Povežite se s nama

Sport

Pobjeda STK Starr i nad U21 Team Slovenia – Korak bliže polufinalu Europske Superlige

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

STK Starr, koji u Europskoj Superligi nastupa pod nazivom LifeClass Regionalni centar Starr Varaždin ostvario je pobjedu i u trećem kolu. 

Ovaj puta pobijeđena je u gostima ekipa U21 Team Slovenia rezultatom 6:1. Nakon tri pobjede Varaždinski klub, koji domaće utakmice igra u sportskoj dvorani LifeClass terme Sveti Martin nalazi se na prvom mjestu skupine A i vrlo je blizu ostvarenju ovogodišnjeg cilje – ulaska u polufinale lige.

Susret s mladom slovenskom reprezentacijom prošao je lakše od očekivanog. Najprije su igrani parovi

 Slovenski par Tilen Cvetko /Peter Hribar ipak nije mogao parirati iskusnom paru Ronald Redjep /

Jia Zeng te je krajnji rezultat bio 1:3 (8:11, 11:9, 9:11, 5:11). Vrlo mirno po Varaždince prošao je drugi susret Tilen Novak – Ronald Redjep 0:3           (4:11, 6:11, 5:11), zatim je pokleknuo mladi Runjić nakon vodstva od 2:0 u setovima, Peter Hribar – Frane Runjic 3:2 (5:11, 8:11, 13:11, 11:9, 13:11). Uvjerljivu pobjedničku seriju nastavlja varaždinski Kinez, Tilen Cvetko – Jia Zeng 0:3 (3:11, 3:11, 7:11), pa Ređep ponovo pokazuje što znači smirenost u odlučujućim trenucima, Peter Hribar – Ronald Redjep 1:3 (11: 8, 9:11, 10:12, 9:11). Zatim, nakon prve prvoligaške pobjede Mladi Horvat ostvaruje i prvu pobjedu u Eurospkoj Superligi, Tilen Cvetko – Nikola Horvat 2:3 (12:10, 12:10, 9:11, 9:11, 12:14) i na kraju pobjedu zaokružuje Zeng, Miha Grampovcnik – Jia Zeng             0:3 (7:11, 3:11, 7:11).

Nakon tri pobjede,  natjecanje u skupini kreće uzvratnim susretima. Već je prvi ponovo s ekipom iz Slovenije zatim u LifeClass terme dolazi mlada reprezentacija Češke i na kraju se putuje na uzvrat Slovacima. U proljeće zatim dvije prvoplasirane ekipe iz obje skupine nastavljaju nadmetanje za prvaka Europske Superlige, a ostale ekipe razigravaju za ostale pozicije.   

Izvor:
Foto: Damir Ivančić

Sport

Šafarić: Pobjeda protiv Hajduka definitivno je najveća u mojoj trenerskoj karijeri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždin je pobijedio Hajduk u Splitu s 1:0 te je upisao svoju devetu prvenstvenu pobjede ove sezone.

– Većina utakmica se lomi na sredini terena. Znali smo da će pokušati za Brekala stvoriti jedan na jedan situacije. Dobro smo to zatvorili. Imali smo i svježine za brze kontre. Vidio sam da su moji dečki bili vrhunski. Nisam vidio slab Hajduk nego jak Varaždin. I protiv Dinama smo bili dobri. Jednom Hajduku s vrhunskim igračima, danas smo ih definitivno dobro zatvorili. Naglasak je na odličnom Varaždinu – rekao je Nikola Šafarić nakon utakmice za nacionalne medije.

No, je li mu to ujedno i nadraža trenerska pobjeda?

– Kao igrač imao sam većih pobjeda, ali kao treneru definitivno je. Pobijediti Hajduka u Splitu je posebno. Nadam se da će biti i većih pobjeda. Što se tiče trenerskog dijela, uživam, na ljeto će uprava odlučiti dalje – zaključio je Nikola Šafarić.

Varaždinski nogometaši tako su zadržali 6. mjesto Lige, a u idućem kolu u Varaždin dolazi drugoplasirana Rijeka. Susret se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati.

Nastavite čitati

Sport

Elitna ŽNL: Vodeći Novi Marof preokretom do slavlja u derbiju, Nedeljanec siguran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su susreti prvih kola Lige za prvaka i Lige za ostanak Elitne ŽNL. Vodeći dvojac Novi Marof i Nedeljanec stigli su do slavlja.

Novomarofčani su ugostili Bednju. Beletinčani su imali prednost od 2:0 koju su im golovima donijeli Hojski i Kulji, no marofski nogometaši su okrenuli i slavili 3:2. Golove za njih postigli su Harmicar, Zrinski i Sakač.

Drugoplasirani Nedeljančani slavili su protiv Ivančice s 3:1. Za momčad Damira Maretića zabijali su Modrić, Medved i Škvarić.

Do slavlja u Ligi za prvaka stigao je tuhovečki Polet pobijedivši margečansku Mladost s 2:1. Golove za Tuhovčane postigli su Šinjori i Ključarić.

U Ligi za ostanak Budućnost i cestički Polet odigrali su 2:2, dok je Razvitak s 3:2 bio bolji kod Dubravke-Zagorac u Turčinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje