Povežite se s nama

U fokusu

Ništa od obnove vrtića u Varaždinu: Habuš prozvao Fond za zaštitu okoliša

Objavljeno:

- dana

DRVLJEM I KAMENJEM PO DRŽAVI

U Dječjem vrtiću Varaždin neće početi radovi na energetskoj obnovi objekata. Na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nije prošao niti jedan od šest projekata Grada Varaždina.

Odbijenice su stigle u kolovozu.  

–  Ignoriranje institucija na sjeveru se nastavlja. U pravilu dobivamo puno manje novca od ostatka države. Čudno da niti jedan od šest prijavljenih vrtića nije prošao na natječaju pod izlikom da u Fondu nema novaca. Znam da Fond baš ne stoji dobro, ali to ne znači da barem dva vrtića nisu mogla proći. Tim više što sam nekoliko puta doslovno molio pomoćnika ministra, gospodina Rezu rodom iz Varaždina, da nam barem dva vrtića “puste”, jer smo osigurali novac u proračunu. Međutim, stigla je odbijenica – rekao je gradonačelnik Goran Habuš otvarajući jučer 7. sajam obnovljivih izvora energije. 

Naveo je da su istovremeno – dok je Varaždinu rečeno da novca nema – neki vrtići u Slavoniji i Dalmaciji dobili novac.

Najavio je prijavu na prvi sljedeći natječaj. Inače, njemu i suradnicima su trebale čak dvije godine da pripreme projekte. Još su 2013. najavili da prvi kreću u energetsku obnovu vrtića i da pripremaju projekte. 

Lani, u lipnju, Habuš je obznanio da je “izrada projekta u tijeku”, o čemu smo i izvijestili. 

 

Izvor:
Foto:

U fokusu

HDZ i DP postigli dogovor o Vladi  predvođenoj i u 3. mandatu premijerom Andrejom Plenkovićem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Marko Milić, član pregovaračkog tima HDZ-a potvrdio je da je na današnjem sastanku postignuto suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade.

Prijedlog postignutog dogovora, uz raspodjelu resora, iznijet će se na stranačkim tijelima tijekom današnjeg dana, a potom ćemo o svim detaljima izvijestiti javnost.

Nakon potvrde na stranačkim tijelima pristupit će se prikupljanju potpisa kako bi mandat za sastavljanje buduće Vlade HDZ-a, Domovinskog pokreta i partnera dobio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Nastavite čitati

U fokusu

U grahu pronađena polovica mrtvog štakora, Konzum je proizvod povukao iz prodaje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U konzervi smeđeg graha pronađena je polovica – štakora! Tvrdi to kupac koji se požalio udruzi za zaštitu potrošača.

Proizvođač konzerviranog smeđeg graha je talijanska tvrtka, a bio je na polici velikog trgovačkog lanca u Hrvatskoj. O svemu je javnost u utorak izvijestila potrošačka udruga “Halo, inspektore” koja je objavila i fotografije.

– Potrošač je taj nemili slučaj uredno reklamirao Konzumu koji mu (još kao ni nama) nije odgovorio. Potrošač ne traži nikakvo obeštećenje, ali sasvim sigurno neće više kupovati grah te tvrtke i tog branda.

Potrošač dva dana ne može pojesti ništa od bilo kakve hrane od sjećanja na smrad i doživljenog šoka nakon što je otvorena sporna konzerva – kažu iz “Halo, inspektore”.

Reagirali su iz Konzuma te su proizvod povukli s polica.

– Žao nam je zbog situacije koja se dogodila našem kupcu. Nastavno na zaprimljenu reklamaciju kupca, u koordinaciji s proizvođačem i svim nadležnim institucijama, poduzeli smo sve potrebne radnje sukladno internoj proceduri.

Obavijestili smo proizvođača i zatražili očitovanje. Iako u ovom trenutku ne raspolažemo svim potrebnim informacijama, u kontaktu smo s proizvođačem te smo iz predostrožnosti i s ciljem zaštite naših kupaca, na vlastitu inicijativu, navedenu seriju proizvoda povukli iz prodaje.

Dodatno, proveden je inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je Konzum proveo sve potrebne aktivnosti i provjere. Još jednom želimo izraziti naše žaljenje te ćemo svakako napraviti sve što možemo kako bi detaljno provjerili sve okolnosti i osigurali da se ovakve situacije ne ponavljaju.

Za sve ostale informacije u potpunosti smo na raspolaganju kupcima putem našeg besplatnog potrošačkog telefona 0800 400 000 ili maila [email protected] – odgovorile su Korporativne komunikacije Konzuma za Danicu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje