra 7. lipnja u 18:00 sati protiv Irske na stadionu Vrbovec. Druga utakmica na rasporedu je 11. lipnja u 18:00 sati protiv Švedske na stadionu u Zaprešiću.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje