Povežite se s nama

Sport

Turković: “Uloviti Ligu za prvaka i Final four Hrvatskoga kupa”

Objavljeno:

- dana

Rukometaši Gradskoga rukometnoga kluba Varaždin 1930 u ponedjeljak, 3. kolovoza, započeli su s pripremama za novu sezonu Premijer lige.

Naime, prošla sezona prekinuta je zbog pandemije koronavirusa i nitko nije ispadao iz najvišeg ranga hrvatskog rukometa.

Još je mnogo nepoznanica što se tiče nove natjecateljske sezone 2020./2021. Ne zna se još točan datum početka Prvenstva, pa klubovi praktički „naslijepo“ ulaze u pripremno razdoblje.

Problem

Varaždinski rukometaši s treninzima su krenuli odmah kako su olabavile epidemiološke mjere i trenirali su do kraja lipnja, no utakmice nisu mogli igrati zbog restrikcija.

– Radili smo dobro, kvalitetno, no nijedan trening ne može zamijeniti psihofizičke zahtjeve koje se pred igrače stavljaju na utakmici. To će biti velik problem ne samo kod nas nego i ostalim klubovima – govori nam Damir Turković, trener Gradskoga rukometnoga kluba Varaždin.

U novoj sezoni Turković neće moći računati na juniorskog reprezentativca Dominika Novaka, koji je otišao u redove Gorice. U Klub se iz Vidovca vratio specijalist za obranu Sebastijan Vincek, a stigla su i dva mlada pojačanja. Iz Rukometnoga kluba Varaždin stigao je Tin Šestak, kadetski reprezentativac Hrvatske. Nastavak je to suradnje između GRK Varaždin 1930 i RK Varaždin, iz kojeg je nedavno u redove Dabrova došao i Bruno Mlakar.
Još jedno potentno pojačanje je Fabijan Grubišić, koji je dosad branio boje Dugog Sela.

– Sigurno je da će ti momci biti pojačanja, naravno uz kontinuiran i kvalitetan rad. To je za njih skok od tri stube i prilika da se dokažu. Ove sezone ponovno imamo mladu domaću ekipu koja je godinu dana iskusnija, i to je za nas najveći dobitak – dodao je Turković.

Ciljevi

On sa svojim igračima planira odraditi 32 treninga i odigrati 10 pripremnih utakmica, a ciljevi su ove sezone postavljeni vrlo visoko.

– Tako to mora i biti. Ako se ciljevi ne postave visoko, ne možemo napraviti ni rezultatski iskorak. Želimo ući u Ligu za prvaka i uloviti Final four Hrvatskoga kupa – zaključio je Turković.

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje