Povežite se s nama

Život i društvo

Objavljen natječaj za stipendije u N. Marofu za deficitarna srednjoškolska zanimanja

Objavljeno:

- dana

Treću godinu zaredom, Grad Novi Marof raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija Grada za učenike srednjih škola koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Temeljem ovog natječaja dodijelit će se stipendije za školsku godinu 2020./2021. učenicima sljedećih deficitarnih zanimanja: armirač/ica, automehatroničar/ka, autolakirer/ica, autolimar/ica, bravar/ica, CNC operater/ka, dimnjačar/ka, elektroinstalater/ka, fasader/ka, frizer/ka, galanterist/ica, grafičar/ka tiska, instalater/ka kućnih instalacija, keramičar/ka oblagač/ica, konobar/ica, kuhar/ica, krojač/ica, limar/ica, mesar/ica, monter/ka suhe gradnje, obućar/ka, pekar/ica, prodavač/ica, rukovatelj/ica samohodnih građevinskim strojevima, slastičar/ka, soboslikar/ica ličilac/ličiteljica, stolar/ica, strojobravar/ica, tapetar/ka, tesar/ica, vozač/ica motornog vozila, zavarivač/ica, zidar/ka.

Mjesečni iznos stipendije po učeniku iznosi 500 kuna, za deset mjeseci, računajući od 1. rujna 2020. godine.

Podsjetimo, prije dvije godine Grad Novi Marof dodijelio je 22 stipendije srednjoškolcima koji se školuju za deficitarna zanimanja, lani ih je dodijeljeno  38, a ove je godine raspisan natječaj za čak 40 stipendija.

– Povećali smo broj učeničkih stipendija jer je interes doista velik, a nama je u cilju da se što više mladih ljudi školuje za deficitarna zanimanja. Iznos od 500 kuna mjesečno zasigurno će dobro doći učenicima, ali i njihovim roditeljima, kako bi im barem malo olakšao sve one potrebe koje nosi srednjoškolsko obrazovanje – rekao je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

– Mi smo bili među prvima koji su raspisali ovakve vrste stipendija, a drago mi je što su i druge jedinice lokalne samouprave krenule sa stipendiranjem učenika deficitarnih zanimanja. Raduje me činjenica da interes za takva zanimanja raste jer to znači da se mijenja paradigma upisivanja samo gimnazija i ekonomskih škola i ponovo su atraktivnija deficitarna zanimanja, odnosno trogodišnje škole – rekao je Jenkač.

Pismene prijave na natječaj za dodjelu stipendija zainteresirani trebaju dostaviti 15 dana od dana objave natječaja na službenim stranicama Grada Novog Marofa – www.novi-marof.hr. Na gradskoj internetskoj stranici objavljeni su svi detalji vezani uz natječaj, kao i obrazac za prijavu.

Vrijedi svakako istaknuti da će Grad Novi Marof osim srednjoškolaca stipendirati i studente s područja grada. Ove će godine biti dodijeljeno ukupno 60 studentskih stipendija – 20 po socijalnom programu te 40 stipendija za nadarene studente.

Nekategorizirano

Varaždinski gimnazijalci proslavili 50. godišnjicu mature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nekad učenici varaždinske Gimnazije, danas iskusni profesionalci različitih struka, proslavili su 50. godišnjicu mature u školskim klupama.

Proslava je upriličena u subotu, 11. svibnja, a bivši maturanti na druženje s vršnjacima pristigli su i iz inozemstva, gdje žive i rade.

Međutim, većina ih je u mirovini, a mnogi od njih uspješno su završili studije ostvarivši potom profesionalne karijere. Na poziv za proslavu maturanata iz daleke 1974. godine, odazvalo se 116 bivših maturanata varaždinske Gimnazije.

Tada ih je maturiralo  215 u 7 razreda i nikad dosad prilikom proslava godišnjica mature nije se odazvalo toliko slavljenika. Nažalost, 27 ondašnjih maturanata je preminulo.

Dodajmo da su nakon okupljanja pred zgradom Prve Gimnazije i fotografiranja, ušli u gimnazijsku zgradu i boravili nakratko po razredima. Bila je to prigoda da se svi prisjete srednjoškolskih dana i svojih snova.

Druženje je nastavljeno uz svečanu večeru, glazbu i ples u Park Boutique hotelu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Novomarofska tvrtka više od 50 tisuća eura donirala za 60 tamošnjih udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Knauf Insulation, kao društveno odgovorna kompanija i aktivan član lokalne zajednice, nastavlja sa svojom podrškom lokalnim udrugama, ustanovama i organizacijama. Ove godine, kompanija je ponovo dokazala svoju predanost društvenoj odgovornosti donacijom više od 50 tisuća eura za rad 60 udruga s područja Novog Marofa i okolice.

Nakon pažljivog pregleda svih pristiglih prijava, novomarofska kompanija odabrala je 60 udruga koje će primiti financijsku podršku. Ova donacija naglašava važnost društveno odgovornog poslovanja koje Knauf Insulation stavlja visoko na listu svojih prioriteta.

– Briga za kvalitetu života lokalne zajednice je među našim najvažnijim prioritetima,” izjavio je Stjepan Mršić, direktor Knauf Insulationa. “Ove donacije predstavljaju kontinuitet naše snažne suradnje s lokalnom zajednicom, koja ima ključnu ulogu u našem poslovanju. Izuzetno smo ponosni što možemo podržati rad udruga i s nestrpljenjem iščekujemo nove projekte koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života u Novom Marofu i okolnim područjima – ističu u ovoj tvrtki.

Donacije su usmjerene prema udrugama i ustanovama koje se bave obrazovanjem, zdravstvom, zaštitom okoliša, socijalnom pravdom, kulturom, sportom i drugim društveno važnim područjima. Kroz ovu podršku, Knauf Insulation želi poslati jasnu poruku o važnosti suradnje s organizacijama koje dijele iste vrijednosti i prioritete.

U prostorijama kompanije Knauf Insulation u Novom Marofu održan je prijem za predstavnike pojedinih udruga, ustanova i organizacija iz raznih područja djelovanja. Tijekom prijema, predstavnici su imali priliku osobno podijeliti informacije o projektima i aktivnostima koje planiraju za ovu godinu, a za koje su donacije i namijenjene.

Knauf Insulation će i dalje nastojati biti primjer društveno odgovornog poslovanja, nastavljajući podržavati projekte koji doprinose boljoj budućnosti za sve članove lokalne zajednice.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje