Povežite se s nama

Sport

Igrač Podravca Kitro isključen iz nogometa, treneru zabrana od 6 mjeseci

Objavljeno:

- dana

U lokalnom derbiju 4. kola 2. županijske lige Varaždinske županije između Podravca Kitro i Mladosti iz Sigetca.

Naime, pri vodstvu domaćeg Podravca iz Sesveta Ludbreških od 1:0 pričuvni domaći igrač Mario Vuković udario je suca otvorenim dlanom u glavu i sudac Denis Buden prekinuo je utakmicu.

Županijski savez Varaždinske županije isključio je istog igrača iz organizacije HNS-a. Tako je Vuković praktički isključen iz nogometa.

Budući da je isti igrač bio na klupi, a njegov trener Željko Vagjunec je mu je rekao da se ne treba ustati s klupe kad mu je sudac Buden želio dati opomenu, Savez je kaznio i trenera.

Trener Podravca Kitro Željko Vagjunec kažnjen je zabranom svih vršenja funkcija u nogometu i malom nogometu na šest mjeseci. Kazna mu traje do 6. ožujka 2021. godine.

– Temeljem čl. 68. DP HNS kažnjava se klub s novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kuna i -2 boda ekipi seniora Podravca Kitro zbog prekid utakmice radi napada igrača na suca utakmice – stoji u odluci Županijskog nogometnog saveza Varaždin.

Podsjetimo, sudac Buden tu je utakmicu prekinuo nakon što ga je Vuković udario. Kasnije je isti sudac zatražio liječničku pomoć i odmah je krenuo na bolovanje.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje