Povežite se s nama

Sport

Filip Ude slavio u Nedelišću na konju s hvataljkama

Objavljeno:

- dana

„Još ima života u mojim mišićima, još ima krvi u meni“ izjavio je Filip Ude po završetku 2. kola CRO – GYM lige koje je u subotu održano u Sportsko gimnastičkom centru ATON u Nedelišću.

Ovaj 34.-godišnji Čakovčanin je slavio na konju s hvataljkama i s ocjenom 15.000 iza sebe ostavio konkurenciju među kojima su bili Tin Srbić i Robert Seligman.

– Jako sam zadovoljan izvedbom, ovo je bio moj najbolji nastup cijele godine. Dobro sam se osjećao i odradio sam vježbu maksimalno koliko je bilo moguće u ovom trenutku – komentirao je Ude svoju minijaturu na konju s hvataljkama.

Osvrnuo se i na one koji su ga otpisivali jer je već zašao u poznije gimnastičke godine. „Neka dođu mlađi, borit ćemo se skupa na istoj spravi, u istim uvjetima pa nek bolji pobijedi“ izjavio je dodavši kako ti mlađi ipak moraju još trenirati.

Govoreći o padu pri kraju vježbe, pri saskoku na 1. kolu CRO – GYM lige u Osijeku prije tjedan dana kazao je kako je bio i tada spreman, ali očito mu je falila ta nijansa mirnoće.  Rekao je kako mu ovaj rezultat daje odličan motiv za nadolazeće izazove.

Sljedeće, ujedno i posljednje kolo jedinstvenog hrvatskog gimnastičkog natjecanja na rasporedu je 17. listopad u Sportskom centru Lučko u Zagrebu. Srebrni olimpijac poručuje da će do tada još napornije trenirati i dokazati da je u dobroj formi.

Nakon dva kola CRO – GYM lige Ude je vodeći na konju s hvataljkama s 45 bodova dok su iza njega dva člana zagrebačkog Sokola. 45 bodova ima i drugoplasirani Jakov Vlahek, a 40 Tin Srbić.

Osječanin Robert Seligman je na dalekom 8. mjestu sa samo četiri boda. Dodajmo kako je natjecanje u ATON-u održano uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

 

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje