Povežite se s nama

U fokusu

Dinamo skriva ugovor Marka Roga, a Napoli će bivšem Varteksu isplatiti tri milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

STEČAJ NEKAD SLAVNOG KLUBA

I dok bi talijanski nogometni div Napoli na račun bivšeg NK Varteksa, koji je u stečaju, za 15-ak dana trebao uplatiti oko tri milijuna kuna za transfer Marka Roga, zagrebački Dinamo je dobiveni račun osporio. Uz to, od stečajnog upravitelja Želimira Uršulina skrivaju ugovor.   

Transfer Marka Roga iz NK Split u NK Dinamo bio je predstavljen kao najviši u povijesti 1. Hrvatske nogometne lige. I dok se u javnosti navodilo da je bio težak 5 milijuna eura, iz Dinama sad tvrde da je riječ o svoti od 3,8 milijuna eura.

Upravo to otkriva izvješće o tijeku stečajnog postupka bivšeg NK Varteksa za razdoblje od veljače do rujna ove godine, koje je Trgovačkom sudu u Varaždinu podnio stečajni upravitelj Želimir Uršulin.

Dinamo osporio račun, Split odbio platiti

Ukupna dugovanja bivšeg varaždinskog prvoligaša iznose oko 17 milijuna kuna, a stečajni upravitelj pokušava od drugih klubova naplatiti naknade za treniranje i razvoj bivših varteksovaca koji su svoju karijeru nastavili u drugim hrvatskim, ali i inozemnim klubovima. Daleko najviše novca Klub bi trebao dobiti za Marka Roga.

Računi su već ispostavljeni nogometnim klubovima Rijeka, Lokomotiva, Split i Dinamo, a od njih Klub potražuje oko 1,5 milijuna kuna. I dok su Rijeka i Lokomotiva već uplatili oko 260.000 tisuća kuna, Dinamo je svoje obveze djelomično osporio.

Stečajni upravitelj Dinamu poslao fakturu na 124.500 eura, oni je osporili

Budući da se u javnosti baratalo da je Rog iz Splita u Dinamo prešao za pet milijuna eura, Uršulin je u Maksimir poslao fakturu na 124.500 eura, što je 2,49 posto od ukupne svote. Obračun je napravljen sukladno Fifinom pravilniku, kojim je propisano da Klub u kojem je igrač trenirao i razvijao se, ima pravo na naknadu kad taj igrač potpiše profesionalni ugovor, a potom i za svaki sljedeći transfer.  

– Iz NK Dinama priznaju iznos od 3.800.000 eura, ali stečajni upravitelj nikako ne može dobiti uvid u ugovor kako bi se utvrdio točan iznos transfera. Naime, stečajnom dužniku po tom transferu pripada iznos u visini 2,49 posto, pa je stoga vrlo bitan točan iznos. S obzirom na ove okolnosti, NK Dinamu će se ispostaviti novi račun na nesporan iznos transfera, dok će se za preostali iznos, najvjerojatnije, pokrenuti arbitražni postupak pred Nogometnim savezom Hrvatske – napomenuo je Uršulin u izvješću.

Osim s Dinamom, spori se i sa splitskim klubom, u kojem je Marko Rog proveo jednu sezonu. Splićani su račun odbili platiti. – Sa Splitom ćemo to riješiti na arbitraži – bio je jasan stečajni upravitelj.

Napoli zatražio očitovanje HNS-a

I dok u Hrvatskoj ima velikih problema s naplatom, potpuno drugačije postupaju u talijanskom prvoligašu: predstavnici Napolija u stalnom su kontaktu s Uršulinom.

– Predstavnici SSC Napolija kontaktirali su stečajnog upravitelja radi plaćanja svoje obveze te plaćanje nije sporno. Međutim, zbog činjenice da je stečajni dužnik prije otvaranja stečaja promijenio naziv iz NK Varaždin u Varaždinski športski nogometni klub u stečaju, kao i činjenice da je u stečaju, SSC Napoli je prije isplate zatražio očitovanje Hrvatskog nogometnog saveza o tome je li stečajni dužnik pravni slijednik NK Varaždina, a samim time i slijednik prava na isplatu ove naknade solidarnosti – pojašnjava Uršulin u izvješću.

Napoli traži očitovanje je li riječ o pravnom sljedniku NK Varaždina

Očekuje da će Napoli novac na račun varaždinskog Kluba u stečaju uplatiti za 15-ak dana. No time neće završiti stečajni postupak u nogometnom klubu koji je osnovan još 1931. godine.

Nekadašnji Tekstilac, pa Varteks, danas se službeno zove Varaždinski športski nogometni klub u stečaju.

Kad će postupak završiti, teško je reći. Međutim, jasno je da će po završetku stečaja Klub biti zauvijek izbrisan, pa će na velike uspjehe nekad slavnog Varteksa podsjećati još samo pehari i sad već izblijedjele fotografije.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje