Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO FOI spreman za početak akademske godine: uvodnom predavanju prisustvovalo 400 brucoša

Objavljeno:

- dana

Uoči početka nove akademske godine, Uprava, predstavnici pojedinih ureda i centara, kao i predstavnici studenata Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu su jučer, 25. rujna, poštujući protuepidemijske mjere, pozdravili gotovo 400 brucoša koji su prisustvovali uvodnom predavanju namijenjenom studentima prve godine preddiplomskih studija.

Predavanje se u prijepodnevnim satima prenosilo i online putem platforme Zoom za sve one  koji, iz opravdanih razloga, nisu mogli prisustvovati predavanju u prostorima FOI-ja,  posebice onih koji će pohađati stručni studij u FOI-jevim centrima u Sisku, Zaboku  i  Križevcima.

Uvodno predavanje je održano u 11 grupa raspoređenih tijekom cijelog dana, uz osiguravanje potrebne fizičke distance između studenata u dvoranama i dezinfekcije dvorana prije ulaska svake nove grupe studenata.

Uvodno predavanje je bila prilika za upoznavanje brucoša s radom Fakulteta, prije svega s  načinom održavanja  nastave u zimskom semestru, modelima praćenja nastave, korištenju  servisa i aplikacija za studente FOI-ja, nastavnim i izvannastavnim aktivnostima te s djelatnicima stručnih i potpornih službi. Studente su pozdravili članovi Uprave na čelu s  dekanicom prof. dr. sc. Ninom Begičević Ređep, koja je izrazila zadovoljstvo ovogodišnjim brojem upisanih studenata. Od više od 2800 studenata koliko će ih u novoj akademskoj godini studirati na svim smjerovima i svim godinama studija, FOI ove godine ima 291 brucoša preddiplomskog studija Informacijski i poslovni studiji, 130 brucoša preddiplomskog studija  Ekonomika poduzetništva te 208 brucoša stručnog preddiplomskog studija PITUP.

Hibridni model

Nastava će se u novoj akademskoj godini izvoditi prema hibridnom modelu, kombinacijom  kontaktne nastave i nastave na daljinu. Predavanja će se izvoditi na daljinu (online), dok će se seminarska nastava i laboratorijske vježbe izvoditi u kombinaciji nastave na daljinu i  kontaktne nastave. Pomno osmišljenim rasporedom prilagođenim za rad u manjim grupama, dodatno se doprinosi smanjenju broja istovremeno fizički prisutnih studenata i nastavnika u zgradi Fakulteta.

– Naši nastavnici, kao i stručni tim za podršku nastavi na daljinu, nastavit će činiti sve kako biste, uz potrebnu podršku i kvalitetnu  nastavu, postigli željene rezultate. Više od 400 e-predmeta Fakulteta organizacije i informatike spremno je za početak nove akademske godine, kao i digitalni nastavni materijali u sustavu za e- učenje koji će biti korisni svakom studentu, a posebice visokorizičnim (ranjivim) skupinama koje neće moći prisustvovati kontaktnoj nastavi – poručila je dekanica Begičević Ređep ovogodišnjim brucošima.

Kako bi brucošima olakšali provedbu i praćenje online nastave, FOI je ove godine pripremio e-predmet Vodič za studente FOI-ja, koji se nalazi u sustavu za e-učenje Moodle (uz digitalne nastavne i video materijale, interaktivne resurse, kvizove samovrednovanja i sl.) te Escape room za brucoše kako bi se na zanimljiv način upoznali sa centrima, uredima i službama Fakulteta.

Svim studentima na raspolaganju je aplikacija Moj raspored kako bi se mogli bolje snaći u svojim obvezama, a Centar za razvoj programskih proizvoda FOI-ja razvio je aplikaciju koja omogućava evidentiranje prisustva studenata na nastavi (kontaktno i online) putem mobilnih i drugih digitalnih uređaja.

Podrška

Nastava na svim FOI-jevim studijima započinje u ponedjeljak, 28. rujna, a važno je napomenuti da su za dolazak i fizički kontakt studenata napravljene sve pripremne radnje kako bi se maksimalno poštivale sve protuepidemijske mjere. FOI otvara novoopremljene laboratorijske dvorane, bit će dostupna i mogućnost posudbe prijenosnih računala studentima za praćenje nastave na daljinu. Dodatno, studenti će imati termine za konzultacije kada će moći postavljati pitanja vezana uz praćenje nastave i tehničke upute za korištenje servisa FOI te dobiti odgovor u realnom vremenu od svojih starijih kolega i djelatnika FOI-jevih stručnih službi.

Život i društvo

Dolazeći tjedan bit će uglavnom sunčan, malo kiše s utorka na srijedu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sjever Hrvatske očekuje uglavnom sunčani tjedan, pokazuje sedmodnevna prognoza DHMZ-a.

Ponedjeljak, 6. svibnja, bit će uglavnom sunčan, a dnevna temperatura ide do 23 °C.

Utorak će biti uglavnom oblačan, a u večernjim satima trebalo bi pasti nešto kiše. Kiša se očekuje i tijekom srijede ujutro, a potom se očekuje razvedravanje. Tijekom ova dva dana temperatura neće prelaziti 20 °C.

Sve do nedjelje, 12. svibnja, najviše će nas pratiti sunce. Danju temperatura neće prelaziti 21 °C.

Nastavite čitati

Život i društvo

Siggy je svjetska prvakinja, a ona i njezin vlasnik Danijel Novak dolaze iz Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek primio je u Gradskoj vijećnici svjetskog prvaka – ženku engleskog buldoga Jack&Jim I’m Siggy i njezinog vlasnika Danijela Novaka iz Preloga.

Ovim se naslovom ponosni vlasnik i dugogodišnji uzgajivač pasa Danijel Novak okitio na najvećem svjetskom kinološkom događanju održanom proteklog tjedna u Hrvatskoj. Jack&Jim I’m Siggy, koja je stara pet mjeseci, je proglašena najboljim ženskim štenetom u pasmini buldoga. Veliko je to priznanje i za uzgajivača Danijela Novaka i njegovu uzgajivačnicu Jack&Jim, koje pokazuje veliku kvalitetu uzgoja i rada, u koji je uloženo mnogo ljubavi i truda.

U Zagrebu je, na prostoru Zagrebačkog velesajma, krajem mjeseca travnja održano ovogodišnje najveće svjetsko kinološko događanje – World Dog Show 2024. Zagreb je tako od 24. do 28. travnja postao svjetsko središte ljubitelja i vlasnika omiljenih četveronožnih ljubimaca iz cijeloga svijeta, a izložba je ugostila više od 23.000 pasa i izlagača.

Posjetitelji su mogli vidjeti više od 300 različitih pasmina, koje su pokazali izlagači iz više od 70 zemalja svijeta, od kojih su najbrojnije bile zlatni retriever, welsh corgi pembroke, njemački patuljasti špic pomeranac, labrador retriever, rodezijski ridžbek, vipet, sibirski haski, engleski bulldog, engleski koker španijel, graničarski koli, bigl i škotski ovčar duge dlake.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje